MasterChef: opt concurenţi au rămas în cursa pentru marele premiu, după ce Tudor a părăsit competiţia culinară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor
a părăsit MasterChef, preparatul său fiind departe de zona
Maramureşului FOTO Pro TV
Tudor a părăsit MasterChef, preparatul său fiind departe de zona Maramureşului FOTO Pro TV

Tudor a părăsit competiţia MasterChef după ce nu a reuşit să prepare o mâncare specifică zonei Maramureşului. Astfel, în concursul culinar de la Pro TV au mai rămas opt concurenţi.

Cei nouă concurenţi rămaşi în cursa pentru marele trofeu MasterChef au participat aseară la trei probe speciale. Ediţia precedentă a fost urmărită de peste 1,5 milioane de telespectatori la nivel naţional, pe întreg intervalul de difuzare. Minutul de aur, de la 22:28, a înregistrat aproape 2,1 milioane de telespectatori.

La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 49 de ani, MasterChef a fost lider de audienţă, obţinând 9.2 puncte de rating şi 20.1% share, în timp ce postul de pe locul doi a înregistrat 7.8 puncte de rating şi 17.1% share.

La prima probă, concurenţii au identificat sub cutia misterelor câte o reţetă, atent selectată, din prima carte de bucate apărută în România: 200 de reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte trebi gospodăreşti scrisă de Mihail Kogălniceanu şi Costache Negruzzi în anul 1842. Preparatele cu încărcătură tradiţională au fost extrem de variate, de la supă cu găluşte de carne, hulubi înăduşiţi, bou de modă, budinca împăratului, până la cârnăciori de raci. Timp de 60 de minute, concurenţii au fost provocaţi să gătească un preparat ca în vremurile vechi, Claudia, Iulian şi Claudiu remarcându-se cu cele mai reuşite preparate. Realizate cu grijă, respectând toate detaliile, preparatele au fost reproduse întocmai în spiritul vremurilor istorice în care au fost scrise reţetele, acum 200 de ani. Proba întoarcerii în timp a fost câştigată de Claudiu care a avut o serie de avantaje importante în cea de a doua probă a ediţiei.

masterchef foto pro tv

FOTO Pro TV

MasterChef a continuat cu o probă pe echipe. Claudiu a fost căpitanul echipei roşii, având imunitate în eventualitatea în care echipa sa ajungea la testul sub presiune. Pe lângă acest lucru, el a avut avantajul de a alege căpitanul echipei albastre, precum şi posibilitatea de a alege avantajul numeric al componenţei echipei sau un cufăr care conţinea informaţii importante pentru proba pe echipe. Echipa roşie a fost formată din Claudiu, Andrei, Liviu, Anuţa şi Tudor. Echipa albastră, condusă de Florin, a fost compusă din Claudia, Adriana şi Iulian. Cufărul cu avantaje a fost primit de Florin, Claudiu optând pentru avantajul numeric. Avantajele identificate în acest cufăr au constat în informaţia cu privire la persoanele pentru care vor găti, precum şi trei meniuri din care Florin a avut posibilitatea de a alege unul pentru echipa sa, dar şi unul pentru cea adversă.

masterchef foto pro tv

FOTO Pro TV

Căpitanii celor două echipe au fost însoţiţi de câte un coechipier la un hypermarket, unde au avut la dispoziţie 2.000 de lei pentru a face cumpărăturile pentru proba pe echipe. Cei nouă concurenţi au gătit pentru 150 de persoane dintr-un azil şi un club de seniori. Extrem de emoţionaţi, concurenţii au gătit cu multă dragoste preparatele, un cadou culinar care a adus o mică bucurie seniorilor în această zi de sărbătoare. Echipa albastră a câştigat proba la o diferenţă de cinci voturi, Andrei, Liviu, Anuţa şi Tudor intrând la testul sub presiune, unde Claudiu nu a participat, având imunitate de la prima probă a ediţiei.

Cei patru concurenţi condamnaţi la această probă, au jucat ruleta românească, care a inclus nouă zone istorice ale României: Transilvania, Moldova, Maramureş, Banat, Bucovina, Oltenia, Dobrogea, Crişana şi Muntenia. După ce au învârtit ruleta, concurenţii au avut de pregătit un preparat spefic zonei desemnate: Anuţa a avut de gătit un preparat specific Moldovei, Liviu unul specific Transilvaniei, Tudor un preparat din zona Maramureşului, iar Andrei unul din zona Banatului. Dacă Anuţa şi Liviu au avut noroc privind zonele decise la ruletă, fiind mulţumiţi cu zona câştigată, Tudor a fost dezamăgit de zona sa: Maramureş. Preparatul acestuia nu a corespuns trăsăturilor unui fel de mâncare maramureşean, coastele de porc fiind îndulcite prea mult, iar restul elementelor nefiind ingrediente de bază într-un preparat maramureşean.

masterchef foto pro tv

FOTO Pro TV

La finalul testului sub presiune, Liviu şi Tudor au fost desemnaţi de chef Patrizia, chef Foa şi chef Adrian Hădean concurenţii cei mai slabi ai probei. Totuşi, varza a la Cluj l-a salvat pe Liviu de eliminare. Tudor a părăsit MasterChef, preparatul său fiind departe de zona Maramureşului.

Doar doar concurenţi au rămas în competiţia pentru marele trofeu MasterChef şi premiul în valoare de 50.000 de euro.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite