National Geographic şi 21st Century Fox şi-au extins parteneriatul cu un contract de 725 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

21st Century Fox Inc. îşi va extinde parteneriatul încheiat pe 18 ani cu National Geographic - ce vizează operarea posturilor TV ale grupului citat -, pentru a include revistele şi platformele digitale ale acestuia din urmă, scrie Mediafax.

Noul parteneriat a fost încheiat în baza unui contract evaluat la 725 de milioane de dolari. Noul grup format în urma acesti fuziuni va include toate publicaţiile, studiourile şi departamentele digital media, licenţe sau de comerţ online ale National Geographic, arată  hotnews.ro.

Grupul Fox va deţine 73% din noul joint venture - National Geographic Partners -, iar National Geographic Society va deţine 27% din acesta.

„Aceasta fuziune este despre crearea unei noi companii, o revitalizare a brandului“, a spus James Murdoch, şeful executiv al celor de la 21st Century Fox.

Nu se ştie deocamndată cum şi dacă se va schimba politica editorială a National Geographic, ţinând cont de faptul că Rupert Murdoch, directorul Fox, este „un sceptic al schimbării climei“. În acest sens, şeful executiv de la National Geographic, Gary Knell, a declarat că nu au existat discuţii despre „intervenţii în politica editorială şi că „nu ar fi intrat în această tranzacţie dacă nu ar dori ca brandul (National Geographic – n.red.) să rămână la aceeaşi calitate.

Noul contract va determina o creştere a valorii activelor deţinute de organizaţia non-profit National Geographic Society la aproape 1 miliard de dolari, mai scrie Mediafax.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite