Mihai Gâdea, moment penibil în direct: cum i-a demontat strănepoata lui Brâncuşi toate argumentele prin care a criticat Guvernul şi subscripţia publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Gâdea FOTO Facebook
Mihai Gâdea FOTO Facebook

Mihai Gâdea a fost protagonistul unui moment de-a dreptul penibil în direct, iar principalul argument pe care îşi clădise emisiunea, în care critica subscripţia publică pentru achiziţionarea sculpturii Cuminţenia Pământului, a fost desfiinţat printr-o simplă declaraţie a unei strănepoate de-a lui Constantin Brâncuşi.

În ediţia de marţi a emisiunii „Sinteza Zilei“, difuzată de Antena 3, Mihai Gâdea a prezentat un material despre casa din Hobiţa în care a copilărit Constantin Brâncuşi şi care acum este în paragină. Toată emisiunea, potrivit agenţiei HotNews.ro, a fost o critică adusă Guvernului tehnocrat, care este dispus să dea o sumă mare, respectiv 11 milioane de euro, pentru a achiziţiona Cuminţenia Pământului, însă nu este capabil să aibă grijă de casa în care s-a născut marele artist. 

După un reportaj realizat în Hobiţa, la presupusa casă uitată în paragină, în direct intervine strănepoata lui Brâncuşi, care demontează cu o singură declaraţie întreaga teză a lui Gâdea. 

„Ce spuneţi doamnă, unde credeţi că ar fi trebuit Guvernul să dea bani, pentru renovarea casei lui Brâncuşi sau pentru Cuminţenia Pământului?“, a fost întrebarea realizatorului.

„Domnule Gâdea, probabil că o să vă supăr, dar casa în care s-a născut Brâncuşi nu mai există, a ars. Aceea nu e casa lui Brâncuşi, e casa surorii lui Brâncuşi, Frasina. Casa în care s-a născut Constantin Brancuşi a ars“, a venit răspunsul femeii. 

Spusele strănepoatei au fost confirmate de fostul ministru al Culturii Daniel Barbu, aflat şi el în studio. Gâdea a trecut apoi peste momentul stânjenitor şi a continuat discuţia despre presupusele probleme legale ale colectei naţionale pentru Brâncuşi, mai scrie agenţia de presă. 

Derapajul a fost iniţial sesizat de jurnalistul Gabriel Bejan, de la România Curată, pe pagina de Facebook

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite