Radio Guerrilla, val de critici după ce s-a lăudat că are cei mai bogaţi şi inteligenţi ascultători: „Ăştia sunt alegătorii PSD care lucrează la stat pe salarii nesimţite“

0
0
Radio Guerrilla, criticat pentru „modul mizerabil de promovare“ FOTO Pagina de Media
Radio Guerrilla, criticat pentru „modul mizerabil de promovare“ FOTO Pagina de Media

Radio Guerrilla a stârnit un val de critici în mediul online, după ce pe pagina de Facebook a radioului au fost publicate rezultatele unui sondaj care arată statutul social al ascultătorilor săi şi nivelul de educaţie - „motiv de mândrie“ pentru post.

Radio Guerrilla a stârnit un val de critici în mediul online după ce, într-o postare recentă pe Facebook, era specificat faptul că postul de radio nu se află pe primul loc în topul ascultătorilor bucureşteni, motiv de mândrie şi de recunoştinţă pentru postul de radio.  

În postare se explică şi motivul: peste 80 % dintre ascultătorii postului au studii superioare şi venituri mai mari, comparativ cu ascultătorii posturilor fruntaşe în audienţă.  

„Au venit rezultatele sondajelor. Se întâmplă iar şi foarte bine că se întâmplă aşa: Radio Guerrilla nu este pe primul loc în Bucureşti şi nici nu o să fie vreodată cu asemenea ascultători. Este, practic, imposibil, şi vă mulţumim frumos pentru asta :)

Studii: 83,6% studii superioare /cel mai mare procent din FM.

Statut social: 84,3% AB /cel mai mare procent din FM.

VENIT mediu pe membru de familie ascultător: 3.458 lei /cel mai mare din FM (conform rezultatelor valului ÎI 2018 ale Studiului de Radio Audienţă, mai-august 2018)“, se arată în postarea de pe pagina de Facebook Radio Guerrilla.  

Astfel, mai multe persoane consideră jignitoare postarea de pe pagina de Facebook Radio Guerrilla. În plus, postului de radio i se mai reproşează faptul că se promovează „în mod mizerabil“ şi face ură de rasă. 

În acest sens, jurnalistul Vlad Dumitrescu a scris pe blogul său un articol în care descrie drept mizerabil că Radio Guerrilla „se mândreşte cu nişte ascultători mai deştepţi şi mai bogaţi“. 

„Cel mai hipsteresc post de radio din România se mândreşte cu faptul că nu e pe locul 1 în topuri. Nimic neaşteptat până aici, întotdeauna mi s-a părut că Guerrilla e exact ca un adolescent care se bate singur pe spate de mândrie că e mai interesant doar pentru că nu ascultă muzică mainstream. Dar Guerrilla nu se opreşte aici. Nu doar că e un radio alternativ, dar este un post cu ascultători mai buni decât ai celorlalte posturi. Cu alte cuvinte – tatăl meu e mai deştept decât tatăl tău! Cam pe acolo. Dar cum adică mai buni, ar întreba cineva naiv. Ce face o persoană mai bună? Păi nu-i nimic, pentru că cei de la Guerrila ne oferă şi răspunsul. Ascultătorii lor au studii superioare şi statut social net superior plebilor care ascultă Kiss FM sau Radio ZU.Cel mai important însă – ascultătorii Guerrilla sunt bogaţi. Da, există un post de radio care se mândreşte cu venitul mediul al ascultătorilor săi. Pare ceva din Times New Roman sau The Onion, dar nu e. Pentru că în mintea lor, asta îi face persoane mai bune, persoane demne de un radio atât de sofisticat ca al lor“, scrie Vlad Dumitrescu. 

În plus, ca răspuns la comentariile critice de pe Facebook, Radio Guerrilla a scris: „Da, este o ruşine să te mândreşti cu ascultătorii tăi care sunt mai inteligenţi decât ai lor, care au făcut şi fac ceva în viaţă. Să le fie ruşine că au învăţat, că au performat, că au venituri în consecinţă, că duc în spate toţi asistaţii social samd. Ruşine!“. 

„Mizerabil mod de a te promova, dar aşa e când te crezi buricul pământului şi ai impresia că universul se învârte în jurul tău. Dar nu ştiu ce aşteptări avea lumea de la unii care şi-au asumat fără nicio jenă că ei sunt „binili“ în ţara asta. Chiar, când le-a fost revocată licenţa şi se milogeau de toată lumea să îi susţină, de ce n-au precizat că vor ajutor doar de la bogaţi educaţi cu un statut social pe măsură?“, a adăugat jurnalistul.  

Postarea de pe Facebook a strâns alte zeci de comentarii negative, printre care: 

„Salut, suntem Radio Guerrilla şi ne prefacem că suntem alternativi, dar de fapt îi dispreţuim pe cei care nu sunt la fel de privilegiaţi ca noi“, a scris o persoană. 

„Ăştia sunt alegătorii PSD care lucrează la stat pe salarii nesimţite“, a fost un alt comentariu. 

„Păi din ce ziceţi e un radio pe care-l ascultă angajaţii de la stat. Că ăia au salarii mari şi peste 90% facultăţi. Că aşa a zis dna Olguta: de-aia sunt salariile mari, că oamenii au multe facultăţi“, se arată în alt comentariu. 

„Eu aş fi vrut să vă ascult, dar am băgat cardul în casetofon şi mi-o zis că-s prea sărac să ascult aşa ceva“, a fost un alt mesaj.  

„Să nu îi ascultăţi pe hateri şi pe cei care vă fac elitişti, nesimţiţi, rupţi de realitate, eu personal de abia aştept să termin facultatea că să vă pot asculta să nu vă stric ratingul“, a comentat un utilizator de Facebook. 

TV


Ultimele știri
Cele mai citite