„Farfurii horror“ aruncate la gunoi, la „MasterChef“. Lista celor 22 de concurenţi care intră în bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cepele, verzele, brânza şi ridichiile au completat peisajul gastronomic de la „MasterChef“, atât în farfuriile concurenţilor, cât şi pe podeaua din bucătărie. Chefii au împărţit cu generozitate „complimente“ atunci când meniurile au arătat ca nişte copii ieftine a ceea ce se aşteptau să vadă şi i-au ales pe cei 22 de norocoşi ce încep, cu adevărat, competiţia.

În ediţia din 15 aprilie, aspiranţii la titlul MasterChef România 2014 au fost nevoiţi să facă faţă unei probe fundamentale din bucătărie: tocatul legumelor.

După ce Scărlătescu, Bontea şi chef Dumitrescu le-au făcut o demonstraţie complimentată cu aplauzele furtunoase ale concurenţilor, studenţii acestui sezon au luat cuţitele şi au purces la treabă.

image

Însă, pe cât de simple în aparenţă, pe atât de complicate în esenţă s-au dovedit a fi ceapa, ţelina, sfecla şi varza. „Mie îmi tremură cuţitul ăsta mai ceva ca varga care o primesc de Sfântu’ Nicolae”, a recunoscut o doamnă emoţionată. Dezamăgiţi că nu s-au mişcat repede, nu au respectat tehnicile gastronomice ori au lucrat dezorganizat, chefii şi-au pierdut răbdarea, iar concurenţii, şorţurile.

Alţii, mai norocoşi, dar şi eficienţi, s-au calificat. „Vreau ca pe şorţul ăsta să scrie Maria şi să devină un brand”, şi-a propus o gospodină entuziasmată. „Dacă nu plec de aici cu marele premiu, plec cu o boală de inimă. Nu ştiu unde pot încăpea atâtea emoţii”, a recunoscut o contracandidată.

image

În următoarea probă, chefii i-au speriat pe candidaţii „MasterChef” când le-au arătat trei animale vii, o oaie, o capră şi o vacă. Deşi unii au crezut că vor fi nevoiţi să comită crime, ulterior au aflat că vor avea de impresionat  auditoriul printr-un meniu în care brânza să fie ingredientul de bază. „E mult mai greu să lucrez aici decât la mine acasă. Mă trec toate transpiraţiile, e multă presiune”, a zis o tânără, agitată.

Desigur, proba i-a provocat atât pe concurenţi, cât şi şi chefii care au completat repertoriul de aprecieri din ediţiile anterioare. „Zici că e vomitată de două ori, nu o dată. Brânza trebuia să fie vedeta. N-ai înţeles nimic. Lasă şorţul!”, a exclamat Bontea la un băiat. „Creativitate, degeaba. N-aţi auzit de aşa ceva”, a apreciat şi Scărlătescu.

image

„Este al treilea sezon de «MasterChef» şi încă facem tartă cu brânză şi palmieri de ardei sau busuioc”, a strigat Bontea, nervos. „Sunt nişte combinaţii care nu merg. După aia le pui pe blog că ai fost în emisiune şi proştii le iau de bune. Arată bine, dar au gust de c***t”, a constatat Dumitrescu. Cheful şi-a ieşit din fire când o tânără a încurcat ingredientele şi gusturile şi s-a prezentat cu un aşa-zis pesto cu brânză. Drept urmare, i-a aruncat farfuria, cu tot cu mâncare, pe jos.  

„Am venit atât de încrezătoare în mine şi acum chiar mi-e frică că voi pierde şorţul”, a zis o femeie, printre lacrimi de deznădejde. „Show-ul ăsta mi-a dat nişte emoţii pe care nu le-am simţit în viaţa mea, chiar nu le-am simţit, pe bune”, a continuat o colegă.

image

„Doamne, zici că am alergat la maraton, aşa îmi bate inima. Ţin cu dinţii de şorţul meu”, a spus o altă candidată. Când a aflat că s-a calificat, ea a început să plângă şi să tremure de bucurie.

În bucătărie au rămas 22 de studenţi printre care, pentru a respecta tradiţia,  şi casnica.

În scurt timp, însă, bucuria le-a trecut, căci s-au convins că de ceea ce le-a fost frică nu au scăpat. Cutia Misterelor le-a adus patru ingrediente, ridiche albă, miere, prună şi bacon, din care au fost nevoiţi să pregătească o farfurie convingătoare, în 60 de minute.

Din dorinţa de a face instructaj, chefii au mai aruncat câteva farfurii la gunoi şi i-au îndemnat pe concurenţi să-şi mănânce meniurile, în ciuda aromelor îndoielnice. „Rulada asta este, pentru mine, un vis urât. Toată lumea bagă legumele în carne, când nu ştie ce să facă cu ele”, a analizat chef Dumitrescu. „Farfuria asta arată de gunoi, e de aruncat”, a continuat el.

„N-ai ce căuta cu farfuria asta la «MasterChef», arată horror”, a zis, mai calm, Scărlătescu.
Spre norocul lor, în pofida erorilor gastronomice, participanţii au fost scutiţi de emoţiile eliminării. Alex, un tânăr care simte că "înfloreşte la MasterChef", are un avantaj la proba următoare.

image

Lista celor 22 de concurenţi:
Adrian Cepoi
Adriana Obrocaru
Alexandra Shine
Alexandru Nita
Anni - Anjani Kumar Jaiswal
Baz - Petrou Vasilios
Bobby - Bogdan Farcas
Cristian Sorop
Felicia Tuca
Gabriel Apostol
Gabriela Simion
Irina Bucsa
Jesica Zamfir
Maria Dinu
Mayla Bucci
Ovidiu Drugan
Raluca Negru
Ramon Chicireanu
Rares Calora
Sorana Bustea
Tatiana Danilescu
Traian Gaman

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite