Jurnalistul Doru Dinu Glăvan, preşedintele UZPR, a murit de Covid-19. A ţinut să se interneze în spitalul din oraşul său, Reşiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa UZPR
Sursa UZPR

Cunoscutul jurnalist Doru Dinu Glăvan, corespondent o viaţă al Radio-ului public pentru Caraş-Severin, cronicar sportiv şi lider al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), a murit duminică, 31 octombrie 2021. Reputatul om de presă avea 75 ani şi era bolnav de Covid-19.

Vestea a fost confirmată de UZPR, forul care reuneşte lucrători din breaslă cu o experienţă notabilă. Născut la 7 iunie 1946, Doru Dinu Glăvan se îmbolnăvise de Covid-19 şi ţinuse să meargă în oraşul său natal, Reşiţa, pentru a se interna în spital - simţindu-se mai în siguranţă în mediul unde activase toată viaţa. Organismul său a cedat însă în faţa bolii. 

S-a stins din viaţă jurnalistul Doru Dinu Glăvan, preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (7 iunie 1946 – 31 octombrie 2021)

Doru Dinu Glăvan, preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, cunoscută personalitate a presei româneşti, s-a stins din viaţă la Reşiţa, oraşul său natal, în urma unor complicaţii generate de infectarea cu COVID-19.

În vârstă de 75 de ani, Doru Dinu Glăvan a intrat în presă de foarte tânăr – a început să publice la vârsta de 14 ani, iar la vârsta de 18 ani ajunge colaborator în presa locală şi regională. În 1965, la 19 ani, devine corespondent al foarte răspânditului ziar „Sportul popular”, cunoscut mai târziu sub numele de „Gazeta sporturilor”.

În curând, este angajat cronicar sportiv al postului naţional de radio, continuând să publice şi în presa scrisă.

Calităţile sale de reporter sunt unanim recunoscute şi apreciate, motiv pentru care Radio Bucureşti l-a trimis să transmită şi să comenteze Jocurile Balcanice, Campionatele şi Cupele Mondiale de atletism, nataţie şi gimnastică, Jocurile Olimpice de Iarnă de la Sarajevo. Transmite în România, cu mult profesionalism, din Europa, Asia şi Australia.

Din iniţiativa sa a luat fiinţă, în 1995, la Reşiţa, Fundaţia Radio Caraş-Severin. După un an, la 8 august 1996, Radio România Reşiţa capătă statut oficial de post public local al Societăţii Române de Radioteleviziune şi emite pentru prima dată în eter. În decurs de câţiva ani, sub conducerea directorului Doru Dinu Glăvan, Radio Reşiţa ajunge cel mai important post regional de radio, cu cea mai mare audienţă, acoperind nu numai întregul teritoriu al judeţului Caraş-Severin şi părţi importante din judeţele limitrofe, ci şi teritoriile locuite de români în Voivodina şi pe Valea Timocului.

Doru Dinu Glăvan, care şi-a câştigat aprecierea unanimă atât a radio-ascultătorilor, cât şi a specialiştilor din domeniu, era la al treilea mandat de preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, organizaţie pe care a propulsat-o până la statutul de cea mai mare din ţară, pentru care a reuşit să obţină statutul de „Uniune de creaţie de utilitate publică” şi căreia i-a dedicat activitatea sa neobsită, până în ultima clipă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!“ 

Fiica jurnalistului, Oana Maria Cenan Glăvan, a postat pe Facebook următorul mesaj: „Astăzi Dumnezeu a decis ca tatăl meu să plece în lumea celor drepţi. Pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu, cu respectarea normelor în vigoare, corpul neînsufleţit va fi depus mâine, 01.11.2021, în jurul orei 13, la capela cimitirului nr. 7 din Reşiţa. Marţi, 02.11.2021, în jurul orelor prânzului, va fi înmormântat la cimitirul Iosefin din Calea Şagului, Timişoara.“

Pe aceeaşi temă: 

Tragedie în presa sportivă: Răzvan Tomescu, răpus de COVID-19 la doar 53 de ani 

România a depăşit pragul de 7 milioane de vaccinaţi

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite