Schimb dur de replici între Marina Almăşan şi Radu Banciu în scandalul cremelor din TVR: „A luat-o razna şi Marina!“, „un misogin“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Realizatoarea de televiziune Marina Almăşan îi dă replică lui Radu Banciu după ce prezentatorul B1 TV a abordat noul scandal din jurul Televiziunii Române, privind modul în care sunt cheltuiţi banii de către instituţie, şi a ironizat-o pe vedeta TVR.

Marina Almăşan, realizatoarea emisiunii „Ne vedem la TVR“, contraatacă în scandalul banilor cheltuiţi pe produse cosmetice în sânul postului public. După ce a ironizat-o şi a atacat-o voalat pe jurnalista Oana Stănciulescu, persoana care a făcut dezvăluirile, Almăşan şi-a îndreptat atenţia şi către Radu Banciu, care a abordat subiectul în emisiunea-pamflet „Lumea lui Banciu“, difuzată de B1 TV. 

Radu Banciu, despre emisiunile Marinei Almăşan: „Numai porcării“

„A luat-o razna şi Marina (...) A trebuit săraca Marina, că n-o mai publică astăzi aproape nimeni, să se exprime pe un site, femeide10.ro, nimic adică, un site absolut necunoscut, unde a atacat-o în stilul ei şi a făcut-o zob pe săraca Oana Stănciulescu, deşi nu neagă nici Marina Almăşan existenţa acestor obiecte. Fantastic!“, a declarat Banciu.

Realizatorul B1 TV consideră că Marina Almăşan nu este în măsură să vorbească despre acest subiect, catalogând-o drept „o TVR-istă absolută“, şi că Oana Stănciulescu a avut dreptate şi a procedat corect când a semnalat achiziţiile TVR.

Mai mult, Banciu o atacă pe Marina Almăşan şi spune că nicio emisiune realizată de aceasta după Revoluţie nu a mai avut succes – „a făcut numai porcării.“ „E jalnic! Marina, ce vrei să spui? Că un jurnalist trăieşte că vinde creme de doi lei şi că supravieţuieşte şi e demn? Cum să vorbeşti tu de austeritate, când TVR a avut cel mai mare buget? Eu nu fac emisiuni cu creme anti-rid ca să-mi plătesc invitaţii, nişte teorii tâmpite făcute de TVR. De ce să plăteşti invitaţii? I-aţi învăţat voi prost“, mai spune Radu Banciu. 

Totodată, acesta insinuează că din acele sponsorizări Marina Almăşan nu doar că şi-a plătit toţi invitaţii, ci şi „a văzut toată lumea.“ „Noi facem emisiunea asta de cinci ani cu o masă şi un scaun. Nu au venit niciodată sponsori la noi, nişte proşti, pentru că au impresia că dacă se asociază cu o emisiune în care înjurăm pe toată lumea, le afectăm imaginea. Mai bine, nici nu am fi acceptat vreun tâmpit care să ceară reclamă în emisiune la vreun detergent. Niciodată“, a mai precizat Banciu.

Marina Almăşan: „Emisiune cu un scaun şi o masă pot să fac şi eu, însă nu sunt atât de dibace precum tine, să vorbesc deştept, zilnic, câte o oră“

Tot într-un editorial publicat pe site-ul femeide10.ro şi intitulat „Hai să-şi spun, Radule, şi ţie, cum e cu cremele astea“, Almăşan îi răspunde acestuia pe un ton la fel de ironic. 

„Vreau să-ţi transmit, cu adâncă-mi simpatie faţă de tine, pe care nicio răutate nu o poate zdruncina, câteva precizări: emisiune «cu un scaun şi o masă», cum spui, pot să fac şi eu, şi tot fără buget, însă nu sunt atât de dibace precum tine, să vorbesc deştept, zilnic, câte o oră. De aceea, mă feresc (şi vă protejez!) şi m-am obişnuit să mă înconjur, în emisiunile mele, de mulţi invitaţi, foarte mulţi chiar, sper mai toţi valoroşi, care abat atenţia telespectatorilor dinspre mine, înspre ei. Ei, taman asta face ca formatele noastre să se deosebească radical (desigur că al tău este foarte bun, iar al meu foarte prost, deşi – din greşeală, cu siguranţă – avem amândoi cam acelaşi rating). Al tău îşi poate permite să funcţioneze doar cu o reclamă la nişte cărţi, iar al nostru, pe lângă reclama la cărţi – cum, n-ai văzut că avem şi aşa ceva, de fiecare dată? de fapt, e firesc, doar nu mi-ai văzut niciuna din emisiuni, ştii doar că sunt proaste! – formatul nostru, aşadar, mai are nevoie şi de alte surse pentru a rezista“, îşi începe Almăşan textul. 

Vedeta susţine că nu ar trebui să fie pentru nimeni o surpriză că invitaţii sunt plătiţi pentru unele apariţii: „Nu pot să cred că te miri că invitaţii cer bani. Doamne, în ce ţară trăieşti? (...) Noi însă te iubim, chiar dacă veninul tău de multe ori nu are loc în capilare şi se revarsă în eter: ăsta ţi-e formatul, până la urmă, ăsta e rolul asumat, pe care-l interpretezi foarte bine. Vorba aia, dacă rezistă Piersic să se uite la tine, când exclami, cu nonşalanţă, că după Beligan ar cam trebui să se ducă şi el, de ce să nu rezist eu, un umil angajat al unei instituţii publice, când mă suspectezi că mi-am făcut poze prin lume, călătorind cu bani obţinuţi necurat.“

„Radu, n-ai vrea să colaborezi la necunoscutul nostru site? Nu va şti nimeni, doar femeile de 10, care, oricum, în accepţiunea ta de misogin, nu s-au inventat încă“, îşi încheie Almăşan textul. 

Contextul scandalului din TVR

   

Amintim că Oana Stănciulescu, numită de PNL în Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române, a trimis o scrisoare angajaţilor postului public în care, printre altele, le dezvăluie cum sunt cheltuiţi banii instituţiei. Astfel, aflăm că la TVR au fost comandate creme pentru tonifiere şi volumul sânilor, sare de baie antistres, apă de gură, loţiuni de plajă şi somnifere contra unor sume mari de bani. Întreaga scrisoare semnată de Oana Stănciulescu poate fi citită aici. La scurt timp, Marina Almăşan i-a dat o replică, precizând că produsele cosmetice care „au scos-o din minţi“ pe Oana Stănciulescu au legătură directă cu ea şi cu emisiunile ei. Fragmente din textul semnat de Almăşan pot fi găsite aici.

La rândul lor, oficialii TVR au reacţionat, precizând că toate cele menţionate mai sus au fost achiziţionate înainte de anul 2010 prin contracte de sponsorizare, iar actualul management al TVR nu-şi poate asuma acţiunile fostelor conduceri. De asemenea, reprezentanţii postului public subliniază şi că unele informaţii au fost prezentate distorsionat şi aduc prejudicii de imagine postului. Poziţia integrală a TVR poate fi consultată aici.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite