INTERVIU VIDEO Cronica Cârcotaşilor revine: „La ce se întâmplă în ţara asta, măcar să mai zâmbim, dacă altceva e imposibil sau scump“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şerban Huidu, Codruţ Kegheş (Dezbrăcatu') şi Ioana Petric încep un nou sezon din „Cronica Cârcotaşilor“, din această seară, la Prima TV. Invitaţi la Adevărul Live, cei trei cârcotaşi au făcut o recapitulare a bâlbelor celebre din televiziune, au glumit şi şi-au adus aminte de ameninţările pe care le-au primit de-a lungul ediţiilor.

În această seară, de la ora 20.30, „Cronica Cârcotaşilor“ revine la Prima TV cu sezonul 36 şi va fi difuzată în fiecare miercuri. 

Codruţ Kegheş alias Dezbrăcatu’ abia aşteaptă să-şi facă treaba pentru că: „La ce se întâmplă în ţara asta, măcar să mai zâmbim, dacă altceva e imposibil sau scump.“ 

Cârcotaşii au fost invitaţi în studioul Adevărul Live şi iată ce a ieşit:

Ioana, Şerban şi Codruţ. Mi-a fost greu să-ţi spun Codruţ, ţi se întâmplă des asta?

Codruţ Kegheş (Dezbrăcatu'): Nu mi se întâmplă des, şi fiul meu îmi spune Dezbrăcatu'. Mi se spune des Cici, Codruţ, dar cel mai des Dezbrăcatu'.

Aţi venit nevorbiţi, gata să vă dezlănţuiţi, iar diseară va avea loc marea dezlănţuire, aşa cum sună şi promo-ul vostru.

Dezbrăcatu': Ieri au avut loc filmările pentru ediţia din seara asta, iar dacă mai stăteam mult nevorbit, vorbeam ca ministrul Tudose. Abia aşteptam să înceapă emisiunea. Au fost foarte multe subiecte, pe asta s-a bazat şi promo-ul care este destul de înfricoşător. 

Şerban Huidu: Am primit şi sesizări de la CNA cum că produce stări de anxietate. Noi ne-am distrat la filmări, dar cămaşa respectivă mi-a provocat chiar şi o ciupercă pe gât, m-am tratat vreo două săptămâni. Filmările s-au întâmplat la Castel Film, unde am avut la dispoziţie decorul care simboliza Piaţa Centrală din Milano, unde s-au desfăşurat filmările pentru filmul „Barbarosa“. A fost complicat şi nu prea. Promo-ul acesta e ceea ce pot face o echipă, strânsă într-o jumătate de oră şi fără bani.

Topul celor mai tari gafe din televiziune. Cârcotaşii vorbesc despre reacţiilor celor surprinşi cu bâlba la purtător

Cum aţi reuşit să rezistataţi atâtea sezoane?

Şerban Huidu: Păi, ţara asta are multă materie primă, umorul rezistă, rezistăm şi noi atâta timp cât rezistă şi el. Printre bâlbele de vara asta, îi avem protagonişti pe Pomohaci, pe Gigi Becali, pe Tudose, Liviu Dragnea şi prezentatori de prin emisiuni. Eu aş spune că material există, au trecut 22 de ani şi multe dintre subiectele noastre au ajuns să fie asanate după zece ani. Bâlba Andreei Esca, Vanghelie,  Bartoş.

De caseta cu bâlba Andreei Esca am făcut rost de la un fan care vedea Pro TV-ul prin satelit şi aveau patru canale, Pro TV Internaţional, Acasă, Pro Cinema, iar pe cel de-al patrulea semnal emiteau codat, dar s-a întâmplat ca într-o zi să emită necodat, iar acel băiat a prins bâlba. Una a fost foarte dură, dar n-am dat-o, că voiam totuşi să ne distrăm nu să distrugem imagini, că nu asta era ideea. Erau şi ei oameni şi a fost un moment haios. Prima emisie a fost cea cu bâlba Andreei Esca şi i-am transmis lui Adrian Sârbu care voia să ia „Cronica“ pentru Pro TV să se uite la prima ediţie, să vadă ce vrea să ia. 

Ameninţări aţi primit?

Dezbrăcatu: Da, prima ameninţare pentru mine a fost din partea unei echipe de rugby, mi-au spus că mă vor întoarce cu capul invers, ceea ce s-a şi întâmplat, şi mă gâdilă până leşin, iar în ziua aia nişte tipi francezi cu care nu m-am înţeles, m-au luat de picioare, m-au scuturat de mi-au căzut toate cele şi când mi-au dat drumul, ori de la emoţie, ori de la ameţeală, că-mi venise tot sângele în cap, am văzut o chestie mică, albă, pe cer. Şi i-am zis lui Puştiu': „Ia uite, un OZN.“ (râde)

Dezbrăcatu: Am mai luat un pumn în gât de la o paradă gay, unde eram îmbrăcat în toate cele, ca o doamnă eram şi mi-am luat un pumn în gât de la un simpatizant din tabăra adversă. 

Şerban Huidu: Ameninţări serioase nu am prea avut şi pentru că tonul emisiunii nu era unul atât de grav.

Dezbrăcatu: Prima reacţie negativă a fost de la Cătălin Botezatu când i-am zis că îi vom face un personaj, iar el s-a ofticat că zicea că facem mişto de el, dar el mă îmbracă acum. Şi-a dat seama că era ok până la urmă.

Vi s-a întâmplat să vreţi să daţi o gafă mare dar v-aţi răzgândit? 

Şerban Huidu: Da, aveam o fază cu Becali, dar mi-a scos-o regizorul. M-am supărat, am ameninţat cu demisia, apoi a fost dată în emisiunea din reluare.

   

Codruţ, cum iti alegi evenimentele la care să participi în personajul Dezbrăcatu'?

Dezbracatu': Înainte aveam tot felul de surse, iar acum eu sunt cel care primeşte invitaţii, depinde de perioadă. Şi aleg, văd, simt unde aş putea să fac ceva. Am fost şi la evenimente unde am plecat pentru că nu aveam ce face. Nu vreau doar să fac reclamă unui eveniment. Am avut de-a lungul timpului experienţe în care oamenii mă rugau să vin la evenimente, să-i filmez şi pe ei, doar-doar vor apărea la televizor, erau domnişoare care mă atingeau pe umăr în încercarea de a le acordă atenţie, pentru că în perioada aia nu era o ruşine să apari la „Cronică“, din contra.

Mă acuză lumea că nu mă mai satur, că plec cu lucruri de la evenimente, dar eu le dau înapoi după filmări, atunci când se întâmplă să iau ceva, vreun obiect, vreo faţă (rade). Am plecat odată de la un eveniment, eram cu Puştiu', unde cineva mi-a dăruit o oaie şi am transportat-o cu maşina. A făcut bancheta praf, a făcut pe noi… Am ajuns la o spălătorie, iar oaia a rămas în maşină. Când ne-a văzut omul de la spălătorie, a zis: „ce, vreţi să vă spăl pe voi?“, „Nu, maşina.“ Iar când a văzut maşina, a zis cu mâna la nas: „Nu vă supăraţi, dar eu nu mă bag.“ Pe cuvânt, am şi filmat-o. A fost tare faza.

E greu, Ioana, să lucrezi cu aceşti bărbaţi?

Nu, m-am obişnuit cu ei şi îmi place, sunt de câţiva ani aici, de când aveam 16 ani. Nu e greu, e distractiv.

Va distraţi la filmări?

Şerban Huidu: Să-l ferească pe ăla care vine în grup, în gaşcă şi nu are simţul umorului. Au mai fost şi oameni care au fost deranjaţi de glumele pe care le-am făcut şi au plecat din cauza asta. 

Voi faceţi vreodată bâlbe? Voi vă daţi pe voi sau pe colegii voştri?

Şerban Huidu: Daa, sigur. De ce nu? Colegii de la Focus au fost prezenţi foarte mult în Cronică. La fel şi noi, am apărut de câteva ori. Sunt colegi cu noi, dar la ce tâmpenii au zis, nu se putea altfel. Adică, să spui într-o ştire, în 2017, când se împlinesc 100 de ani de la bătălia de la Mărăşeşti, că armata română s-a bătut cu cea rusă, de trei ori într-o ştire, am zis că nu se poate. Le-am dedicat o jumătate de emisiune. (râde)

Şi colegii s-au supărat sau au înţeles glumele?

 

Dezbrăcatu': Înţeleg umorul, dar au în spate o sticlă cu acid sulfuric pe care tot o vor folosi vreodată. (râde)

Ce aduce nou ediţia din seara asta?

   

Şerban Huidu: Schimbările nu sunt atât de evidente, de exemplu, viitorul sezon sperăm să apară cu un nou decor, că tot schimbăm la el de atâţia ani. Topul Ruşinică apare în următoarea editie, nu în prima, să avem timp să strângem material.

În Best off Top Ruşinică s-a aflat şi Olguţa Vasilescu care vorbeşte limbi străine. 

Ioana: Eu cred că Olguţa a învăţat să vorbească limbi străine de la Dezbrăcatu'. 

Dezbrăcatu': Daa, eu am o poveste foarte adevărată. M-am întâlnit cu nişte japonezi care erau atât de fericiţi că m-au văzut încât exclamau încontinuu „oooa“. Era de Paşte şi-i tot întrebam cum se spune la ouă în japoneză. Că ei tot zic „ooo“ la orice, atunci când sunt impresionaţi. Iar trei săptămâni mai târziu, am aflat că a existat o plângere la Ambasada Japoniei din Ungaria pentru denigrarea rasei galbene. Că eu tot uitându-mă la filme de mic, am nimerit nişte cuvinte. Iar eu le-am zis că-mi pare rău, că n-a fost rea voinţă, oamenii râdeau, iar cineva chiar m-a întrebat, băi, de unde ştii tu japoneză? (râde)

Cum vă înţelegeşi cu politicienii?

Huidu: O spun cu mândrie, e o emisiune la Pro Tv, „România, te iubesc“, unul dintre reporteri a fost coleg cu noi şi a făcut un reportaj cu un primar care a făcut o investiţie într-un teren de sport. I-a pus o întrebare mai acidă, la care primarul: „băi, voi sunteţi de la Pro TV sau de la Cronica Cârcotaşilor?“ Cam aşa stau lucrurile (râde).

Cronica a început mai întâi la radio.

Huidu: Cronica a început dintr-o întâmplare fericită, eram la defunctul Radio 21 şi trebuia să fac o emisiune, era în 1997, în vară, cred. Trebuia să fac o emisiune cu chestii de pe net şi să povestesc despre ele. Iar în prima săptămâna nu a mers netul şi am scris eu. Şi aşa şi în zilele următoare. În a patra emisiune a mers netul, dar am scris tot eu. Povestea este că eu am scris întotdeauna destul de oral, că să pot să interpretez şi aşa a rămas până acum, a rămas stilul ăsta până în ziua de azi.

Aveţi un proiect, Cronica se vede şi pe Facebook.

Huidu: Cronica apare şi pe Facebook şi am emis şi în primăvară, începem din nou de luni. 

Care au fost cele mai amuzante reacţii?

Huidu: Cel mai tare a fost Iliescu care a venit invitat la Focus, la sediul de pe Maniu, eu mă duc acolo, făceam emisiunea, şi mi-a zis că el şi Nina sunt mari fani, pe tonul pe care îi imitam noi.  

Dezbrăcatu: Ne-am întâlnit şi cu Vadim Tudor, dintre politicieni, şi cu Tăriceanu şi m-am dus la el şi l-am întrebat dacă nu a găsit o marcă mai bună de maşină, iar el avea bodyguarzi atunci şi le-a făcut semn ălora să vină să mă scoată de acolo. Iar eu m-am dus lângă el şi am zis către colegii de sunet: ăsta vrea să mă bată. Şi-a dat seama omul că e filmat şi a renunţat la idee. Iar eu i-am zis că nu-i frumos ce a făcut. 

Vi se potriveşte definiţia cârcotaşului?

Da, noi suntem şi grumpy, căutăm şi distracţie, ni se potriveşte. Iar Ioana fiind şi ea printre noi, ne mai temperează. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite