Programe speciale de Paşte la TVR 1: ce puteţi vedea FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulaina Tudor prezintă „La masa de Paşti“ la TVR FOTO TVR
Iulaina Tudor prezintă „La masa de Paşti“ la TVR FOTO TVR

Ediţii speciale ale emisiunii „Universul credinţei“, transmisiunea în direct a Slujbei de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, filme şi reportaje vor fi difuzate de TVR 1 săptămâna aceasta.

De luni până sâmbătă, de la ora 13.30, precum şi duminică, de la ora 11.30, TVR 1 va difuza, sub genericul emisiunii „Universul credinţei“, seria de interviuri „Paşi spre Înviere“ care îl are protagonist pe părintele profesor Constantin Necula. 

Filmările au fost făcute, între altele, în Grădina Ghetsimani, pe Drumul Crucii, Golgota şi la Catedrala Sfântului Mormânt.

Pe 17 aprilie, de la ora 18.00, telespectatorii pot urmări în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti slujba Prohodului Domnului.

Părintele Constantin Necula la „Universul Credinţei“ FOTO TVR 

constantin necula foto tvr

Pe 18 aprilie, începând cu ora 23.00, jurnaliştii Victor Dochia şi Cristian Tabără vor intra în direct cu români din ţară şi din străinătate, care vor povesti felul în care sărbătoresc Învierea. TVR 1 va transmite în direct Slujba Învierii oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Duminică, între orele 7.00 şi 9.00, va fi difuzată o ediţie specială „Universul Credinţei“, iar la ora 12.00, Slujba celei de-a Doua Învieri, oficiată la Catedrala Patriarhală.

constantin necula foto tvr

Părintele Constantin Necula la „Universul Credinţei“ FOTO TVR 

În Săptămâna Mare, TVR 1 a programat emisiuni, filme şi reportaje cu tematică religioasă

Pe 16 aprilie, de la ora 18.00, va fi redifuzată povestea „Maică pentru 100 de copii”, realizată de Cristina Ţilică, la Rădăuţi.

În aceeaşi zi, de la ora 22.00, va fi prezentat în premieră documentarul „Suferinţele creştinilor”, realizat de Ruxandra Ţuchel şi Rafael Udrişte.

maica pentru copii foto tvr

Miniseria „Miracolul: EU“, realizată de Dana Ştefănescu, va fi difuzată în premieră pe 17 aprilie, de la ora 21.00 (prima parte), şi pe 18 aprilie, de la 21.00 (partea a doua), respectiv de la ora 22.00 (partea a treia).

FOTO TVR

miracolul eu foto tvr

Programul TVR 1 din Vinerea Mare este completat, de la 22.10, de filmul „Patimile lui Hristos” (2004), în regia lui Mel Gibson, cu Jim Caviezel, Monica Bellucci şi Maia Morgenstern în distribuţie.

Maia Morgenstern în „„Patimile lui Hristos” FOTO TVR 

patimile lui hristos foto tvr

Pe 18 aprilie, de la ora 11.30, va fi redifuzat, în cadrul emisiunii „Dosar România”, reportajul „A doua viaţă”, ce prezintă oameni care au ales drumul credinţei, realizat de Alina Amza. 

El va fi urmat, de la ora 12.30, de documentarul „Saul din Tars: Mesagerul lui Iisus Hristos” (2016), regizat de Claudia Sintigo.

Saul din Tars: Mesagerul lui Iisus Hristos

saul din tars foto tvr

Imagini de la festivalul de artă şi cultură românească „Din dragoste pentru frumos“, organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale la Paris, vor putea fi vizionate la TVR 1 pe 18 aprilie, de la ora 17.30, într-un reportaj semnat de Ruxandra Ţuchel şi Rafael Udrişte.

Orchestra Lăutarii, condusă de Nicolae Botgos, a sărbătorit 50 de ani de existenţă prin două concerte care au avut loc la Chişinău, pe 4 şi 5 martie. Primul dintre ele va fi difuzat în seara de Paşte, începând cu ora 21.10 (prima parte). A doua parte, pe 26 aprilie. Pe scenă au mai urcat Gheorghe Zamfir, Monica Anghel, Paula Seling, Vlad Miriţă, Natalia Barbu, Ion Paladi, Ana Cernicova, Mihai Munteanu şi trupa Akord.

Lăutarii FOTO TVR 

lautarii foto tvr

La „Exclusiv în România“, Cristian Tabără şi echipa sa ajung în Bucovina, unde prezintă cel mai mare muzeu din lume dedicat ouălor „închistrite”. Reportajul va putea fi urmărit pe 20 aprilie, de la ora 13.15.

Cristi Tabără la Muzeul Ouălelor Închistrite FOTO TVR 

cristian tabara foto tvr

Tot pe 20 aprilie, de la ora 14.30, Iuliana Tudor invită telespectatori „La masa de Paşti“ alături de importante nume din muzica tradiţională românească - Sofia Vicoveanca, Angela Buciu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Steliana Sima, Cornelia şi Lupu Rednic şi Maria Cârneci.

Iuliana Tudor şi invitaţii săi „La masa de Paşti“ FOTO TVR 

iuliana tudor la masa de Pasti foto tvr
TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri