Iuliana Tudor va face emisiune la Smart FM: „Este un post «neinfectat» de trend-urile tabloidizării, un radio care ţine la decenţă şi la etichetă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta TVR Iuliana Tudor va realiza, începând din acest weekend, o emisiune la Smart FM, postul de radio deţinut de jurnalistul Marius Tucă.

Iuliana Tudor se alătură postului de radio Smart FM, unde va realiza, din 9 octombrie, săptămânal emisiunea „Petrecere“, în intervalul orar 18.00–19.30.

„A-ţi cunoaşte prima muzică şi istoria ei ţine de elementara cultură generală. A readuce în atenţie muzici vechi şi foarte vechi, epocile în care au fost create, este cumva o datorie pentru un post dedicat culturii, «neinfectat» de trend-urile tabloidizării, un radio care ţine la decenţă şi la etichetă, aşa cum este Smart FM“, şi-a motivat Iuliana Tudor decizia de a face parte din echipa postului de radio. 

„Petrecere“ va fi realizată sub formă unei întâlniri cu persoane publice, oameni populari, iubiţi şi apreciaţi de marele public, care vor dezvălui amintiri despre petrecerile la care au participat. Discuţia va fi presărată cu muzici vechi, în funcţie de preferinţele invitatului. „Vom afla împreună cum erau petrecerile la care domniile lor participau, ce muzică se asculta, ce mâncare era aşezată pe masă, ce băuturi se consumau, care era anturajul, ce făcea că o petrecere să fie memorabilă“, mai spune Iuliana Tudor.

„Iuliana Tudor este numele de referinţă, numărul 1 din punct de vedere al credibilităţii în ceea ce priveşte folclorul, muzica tradiţională. Atâta vreme cât site-ul nostru «Mişcarea de rezistenţă» promovează şi susţine muzică populară autentică, prin festivalul «Tarafuri şi fanfare», alăturarea numelui Iulianei Tudor brandurilor noastre este o consecinţă firească. Ea va promova alături de noi ideea de tradiţie, rădăcina şi identitate“, a declarat şi Marius Tucă, proprietarul postului de radio Smart FM şi al site-ului Mişcarea de rezistenţă.

Marius Tucă a fost, de altfel, iniţiatorul şi coordonatorul apariţiei Ediţiilor de colecţie, în milioane de exemplare, la cotidianul „Jurnalul Naţional“, pe care l-a condus timp de 22 de ani. În Ediţiile de colecţie au apărut CD-uri cu interpreţi de referinţă ai muzicii tradiţionale româneşti, cum ar fi Lache Gazaru, Dona Dumitru Siminică, Fănică Luca şi mulţi alţi artişti.

Iuliana Tudor are în palmares cinci premii APTR pentru producţia „O dată în viaţă“ şi că moderator de televiziune. 

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri