Primele imagini cu Joaquin Phoenix în rolul lui Iisus Hristos: actorul, surprins în timpul scenei crucificării FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joaquin Phoenix îl joacă pe Iisus Hristos în viitorul film regizat de Garth Davis FOTO „Daily Mail“
Joaquin Phoenix îl joacă pe Iisus Hristos în viitorul film regizat de Garth Davis FOTO „Daily Mail“

Joaquin Phoenix (42 de ani) şi Rooney Mara (31 de ani) urmează să apară în filmul dedicat Mariei Magdalena, iar acum primele imagini cu cei doi în rolul personajelor biblice au fost făcute publice.

A jucat un împărat roman corupt şi orgolios, un scriitor singuratic care se îndrăgosteşte de un sistem inteligent artificial şi chiar l-a interpretat şi pe legenda muzicii country Johnny Cash. Dar acum, celebrul Joaquin Phoenix îl potretizează pe Iisus Hristos, în filmul „Maria Magdalena“, alături de el jucând şi Rooney Mara. Cei doi actori au fost văzuţi pentru prima dată în rolurile biblice, în timpul scenei în care Joaquin era răstignit, totul filmându-se în zona rurală a Italiei, pentru noul film al lui Garth Davis, arată „Daily Mail“.

Pentru acest rol recent,  Joaquin Phoenix, nominalizat de trei ori la Oscar, şi-a lăsat barba să creasă, la fel ca şi părul, pentru a fi cât mai aproape de imaginea Fiului Domnului. În timp ce filma crucificarea lui Iisus pe Golgota, la care Maria a fost martoră, Joaquin a purtat o făşie de material alb în partea de jos a corpului, iar pe spate era acoperit de tăieturi şi de sânge. A fost fixat pe cruce cu curele de siguranţă şi cu un ham ascuns sub costum, iar mâinile i-au fost suspendate strategic, prin corzi, pentru a imita scena biblică. O serie de personaje, între care se afla şi Ronney Mara, în rolul Mariei Magdalena, au asistat cu Joaquin a fost înjunghiat într-o parte cu suliţa de un soldat roman, fapt despre care Ioan scrie în Evanghelisa sa. 

image

FOTO „Daily Mail“ 

image

FOTO „Daily Mail“ 

În timpul pauzelor de filmare pentru scena dramatică, Joaquin a purtat o jachetă pentru a nu îngheţa. Decorul s-a schimbat rapid şi s-a ajung la scena în care Iisus este înmormântat în peşteră. Joaquin a fost înfăşurat în giulgiu alb, pe sub care avea şi o tunică scurtă, tot albă, faţa fiindu-i acoperită. În tot acest timp, Rooney Mara a purtat un costum simplu, având o figură sumbră. A avut o rochie din pânză de culoare gri, prinsă la talie. 

image

FOTO „Daily Mail“ 

image

FOTO „Daily Mail“ 

image

FOTO „Daily Mail“  

image

FOTO „Daily Mail“ 

Filmul se va concentra pe un portret autentic al Mariei Magdalena, iar din ultimele detalii se pare că accentul va fi pus şi pe legătura dintre ea şi Iisus din Nazaret. Rooney Mara nu este prima actriţă care joacă rolul emblematic al Mariei Magdalena. Barbara Hershey a jucat acelaşi rol în filmul lui Martin Scorsese, din 1988, „The Last Temptation Of Jesus Christ“, lungmetraj aspru criticat după o scenă în care Iisus şi Maria îşi desăvârşesc relaţia. În filmul lui Scorsese, Iisus este ispitit de Diavol în timpul răstingnirii să aibă viaţa unui om normal şi să aibă copii cu Maria, deşi, în final, scena se dovedeşte a fi un vis. Filmul a provocat indignare, mai ales în grupurile de creştini, mulţi dintre fani protestând faţă de studiourile Universal, iar multe ţări au interzis sau au cenzurat filmul pentru ani de zile.

Filmul lui Mel Gibson, „Patimile lui Hristos“, din 2004, a prezentat-o pe Monica Belluci în rolul Mariei. Filmul a avut, de asemenea, un val de critici pentru utilizarea imaginilor cu violenţă excesivă care au dus, în final, la moartea lui Iisus.

Pentru filmul lui Garth Davis nu se ştie încă scenariul, dar „Deadline“ scrie că este „un portret autentic şi uman al uneia dintre cele mai emblematice şi neînţelese figuri spirituale din istorie“. Actorul de culoare Chiwetel Ejiofor îl joacă pe Petru, Tahar Rahim îl interpretează pe Iuda, iar actorii Ryan Corr, Charles Babalola şi Michael Moshonov au fost văzuţi şi ei la filmări. Filmul, al cărui scenariu a fost scris de Helen Edmundson şi Philippa Goslett, nu are încă o dată de lansare, deşi ar trebui să apară în cinematografe în cursul anului 2017. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite