„Fotbal - 360 de grade“, emisiunea în care sportul rege este analizat în detaliu,  la Discovery Channel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discovery Channel propune din 12 iunie, de la ora 18:00, o nouă emisiune prin care detaliile din fotbal, realizate de jucători profesionişti, sunt analizate de experţi în biomecanică.

Bruno Marioni, Juan Pablo Rodriguez, Pablo De Blasis şi Christian Gimenez sunt doar o parte din jucătorii celebri ai fotbalului latino-american pe care îi puteţi urmări în cele opt episoade din sezonul doi al emisiunii „Fotbal - 360 de grade“. Împreună cu o echipă de experţi în biomecanică, ei iau parte la un studiu interactiv, conceput special pentru Discovery en Espanol, care îşi propune să reconstituie câteva dintre cele mai spectaculoase şi mai surprinzătoare faze ale jocului. Voleul, manevrele defensive, loviturile în adâncime, golurile apărate de portari, dirijarea mingii din viteză, lovitura din forfecare, tunelul şi pasele de susţinere sunt cele opt manevre analizate în acest al doilea sezon al seriei. Premiera este difuzată duminică, 12 iunie, de la ora 18:00, pe Discovery Channel.

Fiecare episod al seriei prezintă mai multe probe prin care trec profesionişti din fotbal şi din alte sporturi, dar şi jucători amatori, testându-şi forţa şi priceperea pentru a stabili ce diferenţe şi ce asemănări există între ei. Testele sunt filmate cu camere de mare viteză şi fiecare probă se derulează într-o zonă cu mai multe obstacole, unde sunt amplasate strategic echipamente de colectare şi măsurare a datelor. 

image

FOTO Discovery Channel 

Mijlocaşul mexican Allam Bello Huerta îşi foloseşte forţa şi măiestria pentru a analiza tehnicile legate de controlarea mingii din viteză. Fotbalistul, care are 65 kg şi 1,65 metri înălţime, este cunoscut pentru agilitatea lui şi se întrece cu un sprinter ca să afle care dintre ei e mai rapid.

La rândul lui, mijlocaşul argentinian Rodrigo „Droopy“ Gómez se ocupă de voleu - mişcarea care trebuie să combine o excelentă evaluare a traiectoriei mingii în aer cu o lovitură de maximă acurateţe. În acest scop, el se măsoară cu un mare jucător de baseball, ca să demonstreze că o lovitură reuşită din voleu reprezintă doar apanajul câtorva jucători privilegiaţi.

Yasser Corona, vedeta fotbalului mexican, face o veritabilă radiografie a paselor în adâncime, provocându-l la întrecere pe Walter Pérez, ciclistul argentinian care a câştigat medalia de aur la Olimpiada de la Beijing, din 2008. 

image

FOTO Discovery Channel 

Claudio Maldonado, mijlocaşul chilian, va demonstra cele mai bune tactici defensive dure. Împreună cu un fundaş de fotbal american, el va face mai multe teste cu echipamente de înaltă tehnologie, pentru a identifica zonele asupra cărora îşi fixează fiecare dintre ei privirea.

În fotbal, există situaţii în care apărarea e copleşită de echipa adversă, iar portarul rămâne ultima speranţă de a mai bloca un gol când linia atacanţilor înaintează ca o armată furioasă, în căutarea inamicului. Portarul mexican Armando Navarrete îşi măsoară forţele cu un jucător de squash, pentru a stabili care dintre ei are cel mai bun timp de reacţie.

Lovitura din forfecare, care de obicei îi lasă cu gura căscată pe adversari, e analizată de atacantul mexican Javier Orozco. Ca să descopere tehnica perfectă din spatele acestei lovituri, Orozco se măsoară cu un artist stradal de breakdance, care e obişnuit să-şi mişte picioarele extrem de rapid.

În plus, „Fotbal - 360 de grade“ îl învită pe jucătorul mexican Ever Guzmán să dezvăluie cum se realizează un „tunel“, acea manevră imprevizibilă, rezervată doar celor mai rafinaţi şi mai stilaţi jucători de fotbal. Guzmán se întrece cu un jucător de golf ca să demonstreze cine loveşte cu mai mare acurateţe când mingea e plasată într-o ţintă imobilă, dar şi ce se întâmplă dacă ţinta începe să se mişte.

Walter Montillo, fost mijlocaş al echipei braziliene Santos şi membru al clubului de fotbal Shandong Luneng din SuperLiga Chineză, analizează pasele de asistenţă. Montillo intră în competiţie cu un jucător de baschet, un alt sport în care pasele de susţinere joacă un rol decisiv, iar experţii încearcă să afle care dintre cei doi îşi foloseşte mai bine inteligenţa când coechipierii săi se pun în mişcare.

Pentru mai multe informaţii despre program, accesaţi www.discovery.ro sau intraţi pe Facebook la Facebook.com/discovery.romania şi pe Twitter @DiscoveryRo. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite