CNA, reclamaţii după ce Antena 3 a preluat fără sursă un interviu cu Cioloş de la Digi 24: Gâdea a precizat totuşi că e „primul interviu al premierului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Gâdea nu a specificat sursa interviului, deşi nu a uitat să precizeze că este „primul interviu al premierului Cioloş“ FOTO Captură Pagina de Media
Mihai Gâdea nu a specificat sursa interviului, deşi nu a uitat să precizeze că este „primul interviu al premierului Cioloş“ FOTO Captură Pagina de Media

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va analiza modul în care Antena 3 a preluat fragmente din interviul cu premierul Dacian Cioloş de la Digi 24, fără a cita sursa, după ce forul a primit mai multe reclamaţii, iar unul dintre membri s-a autosesizat, după cum notează Pagina de Media.

Potrivit informaţiilor publicate de site-ul Pagindemedia.ro, CNA a primit şapte reclamaţii şi o autosesizare din partea unui membru al Consiliului.

Pe 22 noiembrie, nou numitul premier Dacian Cioloş a fost invitat într-o emisiune a postului Digi 24 moderată de jurnalistul Luca Niculescu. Mai multe fragmente din interviu au fost preluate şi de postul Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei“, fără însă a se preciza sursa originală. 

„Primul interviu al premierului Cioloş“, a titrat Antena 3 pe burtieră, imaginea fiind tăiată astfel încât să nu se vadă sigla Digi 24, deşi realizatorul postului, Luca Niculescu, a apărut în repetate rânduri în cadru. 

Nici în introducerea emisiunii, Mihai Gâdea nu a precizat sursa interviului, deşi a subliniat că este vorba de „primul interviu al premierului“. „Haideţi să vedem un prim fragment din primul interviu televizat pe care îl dă în calitate de premier Dacian Cioloş. Sunt lucruri importante de aflat, mi se pare că are o comunicare destul de interesantă. Haideţi să analizăm împreună şi să aflăm care sunt intenţiile reale ale premierului“, a spus Gâdea, citat de Pagindemedia.ro.

Acelaşi site precizează că abia după 15 minute au intrat primele cadre în care se vedea sigla postului Digi 24, subliniind că în doar cinci minute din cele 24 s-a putut distinge sursa originală. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite