Pro TV, amendat de CNA pentru mai multe ediţii „La Măruţă“: ce aspecte au fost reclamate şi ce sumă plăteşte postul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Măruţă, realizatorul emisiunii ce-i poartă numele FOTO Pro TV
Cătălin Măruţă, realizatorul emisiunii ce-i poartă numele FOTO Pro TV

Postul Pro TV a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru mai multe ediţii ale emisiunii „La Măruţă“, difuzate în luna octombrie a anului trecut, în care nu a fost respectat dreptul la viaţa privată.

Membrii CNA au decis amendarea cu 10.000 de lei a postului Pro TV pentru mai multe ediţii a emisiunii prezentate de Cătălin Măruţă. Potrivit News.ro, sancţiunea a fost propusă de Monica Gubernat şi a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţă - Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu. Gabriel Tufeanu, Viorel Vasile Buda, Valentin Jucan şi Florin Gabrea. 

În data de 12 octombrie 2016, în emisiunea „La Măruţă“ a fost prezentat cazul unui bărbat, care este divorţat de prima soţie de câţiva ani, plătind pensie alimentară pentru un copil despre care a declarat că nu este fiul lui biologic, fiind rezultatul adulterului fostei sale soţii cu o rudă apropiată.

„Fostul meu soţ a fost în emisiune şi, contrar voinţei mele, a prezentat versiunea dumnealui fără ca moderatorul să ţină cont de poziţia oficială a celor trei instanţe fond şi recurs de la judecătoria Brăila şi Curtea de Apel Galaţi. Mi s-a dat pe post numele în nenumărate rânduri fără că eu să-mi fi dat acordul. Moderatorul a pus în nenumărate rânduri întrebarea «cum se numeşte fosta soţie?», iar fostul soţ îmi tot repeta numele“, se precizează în reclamaţia înregistrată la CNA de către fosta soţie a invitatului.

Femeia a mai reclamat faptul că a solicitat reporterului să nu-i încalce dreptul la intimitate şi confidenţialitate, avertizând că va urmă căile legale. Mai mult, aceasta susţine că nu s-a ţinut cont de ora de emisie şi a fost jignită, fiind numită «zdreanţă», iar moderatorul nu a intervenit. 

Totodată, femeia a atras atenţia că în emisiunea din 17 octombrie s-a difuzat o melodie în care ea a fost „personajul principal“. Potrivit raportului de monitorizare, Cătălin Măruţă a menţionat în emisiunea difuzată pe 12 octombrie că membrii echipei sale au vrut să discute cu petenta, dar nu au reuşit, iar el a invitat-o să intre în legătură telefonică în mai multe rânduri sau să vină în studio. Şi cu această ocazie numele petentei a fost menţionat de mai multe ori. 

În data de 13 octombrie, Cătălin Măruţă le-a reamintit telespectatorilor povestea bărbatului, însă numele petentei nu a fost menţionat. În data de 17 octombrie, la emisiune a participat trupa Fără Zahăr, care a interpretat câteva melodii inspirate de personajele şi poveştile prezentate în emisiunile „La Măruţă“. Unul dintre aceste cântecele s-a referit la cazul bărbatului, însă nu a mai fost menţionat numele petentei.

„Este vorba despre dreptul la viaţă privată. Este un om care nu se poate apăra, spre deosebire de orice alte persoane cărora noi le protejăm imaginea excesiv, demnitari din această ţară. Cred că şi un om amărât merită să îi respectăm dreptul la propria imagine şi mai ales dreptul la viaţă privată“, a spus Monica Gubernat. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite