REPORTAJ Kanal D învârte „Roata Norocului“ într-un nou sezon: cât de greu se realizează o emisiune înregistrată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ a pătruns pe platourile de filmare ale noului sezon „Roata norocului“, emisiune ce debutează pe 23 august, de la ora 20.00. De la dificultăţile din timpul filmărilor, la emoţiile resimţite de vedete, toate fac parte din procesul realizării unei emisiuni de divertisment.

Ca să faci o emisiune înregistrată ai nevoie de mult calm, de stăpânire de sine. Dincolo de zâmbtele pe care telespectatorii le văd pe micile ecrane din partea prezentatorilor se ascund ore de muncă, nervi întinşi la maxim, duble peste duble, sute de sticle de apă băute, transpiraţie, emoţii şi dorinţa de a fi cel mai bun.

La Kanal D, acolo unde mirosul aparte de cafea turcească e mereu prezent pe holuri, undeva printr-un hambar întunecat, se fac ultimele pregătiri pentru una dintre viitoarele ediţii a show-ului „Roata Norocului“. Alex Velea e invitatul de gală al episodului. A venit însoţit de Antonia, ştiţi doar, ei sunt cei doi „norocoşi“ care apar mereu în ziarele tabloide cu cine ştie ce năzbâtie. Chiar şi cu o întâmplare minoră. Dar în acest articol ei nu sunt priviţi în acel mod. Au fost lăsaţi în pace de reporter. Să-şi facă treaba de vedete şi să ajute un copil la nevoie. Velea e voios, afişează un zâmbet larg şi salută pe toţi cei care îi ies în cale, înainte de a fi asaltat de reporterii dornici să afle ce mai face cu viaţa lui şi a Antoniei. E îmbrăcat în negru din cap până în picioare şi poată o pălărie care îi ascunde părul blond. Scund de statură, barbă perfect tunsă, acoperit de tatuaje.

„Roata Norocului”, din spatele camerelor de filmat

„Trage, mă? Trage? Ce ai prins? Bibani?“

Filmările sunt întârziate cu o oră în decorul mic, dar spaţios, unde tronează roata care poate schimba destinele participanţilor. Se fac repetiţii cu publicul, formaţia se încălzeşte pe câteva acorduri simple, „Roata Norocului“ este verificată, „trage mai tare de ea, să nu cazi pe «Faliment»“, îndeamna unul dintre producători o concurentă. Şi roata se învârte până la începutul filmărilor.

Bursucu’, pe numele real Adrian Cristea, şi asistenta lui, Ana-Maria Barnoschi, vin împreună pe platou şi aşteaptă semnalul oamenilor din spatele camerelor pentru a-şi începe numărul. „Vezi, mă? E nouă şi 17 minute. La fel ca aseară. Mâine plecăm de aici“, spune un operator unui coleg. „Trage, mă? Trage? Ce ai prins? Bibani?“, glumeşte un altul, în aşteptara începerii filmărilor, făcând referire la firul roşu al unei camere mobile care „se agită“ pe podeaua albă la fel ca aţa unei undiţe de care s-a prins un peşte.

Lavaliera buclucaşă

Se dă startul filmărilor. „Atenţie! Bursucu’ pe poziţii!“. „Dă vina pe... e şansa ta, dă vina pe ea!“, se aude muzica specifică show-ului, publicul aplaudă, Bursucu’ intră în scenă, dar, pe neaşteptate, lavaliera îi cade de pe pantaloni şi acesta cere ca filmarea să se întrerupă. Vrea şi o curea, ca să îi stea lavaliera. E nervos, se agită, ţipă, vrea, cel mai probabil, să îi iasă totul ca la carte. Improvizează, gesticulează, comunică cu publicul şi cu asistenta sa. Şi roata se învârte...

Alex Velea, one-man show

Alex Velea e primit în scenă. Vedeta îşi ia rolul în serios. Luptă pentru Bogdan, care, la doar şase ani, a trecut prin multe greutăţi. Bogdan şi mama lui au stat pe străzi şi după ce s-au refugiat la un adăpost pentru victimele violenţei domestice şi famiilor fără casă au locuit în uscătoria blocului în care femeia făcea curăţenie. Velea face spectacol, îşi pune în scenă mişcările de dans, nimereşte literele ghicitorii şi primeşte aplauze. E cu adevărat cheia spectacolului. În culise, Antonia stă pe un scaun şi urmăreşte nemişcată ce se întâmplă. E implicată în emisiune de prezentator, care nu uită să specifice că se află alături de Velea. Iar cântăreţul îi răsplăteşte prezenţa în platou cu ştiulete de porumb câştigat la una dintre probe. „E pentru Antonia, să mâncăm în familie“, spune Velea şi îi lasă premiul acesteia.

Se filmează mai bine de o oră, iar Alex Velea a acapart show-ul, câştigând pentru Bogdan multe puncte care se pot transforma în diverse produse, şi i-a lăsat pe ceilalţi doi concurenţi în umbră. Filmările continuă în noapte. Şi roata se învârte...

Indiferent de câştigurile de la „€œRoata Norocului“, copiii pentru care joacă vedetele vor beneficia o bursă de educaţie oferită de Şcoala şi Grădiniţa Româno-Finladeză. În cadrul campaniei „Salvator de viitor“, iniţiate de Şcoala şi Grădiniţa Româno-Finlandeză, alături de Kanal D şi Habitat for Humanity România, putem ajuta împreună mai mulţi copii care se confruntă cu dificultăţi financiare şi care au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor, pentru a-şi construi un viitor frumos. Împreună, putem construi un nou centru în care copii din familii sărace vor beneficia de un program educaţional complet, masă şi supraveghere constantă în cazurile în care familiile acestor copii au nevoi speciale. Cu un sms la 8836, în valoare de 2 euro, putem face acest lucru posibil! Număr de SMS 8838, cu valoare 2 euro, valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Telekom. Numărul este valabil în perioada: 15 august a€“ 14 noiembrie.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite