CNA, criticat dur chiar de un membru pentru lipsa activităţii din campania electorală: „S-a dovedit că este o instituţie ineficientă şi chiar penibilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorina Rusu a criticat în termeni duri instituţia din care face parte FOTO Mediafax
Dorina Rusu a criticat în termeni duri instituţia din care face parte FOTO Mediafax

Prima şedinţă a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a început cu o serie de reproşuri cu privire la lipsa cvorumului pe durata campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, perioadă în care instituţia a avut doar două şedinţe.

Dorina Rusu a făcut comentarii dure la adresa insituţiei din care face parte, declarând în prima şedinţă CNA de după alegerile parlamentare 2016 că forumul audiovizual şi-a abandonat misiunea publică, nereuşind să sancţioneze derapajele grave ale unor posturi de televiziune. De asemenea, Dorina Rusu a mărturisit că de multe ori i-a fost ruşine că este membru în CNA, fiind de părere că s-a dovedit că aceasta este ƒ„o instituţie nefuncţională, ineficientă şi chiar penibilă“.

„În perioada asta în care nu s-a ţinut şedinţa m-am uitat la televizor şi am văzut diverse încălcări ale legii pentru care m-am autosesizat. Noi nu am putut să facem nimic în această campanie pentru că nu am avut cvorum. Din punctul meu de vedere, CNA-ul şi-a abandonat misiunea pe care o are, mai ales în această campanie. Indiferent de rezultatul alegerilor, noi ne-am abandonat misiunea, noi, cei din CNA, nu ne-am facut treaba ca institutie. Sigur, nu au lipsit cu toţii şi nu doar de la PSD. Unii au avut motive, spre exemplu domnul Gabrea a fost bolnav“, a spus Dorina Rusu.

Membrul CNA a precizat că au existat „manipulări grosolane şi intoxicări“ pe care membrii forului nici măcar nu le-au pus în discuţie. De asemenea, Dorina Rusu a declarat că de multe ori i s-a făcut ruşine că este membru în CNA, pentru că i-a fost atrasă atenţia de numeroase persoane asupra încălcărilor legislaţiei audiovizuale pe durata campaniei electorale.

„Poate că nu ne înţelegem între noi, dar impportant e să venim la serviciu şi să ne facem treaba pentru care suntem plătiţi. Nu ştiu dacă scopul absentesmului în campania asta a fost protejarea radiodifuzorilor, dar ăsta este efectul – protejarea radiodifuzorilor care încalcă legea. Asta este părerea pe care o au oamenii despre noi“, a adăugat membrul CNA.

Ea a explicat că ar fi două cauze pentru care nu se întruneşte cvorumul, în primul rând fiind vorba despre lipsa totală de autoritate, întrucât preşedintele instituţiei este cercetat penal şi nu mai are credibilitate, fapt ce se răsfrânge şi asupra imaginii instituţiei pe care o conduce.

Ea a menţionat ca a doua cauză legea audiovizualului, care ar trebui schimbată: „Probabil că e perimată şi nu mai face faţă exigenţelor actuale şi cred că ar trebui o contribuţie a societăţii civile, a radiodifuzorilor. Cred că ar trebui făcută şi o schimbare de ROF în aşa fel încât să existe o posibilitate de sancţiune care să nu mai poată să ducă la absenteism.“

La şedinţa CNA participă Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Bogdan Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Orsolya Eva Borsos, Valentin Alexandru Jucan şi Florin Gabrea.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite