Farfurii aruncate, preparate „sub orice critică“, un miel care „latră“ şi metoda lui Octavian Strunilă, în a doua ediţie MasterChef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Strunilă i-a făcut pe membrii juriului să râdă în hohote FOTO PRO TV
Octavian Strunilă i-a făcut pe membrii juriului să râdă în hohote FOTO PRO TV

Dacă în prima ediţie, cele 15 vedete şi-au prezentat autograful culinar şi au reuşit să-i convingă pe Chefi că merită şorţul, în cea de-a doua ediţie concurenţii s-au aflat faţă în faţă cu prima Cutie a misterelor, care le-a dat şi multe bătăi de cap.

Ingeniozitatea şi originalitatea sunt condiţii obligatorii în bucătăria MasterChef, astfel la prima probă a serii vedetele au primit sarcina de a găti, cu un set de produse date, preparate demne de admiraţia celor trei Chefi.

„Ce se ascunde sub cutii vă va da bătăi de cap. Veţi găti exclusiv cu ce se află în această cutie”, a ţinut să-i avertizeze Chef Florin Dumitrescu. Iar Chef Cătălin Scărlătescu le-a spus că un alt „duşman“ cu care ar trebui să se împrietenească este timpul.

Nici vedetele nu s-au arătat prea încântate de această probă, Răzvan Strunilă numind Cutia misterelor o „nenorocire“, iar Ioan Isaiu „cutia caznelor“.

„E mai greu decât am crezut, dar dacă trec de proba asta, sunt sigur că ajung în finală“, a mărturisit Don Baxer. Nici pentru Gabriela Irimia nu a fost o încercare uşoară, aceasta recunoscând că în primele cinci minute nu a putut face nimic. „În momentul în care am deschis cutia, m-am şocat, atunci vine presiunea şi nu ştii ce să faci”, a spus şi Pacha Man. 

master chef

Vedetele MasterChef la proba „Cutia misterelor“ FOTO PRO TV

În cele 60 de minute avute la dispoziţie pentru prima probă, Carmen Şerban s-a decis să facă omletă, iar Şerban Copot s-a oprit la orez cu lapte, alegeri ce i-au nemulţumit profund pe Chefi.

„Nu s-a mai gătit niciodată omletă la MasterChef. Asta o să faci tu timp de 60 de minute?“, a întrebat Chef Cătălin Scărlătescu, vădit nemulţumit.

„Suntem în România. Nu o să mai mâncăm produse româneşti pentru că ne numim MasterChef?“, nu a întârziat să apară reacţia cântăreţei.

master chef

Carmen Şerban la cea de-a doua probă FOTO PRO TV

În cele din urmă, Carmen Şerban s-a hotărât să facă şi un al doilea fel – clătite cu ciocolată, fără să ştie, însă că acesta este preparatul pe care Chef Cătălin Scărlătescu nu îl suportă deloc. 

Cum era de aşteptat, clătitele au ajuns la coşul de gunoi, aceeaşi soartă având-o şi cele făcute de Gabriela Irimia, care le-a cam ars, dar s-a scuzat spunând că „aşa se mănâncă în Anglia“.

Cei trei membrii ai juriului s-au arătat miraţi de ambiţia Cătălinei Grama (Jojo) de a face sufleu de ciocolată, întrebând-o de nenumărate ori dacă este sigură că îi va ieşi. Deşi, la început artista şi-a pierdut din încredere, după ce a terminat de gătit s-a declarat mulţumită şi mândră de ea. 

Prima probă nu a fost lipsită de incidente, astfel Don Baxer s-a tăiat la deget, iar Gina Pistol în loc de cireşe, şi-a caramelizat un deget. „Este grea şi enervantă proba asta, când eşti presat de timp ai un gol în cutia cu amintiri“, a spus Gina Pistol.

image

Octavian Strunilă, alături de Chef Florin Dumitrescu FOTO PRO TV

Prima farfurie desfiinţată a fost cea a lui Octavian Strunilă, pe care Bontea a numit-o „o mizerie“. Nici ceilalţi doi membrii ai juriului nu au fost prea îngăduitori, în ciuda insistenţelor lui Octavian de a le dovedi că nu este vina lui.

   

„Nu arată bine, dar poate are gust bun. Am crezut în mâncarea pe care am făcut-o. Am umat o reţetă, ce vină am eu?“, s-a apărat actorul.

„Ţie ţi se face poftă când vezi farfuria aia?“, l-a întrebat Chef Florin Dumitrescu. „Trebuie un pickamer pentru a scoate preparatul din oală“, a punctat Chef Cătălin Scărlătescu, în momentul în care a trântit oala pe jos în încercarea de a scoate preparatul. „Lasă glumele acasă“, l-a sfătuit Scărlătescu în încheiere.

Trei farfurii, toate gustoase

Felul glumeţ de a fi al lui Octavian Strunilă a atras după sine replici acide din partea colegilor. „Cineva trebuie să fie şi măscărici, eu sunt unul mai serios“, a spus Don Baxer.

Atât Ioan Isaiu, cât şi Jojo şi Monica Irimia au gătit Moelleux au chocolate. Despre al Monicăi, Chef Florin Dumitrescu a spus că este „cât de cât bun“, dar consistenţa i s-a părut „un pic ciudată“, în timp ce al Cătălinei Grama a avut un gust bun, dar exteriorul ars. Sorin Bontea, în schimb s-a declarat nemulţumit de aspectul farfuriei lui Ioan Isaiu.

Adrian Daminescu a gătit un pandişpan cu fructe, cu care i-a dat gata pe membrii juriului, chiar dacă Florin Dumitrescu a fost de părere că „ciocolata a fost în plus“.

Nici Elena Lasconi nu s-a lăsat mai prejos, aceasta gătind trei feluri de mâncare: clafoutis, cremă de broccoli şi orez cu bleu fromage. A meritat efortul, căci Florin Dumitrescu s-a arătat de-a dreptul încântat: „pe lângă faptul că ai făcut trei farfurii, ai făcut trei farfurii gustoase“.

master chef

Elena Lasconi FOTO PRO TV

Şerban Copot a încercat chiar să-l convingă pe Octavian Strunilă că ar fi mai bine să se mute lângă cei „cu experienţă în ale gătitului“.

„Până acum câteva zile viaţa mea avea un curs oarecum firesc, acum îmi fac griji că am ars ceva. Ce e asta? În ce m-am băgat?“, a concluzionat Alex Dima după prima probă.

La finalul primei probe, Chef Sorin Bontea i-a catalogat pe concurenţi drept „o dezamăgire totală“. „O parte dintre voi aţi gătit execrabil, o parte rezonabil şi doar unul a fost bun. Doar o farfurie a fost impecabilă, a lui Adrian“, au concluzionat membrii juriului la finalul primei probe. 

Un Chef de cinci stele

Cea de-a doua probă a fost una şi mai dificilă, întrucât în bucătăria MasterChef a fost prezent Chef Samuel Le Torriellec, de la care concurenţii au primit o adevărată lecţie de gastronomie: după ce l-au urmărit cu atenţie, şi-au luat notiţe, la final au trebuit să reproducă în cel mai mic detaliu unul dintre preparatele acestuia.

Adrian Daminescu a câştigat proba Cutia misterelor, dar şi dreptul de a rămâne în competiţie şi, totodată, a fost cel care a avut misiunea ingrată de a alege ce preparat trebuie să gătească fiecare concurent. 

Bucătarul parizian, Samuel Le Torrie Ilec, are o experienţă consistentă dobândită la restaurante cu stele Michelin din Franţa şi a gătit piept de raţă cu sos de portocale şi scăriţă de miel în crustă de ierburi. 

master chef

Chef Samuel Le Torrie Ilec (stânga), alături de cei trei mamebrii ai juriului FOTO PRO TV

„Am rămas total uimită de precizia şi tactica fenomenală“, a declarat una dintre surorile Cheecky Girls.

   

„Ne-a încurcat într-un mod deosebit“, a fost de părere Ioan Isaiu.

După ce Chef Samuel Le Torrie Ilec a terminat de gătit, Cătălin Scărlătescu a făcut haz de faptul că vedetele şi-au luat notiţe pe câteva pagini: „Ce au scris ei acolo seamănă cu un roman de Dumas, biografia raţei singuratice“.

„Iniţial am făcut un pact de neagresiune, dar cred că-l vom încălca“, a mărturisiti Alex Dima odată cu începerea celei de-a doua probe.

De această dată Adrian Daminescu „a dat-o-n bară“, după cum a precizat Chef Florin Dumitrescu, în timp ce Sorin Bontea a fost de părere că farfuria lui Adrian este „sub orice critică“.

În schimb, raţa lui Pacha Man, dacă data trecută „măcănea“, acum a reuşit să-i dea gata pe cei trei Chefi. „Nu mă aşteptam să reproduci atât de bine farfuria. Farfuria este la fel de frumoasă ca cea a lui Chef Samuel. Neaşteptat şi eu ziceam că pleci acasă“, i-a spus Chef Bontea.

master chef

Chef Samuel Le Torrie Ilec arătându-le concurenţilor cum se prepară pieptul de raţă şi mielul FOTO PRO TV

„Cu raţa aia ai succes în Ţările Arabe“, a fost replica lui Cătălin Scărlătescu pentru Carmen Şerban. 

Florin Dumitrescu a considerat că mielul pregătit de Gina Pistol este unul „foarte bun, gătit corect“, iar farfuria lui Ioan Isaiu a fost dată drept exemplu lui Pacha Man, datorită culorii preparatului. 

Un miel perfect şi unul care „latră“

„Ai reuşit să găteşti mielul aproape perfect, în schimb ai reuşit să faci verdeaţa amară“, i-a spus Sorin Bontea lui Şerban Copot. 

Gabriela Irimia şi-a autodeclarat preparatul „fenomenal“, Mircea Dumitrescu lăudându-i farfuria surorii ei. „A gătit un piept de raţă perfect, nu cred că va mai reuşi a doua oară“, a spus acesta. 

Ultimul care şi-a prezentat farfuria a fost Octavian Strunilă, care nu a avut parte nici de această dată de laude din partea celo trei Chefi.

„În sfârşit are şi el o farfurie completă, nu contează cum e“, a spus râzând Florin Dumitrescu. 

„Mielul tău latră, e cam viu“, a adăugat Scărlătescu. 

Întrebat de ce vorbeşte atât de mult, actorul Octavian Strunilă a declarat că el se ghidează după o metodă simplă şi anume: „dacă nu poţi să-i convingi, zăpăceşte-i“, replică ce a stârnit hohote de râs, atât din partea concurenţilor, cât şi a Chefilor.

image

Gabriela Irimia, Elena Lasconi, Laura Cosoi şi Carmen Şerban sunt doar o parte din concurenţii care vor avea de trecut o probă eliminatorie FOTO PRO TV

După ultima probă a serii, cei care nu au reuşit să reproducă preparatele lui Samuel Le Torriellec urmează să fie supuşi unui test sub presiune. Elena Lasconi, Laura Cosoi, Carmen Şerban, Gabriela Irimia, Jojo, Gina Pistol şi Don Baxter sunt cei care urmează să susţină o probă eliminatorie.  

Gina Pistol s-a arătat revoltată de faptul că a intrat la testul sub presiune, fiind de părere că nu merită. Membrii juriului au rugat-o să fie mai serioasă, să nu mai râdă şi mai ales să nu mai vorbească neîntrebată.

În ediţia de săptămâna viitoare, vedetele vor fi supuse unor alte probe inedite şi vor fi nevoite să gătească pe „teren“

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite