CNA a primit reclamaţii care vizează comportamentul Mihaelei Rădulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit opt reclamaţii de la telespectatori după prima ediţie a show-ului „Românii au talent“ prin care era reclamată atitudinea Mihaelei Rădulescu, componentă a juriului emisiunii.

Reclamaţiile au semnalat reacţia vedetei în momentul în care a sfătuit o gimnastă de 14 ani să slăbească cinci kilograme, pe motiv că ar fi grasă, precum şi mişcările lascive prin făină, după momentul de dans al unei concurente din Kazahstan, scrie paginademedia.ro.

„Dacă te pun pe cântar data viitoare şi nu ai cu cinci kilograme mai puţin nu mai treci de mine“, i-a atras atenţia Mihaela Rădulescu tinerei care a fost apărată de Andra. „Ţie îţi plac dansatoarele grase? Lacul lebadelor pe 100 de kilograme pe picior! Nu merge, Andra, la gimnastică, e dans“, a mai spus vedeta dând naştere unui val de critici şi opinii care au „rupt“ internetul în două tabere.

Aceeaşi Mihaela Rădulescu l-a sărutat pe Florentin Hrişcu, participant în show-ul „Românii au talent“, iar la final a dansat lasciv în făină, după ce o concurentă din Kazahstan şi-a arătat numărul pregătit.

Legea audiovizualului arată că „e interzisă difuzarea de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor. Difuzarea acestora se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau alte sisteme, se asigură că minorii nu pot avea acces. Între 6.00 şi 23.00 nu pot fi difuzate producţii care prezintă limbaj sau comportament obscen. Programele clasificate «12» sau «15» pot fi difuzate în reluare în intervalul 6.00 - 20.00, numai editate pentru a respecta condiţiile de difuzarea AP (n.r. - Acordul Părinţilor). În individualizarea sancţiunii, consiliul va ţine cont, după caz, inclusiv de audienţa înregistrată“. Scenele cu Mihaela Rădulescu difuzate în prime-time şi audienţa-record a primului episod al show-ului de la Pro Tv ar putea atrage o amendă maximă de 100.000 de lei.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat pentru Ziarul „ring“ că au fost primite mai multe cereri privind remarca făcută de Mihaela Rădulescu, reclamaţiile urmând să fie analizate în maxim trei săptămâni. Totodată, aceasta atrage atenţia că CNA se poate autosesiza după ce Pro TV a transmis show-ul în reluare la o oră accesibilă minorilor, fără a exclude secvenţele în care Mihaela Rădulescu dansează în făină. „Până acum, CNA a primit şase sesizări privind emisiunea «Românii au talent», de la Pro TV, pentru afirmaţiile Mihaelei Rădulescu despre kilogramele în plus ale unei concurente. Pe subiectul cu dansul în făină n-am primit deocamdată nicio seziare. Personal, am vizionat în reluare emisiunea (n.r. - sâmbătă, în intervalul 16.10 - 19.00), redifuzare care a inclus şi secvenţele la care facem referire. În cazul reluării ne putem autosesiza şi vom discuta în consiliu, în şedinţă publică, în două-trei săptămâni, cât durează procedura. Mi-e greu să încadrez secvenţa cu făina, nu ştiu care va fi percepţia consiliului. Se vor viziona secvenţele în şedinţă. Nu e deontologic să-mi expun părerea personală înaintea votului CNA“, a spus ea.

Narcisa Iorga, fostă membră CNA, a declarat pentru „Adevărul“ că Pro TV ar fi putut să protejeze publicul minor care vizionează acest show dacă ar fi editat imaginile prezentate în emisiunea înregistrată, numai că postul „a dorit să expună un membru al juriului precum Mihaela Rădulescu aşa cum Mihaela Rădulescu doreşte“ din raţiuni ce ţin de marketing. „Nu aş scuti Pro TV de vreo vină, bineînţeles că e vorba şi despre marketing. Am văzut cum a reacţionat postul înaintea difuzării primei ediţii. Adică au promovat faptul că Mihaela Rădulescu a sarutat un concurent, după aceea au promovat ce s-a întâmplat în show. Ori lucrul acesta nu este nici moral şi nici legal pentru că legislaţia audiovizualului prevede nişte restricţii pentru audienţă generală, aşa cum este show-ul «Românii au talent»“, a mărturisit Iorga.

Prima ediţie „Românii au talent“ a plasat postul Pro TV în postura de lider pe toate segmentele de public, după ce 4,4 milioane de telespectatori din întreaga ţară (23,7 puncte de rating şi 42,1% share) au urmărit emisiunea.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite