INTERVIU Chefii Dumitrescu, Scărlătescu şi Bontea ajung la cuţite, la Antena 1: „Nu am avut ocazia să ne dăm mari unul în faţa celuilalt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu, Gina Pistol şi Cătălin Scărlătescu încing atmosfera la „Chefi la cuţite“, la Antena 1 FOTO Antena 1
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu, Gina Pistol şi Cătălin Scărlătescu încing atmosfera la „Chefi la cuţite“, la Antena 1 FOTO Antena 1

Români şi străini, bucătari şi amatori, preparate de revistă sau farfurii mai puţin reuşite se întrec la „Chefi la cuţite“, de la ora 20:30, la Antena 1, pentru 30.000 de euro. Totodată, chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scrălătescu şi Sorin Bontea au oferit declaraţii în exclusivitate pentru „Adevărul“ în care au detaliat experienţa din noua emisiune.

Noutatea formatului: desgustarea „pe nevăzute“

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu dau startul competiţiei „Chefi la cuţite“, la Antena 1. Prima etapă a show-ului va aduce în faţa celor trei chefi concurenţii care speră să treacă de preselecţii doar pe baza farfuriei pe care o au de gătit într-o oră. Prima ediţie de la Antena 1 aruncă în luptă concurenţi foarte diferiţi, de la un bucătar de origine chineză, la unul italian sau un român care găteşte de 15 ani în Germania, o fostă asistentă TV sau o simpatică gospodină de la malul mării. Fiecare va încerca să pună în farfurie un preparat reprezentativ, singurul care va conta la jurizare, asta pentru că chefii vor da votul decisiv „pe nevăzute“, strict în funcţie de gustul şi aspectul farfuriei.

Noutatea absolută a acestui format, degustarea „pe nevăzute“, aduce şi cele mai tari reacţii ale chef-ilor. Aşa se face că la fiecare preparat aceştia vor face presupuneri în legătură cu autorul mâncării. „Sunt convins că vom vedea o tipă tatuată din cap până în picioare“, spune Cătălin Scărlătescu, fără să ştie că în spatele uşilor se află un tânăr bucătar, în vreme ce chef Dumitrescu pariază că are de-a face cu un amator, deşi farfuria jurizată era gătită de un bucătar profesionst. „Vedem de toate în această emisiune“, spune Dumitrescu. 

chefi la cutite foto antena 1

FOTO Antena 1 

Dragoni zburători în farfurie, în prima ediţie „Chefi la cuţite“

În prima ediţie „Chefi la cuţite“, uimirea nu va avea limite pe chipurile celor trei chefi atunci când un concurent de origine chineză le va trimite în farfurie câte un... dragon! Ce-i drept, sculptat cu multă migală şi precizie în bucăţi de legume. La o aşa privelişte, chefii vor avea comentarii cât se poate de amuzante, mai ales că vor fi luaţi prin surprindere. „Asta e pupăza din tei“, spune chef Scărlătescu, în vreme ce colegii lui de pupitru vor denumi preparatul fie pasărea Phoenix, fie ciocănitoarea Woody. Gluma e glumă, însă verdictul trebuie dat, astfel că chefii trebuie să decidă dacă preparatul chinezesc este demn de a primi cel puţin doi „Da“ pentru a trece mai departe. 

chefi la cutite foto antena 1

FOTO Antena 1 

Farfurii condimentate cu poveşti impresionante

Arome îmbietoare, farfurii spectaculoase, preparate exotice şi combinaţii neaşteptate de ingrediente, toate se vor regăsi în platingurile primei ediţii, condimentate cu poveşti de viaţă impresionante. Un tânăr de 25 de ani, care munceşte ca bucătar, le va povesti chefilor că viaţa nu a fost prea blândă cu el: abandonat la numai un an într-un centru de plasament, pentru că mama nu avea posibilitatea să îl întreţină, acesta a crescut şi cu forţele proprii a decis să îşi facă un drum în viaţă, bucătăria fiind cea care l-a motivat.

image

FOTO Antena 1

La rândul lui, un alt concurent, un român stabilit de ani buni în Germania şi întors acasă special pentru această emisiune, va povesti că marea sa pasiune, care i-a devenit şi profesie, bucătăria, i-a fost pusă la grea încercare de o operaţie complicată, în urma căreia şi-a pierdut gustul şi mirosul. Ce s-a întâmplat cu el şi cum şi-a continuat meseria, dar şi ce vot a primit de la chefi, telespectatorii află de la 20:30, la „Chefi la cuţite“. Emisiunea se difuzează lunea şi marţea de la 20:30. 

image

FOTO Antena 1 

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu au oferit pentru „Adevărul“ un scurt interviu în care au vorbit despre detaliile noului show în care se întrec. Cei trei au căzut de acord că acest format este unul benefic pentru fiecare, din moment ce pot să îşi pună în evidenţă calităţile, şi au menţionat că în ciuda titlului emisiunii în afara orelor de filmat sunt aceeaşi buni prieteni. Mai jos, chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu răspund întrebărilor adresate de „Adevărul“. 

Competiţia, măsura talentului celor trei chefi 

„Adevărul“:  Chiar aţi ajuns la cuţite prin această competiţie dintre voi, în noul show de la Antena 1?

Florin Dumitrescu: Nu, nu neapărat. Să ştiţi că noi am avut oricum păreri diferite în ceea ce priveşte mâncarea dintotdeauna. Aşa că de data asta avem ocazia să ne punem în practică viziunile culinare, să instruim oameni conform principiilor fiecăruia şi, desigur, să ne întrecem.

Cătălin Scărlătescu: Dacă vă uitaţi foarte atent în spatele urechii drepte a lui Dumitrescu, veţi vedea că deja există o cicatrice. Glumesc! Vom fi la cuţite doar în bucătărie, când camerele se opresc, suntem aceiaşi amici buni.

Sorin Bontea: Depinde în ce sens vorbim. Competiţie va fi între noi, e normal sa fie pentru că aşa e formatul, e o întrecere. În plus, e ceva benefic pentru toată lumea, cu cât e competiţia mai mare, cu atât arătăm ce ştim mai bine, suntem mai motivaţi să dăm ce avem mai bun. Competiţia face bine, iar acum e pe faţă. E cu acte.  

Cât de greu v-a fost să lucraţi într-o echipă aleasă pe „nevăzute“?

Florin Dumitrescu: Suntem în acea etapă a filmărilor în care încă nu ne-am format echipele, mai avem vreo trei probe eliminatorii. Oricum, jurizarea „pe nevăzute“ se extinde la mai multe etape ale emisiunii, iar asta e foarte interesant. Dintr-o singură farfurie îţi dai seama de abilităţile de bucătar ale autorului, de experienţa pe care o are. Pe de altă parte, nu vezi personajul, nu cunoşti povestea, care uneori pot da savoare unei farfurii mai puţin reuşite. Mi s-a întâmplat să nu trec mai departe pe cineva în preselecţii şi, după ce i-am aflat povestea, să îmi pară rău, pentru că întregul avea potenţial. Dar votul, odată dat, nu mai poate fi schimbat. 

florin dumitrescu chefi la cutite foto antena 1

FOTO Antena 1 

Cătălin Scărlătescu: Încă nu ne-am ales echipele. Votul dat pe nevăzute nu e o problemă pentru mine, daca îmi place o farfurie, bine, dacă nu, nu, nu stau la discuţii. Este în opinia mea cel mai interesant mod de jurizare pentru că nu mai intervine factorul uman care te poate influenţa într-un fel sau altul. Acum jurizezi strict mâncarea. De multe ori povestea influenţează modul în care priveşti farfuria.

Sorin Bontea: Pentru mine nu va fi ceva nou, în perioada în care am lucrat pe vase de croazieră ajungeam acolo şi începeam să lucrez fără sa-mi cunosc echipa. Primeai contractul, iar pe oamenii pe care îi aveai în subordine îi vedeai fix când ajungeai acolo. Nu ştiai nimic despre ei, dar trebuia să începi munca şi să faci treabă bună. Aşa că nu e ceva nou pentru mine. Dar e dificil să nu îţi poţi alege oamenii, mai ales că unii pot avea o zi bună şi să scoată o farfurie frumoasă, dar să nu fie de cursă lungă, să zicem. Oricum, mai avem până ne facem echipele. 

Cătălin Scărlătescu, un stres în bucătărie 

Ne putem aştepta iar la farfurii şi tigăi aruncate în aer?

Florin Dumitrescu: Nu. Deloc. Sper ca cei pe care îi alegem să se ridice la nivelul aşteptărilor noastre, după atâţia ani de educaţie culinară.

Cătălin Scărlătescu: Nu. Dar eu ştiu ce-o mai fi mai târziu?! Cu temperamentul meu... nu e uşor să lucrezi cu mine în bucătărie, ăla e marele stres. 

catalin scarlatescu chefi la cutite foto antena 1

FOTO Antena 1 

Sorin Bontea: Nu. De data asta nu. Aici încercăm mai mult să instruim, să explicăm, să îi învăţăm cum se lucrează. Suntem un fel de profesori pentru concurenţi. Iar una dintre părţile esenţiale în bucătărie e lucrul in echipă, asta trebuie să înveţe. Orice chef mare are o echipă bună în spate. 

Un format benefic celor trei chefi 

Vi se potriveşte mai bine acest tip de emisiune, în care concuraţi unul împotriva celuilalt?

Florin Dumitrescu: E mult mai incitant, mai provocator. Noi până acum nu am avut ocazia să ne dăm mari unul în faţa celuilalt, doar am făcut echipă împotriva farfuriilor pe care le-am jurizat. Vom vedea dacă Scărlătescu are dreptate când spune că e cel mai bun bucătar din ţară.

Cătălin Scărlătescu: Mi-am dorit un astfel de format. Mie îmi place competiţia, pentru că generează succes. Noi trei nu am fost niciodată faţă în faţă într-o competiţie. Iar ceilalţi doi cred că ştiu cu cine au de-a face.

Sorin Bontea: Da, îmi place. E benefic pentru toţi trei. 

Gina Pistol e cireaşa de pe tort în „Chefi la cuţite“?

Florin Dumitrescu: Nu, cireaşa de pe tort sunt eu!

Cătălin Scărlătescu: Nu. Nu ea e cireaşa în povestea asta. Dar e exact ce trebuia să avem. Gina este foarte plăcută şi are mult umor, e foarte muncitoare.

Sorin Bontea: Nu aş numi-o aşa. Gina îşi face foarte bine treaba şi ne mai aduce informaţiile de care avem nevoie. 

sorin bontea chefi la cutite foto antena 1

FOTO Antena 1 

Românii mănâncă din ce în ce mai sănătos 

Gătitul a devenit sport naţional în România, iar rolul vostru a fost clar în acest fenomen. Speraţi că românii or să mănânce şi corect într-o zi?

Florin Dumitrescu: Sunt sigur de asta. Eu, unul, îmi dedic toată viaţa pentru asta. Şi sunt convins că românii au început să mănânce nu numai corect, dar şi gustos.

Cătălin Scărlătescu: Noi am inventat acest sport, noi şi ceilalţi bucătari dinaintea noastră care au făcut emisiuni de gen. Când nu eram noi la TV, bucătarii erau simpli bucătari, acum toţi sunt chefi, au bloguri, creează, merg la evenimente, jurizează. Nu suntem departe de momentul în care România va mânca foarte corect.

Sorin Bontea: Aşa se pare. Îmi doresc mult asta. Mă bucur să văd ce amploare a luat fenomenul culinar în România. Atâta timp cât vom avea şi o piaţă pregătită, lucrurile vor evolua. Se poate, nu e atât de complicat, doar mai e ceva de muncă.  

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite