Documentare interesante din programul TV de azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Program TV azi. Documentare interesante astăzi
Program TV azi. Documentare interesante astăzi

Program TV azi anunţă câteva documentare interesante, care merită urmărite în seara aceasta. Iată câteva recomandări:

Program TV azi. Documentare interesante. Vaticanul şi al treilea Reich. Viasat History. 23:00. Alegerea Cardinalului Pacelli ca Papă în martie 1939 a fost de necontestat. Prestigiul său spiritual şi intelectual era foarte bine stabilit, iar acesta avea experienţă diplomatică dovedită, fiind Secretar de Stat al lui Pius al XI-lea. Cu toate acestea, în 1963, la câţiva ani după moartea sa, reputaţia acestuia a fost contestată din cauza scandalului provocat de premiera piesei Deputatul, de Rolf Hochhuth. 

Acest text vorbeşte despre relaţiile Vaticanului cu Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi despre responsabilitatea inacţiunii lui Papa Pius al XII-lea împotriva Holocaustului. Acest film documentar oferă o istorisire a faptelor care au dat naştere unei controverse încă deschise.

Program TV azi. Documentare interesante. Dezastre în aer. National Geographic. 19:00. Peste tot în lume au loc accidente aviatice tragice sau cu repercusiuni mai puţin grave. Serialul "Dezastre în aer" analizează cauzele care au provocat aceste incidente şi dacă ar fi putut fi evitate. Aceste evenimente au contribuit la adoptarea de noi măsuri privind securitatea în transportul aerian, producând unele dintre cele mai importante schimbări în regulamentele aviatice.

Mărturiile supravieţuitorilor şi reconstituirile înfăţişează poveşti impresionante, iar grafica computerizată şi experţii în domeniu explică motivele aflate la baza producerii evenimentelor fatale sau aproape fatale.

Program TV azi. Documentare interesante. „Invenţii revoluţionare, pe Discovery World

Program TV azi. Documentare interesante. Coliziuni cosmice. Discovery Science. 21:15. Un program fascinant, care investighează Pământul, galaxiile şi întregul sistem solar, dezvăluind tot ce e de ştiut despre coliziunea dintre un meteorit şi planeta noastră sau cum se pregătesc oamenii de ştiinţă pentru următorul atac împotriva Pământului. Călătorim apoi în spaţiu pentru a examina cum a fost creată Luna în urma unei asemenea coliziuni, iar în final studiem diverse alte bătălii cosmice care se poartă între corpuri cereşti, pentru a ne face o imagine mai clară asupra galaxiilor.

Program TV azi. Documentare interesante. Discovery World. 19:55. Invenţii revoluţionare. Un program captivant, dinamic, care explorează originile remarcabile a sute de invenţii, cele mai importante şi mai influente din lume - obiecte şi idei deopotrivă. 

De la schimbări care s-au produs în transporturi, comunicaţii, sport şi industria armelor până la idei despre guverne, afaceri, medicină şi ştiinţă, fiecare episod dezvăluie cum au apărut trei obiecte sau idei care au modelat lumea în care trăim. Fiecare poveste captivantă, surprinzătoare şi uimitoare este relatată folosind naraţiunea pe fundalul unor imagini superbe, filmate în HD sau alese din arhivele vremii.

Program TV azi. Documentare interesante. Despre arheologie, pe Digi World

Program TV azi. Documentare interesante. Naturopolis. Viasat Nature. 20:05. Suntem martorii unei noi ere: bine aţi venit în Planet City! Finalul anului 2008 marchează o schimbare importantă în istoria umanităţii, fiindcă am devenit fiinţe care locuiesc în mod predominant la oraşe. Astăzi, fiecare metropolă modernă trebuie să răspundă unei întrebări fundamentale care se referă la rolul pe care îl poate juca natura în dezvoltarea acesteia. 

Cum poate fi atât ecologică dar şi de durată pentru a le permite oamenilor să trăiască în armonie ca într-un ecosistem? New York, Tokyo, Rio de Janeiro şi Paris urmează deja această cale. Fiecare oraş este un laborator uriaş care experimentează şi dezvoltă ecologia urbană conform cu propria sa istorie.

Program TV azi. Documentare interesante. Arheologia, o istorie ascunsă. Digi World. 19:05. Încă din vremea romanilor şi până în zilele noastre, oamenii au încercat să găsească sensul clădirilor şi obiectelor pe care timpul le-a lăsat în urmă.

De la adevărul despre Biblie, de la originile civilizaţiei şi până la asaltul ştiinţific al miturilor culturale - încercarea oamenilor de a descoperi misterele lumii antice a adus cu sine întotdeauna probleme. Arheologul Richard Miles călătoreşte în timp, înapoi în epoca Renaşterii şi Iluminismului, pentru a descoperi şi înţelege trecutul şi istoria mai vechi chiar şi cu 2000 de ani. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite