„Clanul“, lider de audiență. Tudor Achim și Bebe Măcelaru au ținut publicul pe Pro TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul episod al serialului de la Pro TV a fost lider de audiență și a depășit „Chefi la cuțite“, de la Antena 1. Postul a făcut recent schimbări în grilă, deoarece „Sunt celebru, scoate-mă de aici!“ nu a avut audiențele scontate.

Personajele din serialul „Clanul“ au transformat postul Pro TV în lider de audiență FOTO Pro TV
Personajele din serialul „Clanul“ au transformat postul Pro TV în lider de audiență FOTO Pro TV

Cu o distribuție din care fac parte nume mari ale scenei românești, dar și actori din tânăra generație, noul serial urmărește povestea a doi frați și modul în care viața lor a fost schimbată după o întâmplare din copilărie, care a lăsat urme adânci.

Prima parte a poveștii l-a surprins pe Tudor Achim (Denis Hanganu), tânărul absolvent al Academiei de Poliției intrat în dizgrație după ce a fost exmatriculat chiar înainte de a finaliza cursurile. Nervos pe un sistem aparent corupt, acesta l-a amenințat pe Comisarul Costoiu (Șerban Pavlu) și a ajuns în pușcărie: „Eu ce sunt, comisare? Un accident, nu? Pe care-l arunci afară după trei ani de muncă“.

Ceea ce a urmat a fost o analiză dură a unei realități care poate părea departe: bătaie între zidurile reci ale pușcăriei, dar și intrarea într-o grupare mafiotă condusă de Tătuțu, Bebe Măcelaru (George Mihăiță). Ce a rămas constant: crezul lui Tudor, indiferent de situație - „Eu nu o să mă trădez niciodată pe mine“ - și durerea unei mame, Luminița (Carmen Tănase), care a simțit că și-a pierdut și cel de-al doilea copil: „Dacă pleci, nu mai vii niciodată. Nu vreau criminali la masa mea“.

Serialul „Clanul“: distribuție

De cealaltă parte, David Pribeag (Marian Olteanu), care a crescut pe străzi și a învins greutățile și lipsurile, a reușit să termine Academia de Poliție ca șef de promoție și să intre în echipa Comisarului Costoiu. Printre primele lui lecții au fost că niciodată nu ar trebui să se pună cu presa și că mereu ar trebui să fie atent în toate direcțiile pentru a nu rata vreo potențială arestare importantă.

„Clanul“ este o adaptare după serialul turcesc de succes „Icerde“. Regia și scenariul sunt semnate de Anghel Damian, iar din distribuție mai fac parte Mădălina Craiu, Theo Rose, George Ivașcu, Codin Maticiuc, Cătălin Nicolau, Dogioiu Constantin, Cătălina Grama, Sergiu Costache, Vladimir Drăghia, Silviu Mircescu, Eduard Trifa, Alice Halpert și Bogdan Farcaș.

Primul episod al serialului a fost lider absolut de audiență, în intervalul orar 20.28 – 23.05. În rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, PRO TV avea 9,3 puncte de rating și 27,1% cotă de piață, față de locul 2 care avea 6,9 puncte de audiență și 20,2% share. De-a lungul difuzării, aproape 1,4 milioane de români au trăit suspansul, iar în minutul de aur, la ora 20,52, peste 1,7 milioane de telespectatori erau în fața televizoarelor.

Odată cu lansarea grilelor de toamnă ale televiziunilor, serile de luni, în care în prime time s-au suprapus „Chefi la cuțite“ și „Sunt celebru, scoate-mă de aici!“, show-ul culinar de l Antena 1 s-a impus ca lider de audiență. Recent, Pro TV a făcut schimbări în grilă: a programat serialul „Clanul“ în serile de luni, „Las Fierbinți“, care era difuzat în serile de miercuri și joi, a primit încă o zi de difuzare (marți, de la 20.30), iar „Sunt celebru, scoate-mă de aici!“, difuzat inițiat în serile de duminică, luni și marți, a fost mutat în zilele de  marți și joi, de la ora 21.30.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite