INTERVIU Andrei Voica, noul MasterChef: cu banii câştigaţi ajută oamenii săraci. „Am renunţat la locul de muncă să particip la emisiune“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Voica, în vârstă de 32 de ani, a cucerit titlul de MasterChef, ediţia 2015, şi a devenit cel mai bun bucătar. Acesta spune că a obţinut ceea ce şi-a dorit cu multe sacrificii şi speră ca pe viitor să îi determine pe români să mănânce sănătos.

Andrei Voica a devenit cel mai nou MasterChef al României, după ce a reuşit să impresioneze pe chef Patrizia Paglieri, chef FOA şi chef Adrian Hădean cu trei preparate de top. La prima probă, cea a antreului, Andrei s-a prezentat cu un foie mi-cuit cu jeleu de căpşune, caramel de porto, anason şi burete de dovleac, un preparat fin pe placul chefilor. La realizara felului principal, Andrei a reuşit să se distanţeze cu un preparat demn de o stea Michelin, după cum au mărturisit chefii: raţă caramelizată cu risotto de morcovi aromatizat cu vanilie. Preparatul a primit trei note de zece. Parfait-ul din trufe cu soia, mousse de ciocolată şi caramel de portocale al lui Andrei, de la proba a treia, i-a adus acestuia a doua serie de trei note de zece şi, implicit, marele titlu.

Sacrificii pentru titlul de MasterChef

Andrei spune că succesul obţinerii titlului de MasterChef reprezintă totul pentru el, mai ales că a făcut o serie de sacrificii. „Succesul vine după foarte multă muncă şi sacrificii numeroase. Am sacrificat timpul pe care-l petreceam alături de familia mea, de soţia mea. Am renunţat şi la locul de muncă pe care îl aveam, numai ca să pot participa la MasterChef“, a declarat el pentru „Adevărul“.

image

Andrei Voica, cu trofeul MasterChef FOTO Pro TV

Despre marele premiu în valoare de 50.000 de euro, Andrei Voica spune că va fi distribuit astfel: „Mă va ajuta să investesc, în primul rând, în formarea mea profesională. M-am sfătuit şi cu soţia şi vom ajuta pe cineva care are nevoie de sprijin. Şi, cu siguranţă, vom petrece o vacanţă binemeritată“, continuă el. Din tot concursul, cantonamentul a fost cea mai grea etapă a show-ului pentru câştigător, dat fiind faptul că ziua de filmare începea dimineaţa şi se termina seara târziu. „Un moment mai dificil din punct de vedere emoţional, deşi am încercat să mă stăpânesc, a fost cel al finalei când am fost nevoit să gătesc în faţa familiei mele“, arată acesta.

Forţat să îşi gătească de mic

Andrei Voica şi-a descoperit din necesitate pasiunea pentru gătit, în vremea copilăriei fiind nevoit să îşi facă singur de mâncare în lipsa părinţilor. „Îmi aduc aminte că veneam de la antrenamentele de la fotbal şi eram nevoit să gătesc singur, deoarece ai mei erau la muncă. Mama găteşte foarte bine, de multe ori încercam să fur ingredientele, reţetele şi micile ei secrete. Până în momentul participării la MasterChef nu cred că era conştientă de faptul că eu eram concentrat şi atent la ce făcea ea în bucătărie“, povesteşte câştigătorul MasterChef 2015.

Vrea să îi înveţe pe români să mănânce sănătos

Andrei consideră că, odată cu difuzarea show-ului culinar, românii „sunt mult mai atenţi la felurile de mâncare şi la modul de preparare al acestora. Românii au început să pună mai mult preţ pe bucătărie“. „Sper să nu ne oprim la acest nivel gastronomic şi să reuşim, la un moment dat, să obţinem o stea Michelin“, mai spune el.

Pe viitor, Andrei Voica speră să determine oamenii să mănânce şi să gătească aşa cum trebuie. „Îmi doresc să deschid un blog personal şi să vorbesc despre bucătărie. De la produse proaspete şi corecte, la modul de gătire şi servire. Îmi doresc să învăţ oamenii să mănânce şi să gătească corect şi sănătos“, încheie câştigătorul.

Andrei Voica este originar din Craiova şi a lucrat ca manager de restaurant în Madrid, în localul „La Maquinilla 1911“. Pasionat de fotbal şi de pescuit, Andrei s-a înscris la concursul de la Pro TV dornic să înveţe lucruri noi şi să-şi îmbogăţească vocabularul culinar. Pentru Andrei, MasterChef a reprezentat şi „o portunitate de a mă întoarce acasă, o portunitate de a-şi îndeplini un vis, acela de a deveni bucătar profesionist“.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite