Patriarhul Daniel, ironizat de Pătraru la „Starea Naţiei“: „Te trimit la munca de jos, la construit spitale“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa emisiunii „Starea Naţiei“ a realizat o nouă scenetă, intitulată sugestiv „Catedrala Mântuielii Neamului“, în care Dragoş Pătraru îl parodiază pe Patriarhul Daniel.

În emisiunea difuzată de Prima TV de luni până joi de la 22.30, Dragoş Pătraru l-a ironizat pe Preafericitul Părinte Daniel şi opulenţa Catedralei Mântuirii Neamului, sfinţită duminică în prezenţa a aproximativ 40.000 de români care au urmărit slujba în frig, pentru că doar 2000 de invitaţi de seamă au putut pătrunde în biserică. 

„Ehe, dai un ban, dar trebuie să supraveghezi ca să iasă ceva frumos. Măi băiatule, întinde calumea aurul pe toată cupola, te rog frumos. Şi un strat mai gros, mai dai patru-cinci-şase mâini, să fie stratul gros, păi ce e aici, sărăcie? Alo, băiete, grijă cu acel înger, e plin cu diamante, ştii cât am dat pe el? Doamne! Vreo zece milioane de euro a fost! Şi vezi să nu-l scapi, aripile sunt de formă, adică nu zboară“, îşi începe Pătraru interpretarea.

Preafericitul din sceneta „Starea Naţiei“ declară că „îi place, dar nu prea“, fiind nemulţumit că nu a fost finalizată mai repede construcţia şi îi atrage atenţia şefului de şantier făcând aluzie la alte lucrări care au rămas fără sfârşit în România: „Te trimit la munca de jos, la construit spitale. Unde te trezeşti tu aici? Tu crezi că eşti la metroul din Drumul Taberei, la autostrada Comarnic-Braşov?“

„Am făcut-o exact cum aţi zis: o biserică mică dintre blocuri, doar că de 1000 de ori mai mare să se vadă şi de pe Lună“, rispostează muncitorul. 

„Mda, să zicem că e aşa cum am zis eu. Dar nu-s deloc preafericit cu stadiul lucrărilor. Eu v-am dat bani ca să fie gata. De ce nu e gata? Am cerut prea mult? O catedrală am vrut şi eu. Una singură! Ce făceai dacă-ţi ceream un cartier întreg de catedrale? Aşa, cu catedrale de-o parte şi de alta a drumului, cum visez eu, aliniate frumos  şi-n centru cu un mall de catedrale unde găseşti cinci-şase catedrale pe etaj plus un cinematograf multiplex unde să poată oamenii să se uite la înregistrarea slujbelor şi să mănânce popcorn. Păi în cât timp îmi făceai toate astea? Ne apucă Judecata de Apoi“.

   

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite