David Frost, jurnalistul care l-a intervievat pe Richard Nixon despre afacerea Watergate, a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David Frost a fost unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti britanici FOTO Reuters
David Frost a fost unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti britanici FOTO Reuters

Jurnalistul englez David Frost, celebru pentru seria de interviuri cu fostul preşedinte american Richard Nixon (în care acesta a vorbit despre scandalul Watergate), a încetat din viaţă pe 1 septembrie, la 74 de ani, din cauza unui atac de cord, potrivit BBC.

David Frost a murit la bordul navei de croazieră Queen Elizabeth. Frost a fost unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti britanici, dar a activat şi ca scriitor, comic, prezentator TV. Timp de 20 de ani a prezentat game-show-ul „Through the Keyhole“, dar a realizat şi emisiuni precum „The Frost Interview“ şi „Frost Over the World“.

Este cunoscut şi pentru interviurile pe care le-a făcut de-a lungul carierei, iar seria de 12 interviuri cu Richard Nixon (în care acesta a vorbit despre scandalul Watergate - interceptarea ilegală a telefoanelor din sediul Partidului Democrat, fapt care a dus la demisia sa) i-a adus celebritatea la nivel mondial. În 2008 a fost lansat filmul „Frost/Nixon“, care spune povestea din spatele realizării celor 12 interviuri televizate din 1977.

În vara anului 1977, aceste interviuri au atras cea mai mare audienţă a unui program de ştiri din istoria televiziunii americane. Peste 45 de milioane de spectatori au aşteptat să pătrundă în mintea fostului preşedinte şi să afle dedesubturile afacerii Watergate. A rămas memorabil meciul de „box verbal“ între Frost si Nixon, meci care a continuat patru seri la rând. Confruntarea lor avea să revoluţioneze modul de a realiza interviuri.

Sir David Frost era căsătorit şi avea trei copii. „Familia este devastată şi are nevoie de linişte. Detalii despre funeralii vor fi făcute publice în curând“, se arată într-un comunicat.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri