Ce programe a pregătit TVR 1: Postul va fi official broadcaster la parada militară de 1 Decembrie, comentată de Adelin Petrişor şi Constantin Spinu FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada militară de 1 decembrie va fi transmisă de TVR 1 FOTO TVR 1
Parada militară de 1 decembrie va fi transmisă de TVR 1 FOTO TVR 1

Reportaje, parade militare în direct, ediţii speciale ale emisiunilor consacrate, toate reunite sub genericul #EuSuntRomânia, sunt programelele pregătite de TVR pentru Ziua Naţională a României, transmise pe TVR 1. Pe 1 Decembrie, parada militară de la Arcul de Triumf va fi transmisă de Televiziunea Română, fiind Official Broadcaster al evenimentului.

Postul public va produce Parada Zilei Naţionale a Românie şi va asigura semnal pentru celelalte televiziuni. Pentru producţia TV, echipa televiziunii publice va folosi 20 de camere de filmare, amplasate inclusiv pe turnul TVR şi Arcul de Triumf, au anunţat reprezentanţii TVR. 

În acest an, pe sub Arcul de Triumf vor defila 3.500 de militari, 350 de maşini de luptă, 300 de militari străini din 15 ţări aliate şi partenere, iar de la sol, dacă vremea va permite, se vor ridica 50 de elicopetere şi avioane şi, pentru prima dată, celebrele F-18 ale Forţelor Aeriene Canadiene. 

Transmisia de la Arcul de Triumf va fi comentată de jurnalistul Adelin Petrişor, unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti în domeniul militar, alături de colonelul Constantin Spînu şi va putea fi urmărită pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

image

Constantin Spinu (stânga) şi Adelin Petrişor (dreapta) vor comenta transmisia de la Arcul de Triumf FOTO TVR 1

Maria Linda şi Dorin Chioţea, matinalii de la TVR prezintă români care vor şi pot să construiască România următorilor 100 de ani: un tânăr care, până la 21 de ani, a fost deja olimpic, ghid turistic, translator, ajutor pentru copiii cu dizabilităţi şi nu numai; altul, care până la nici 30 de ani fusese deja inclus în topul celor mai de succes tineri români; prima creatoare de modă din România invitată oficial să-şi prezinte colecţia la Săptămâna Modei de la Milano; activişti civici, dar şi un bulgar devenit român, care continuă să viseze şi să lupte pentru ţara adoptivă.

Emma Zeicescu va prelua de la Maria Linda şi Dorin Chioţean ştafeta #EuSuntRomânia şi va petrece Ziua Naţională, în studioul TVR, cu Sorana Cîrstea, a doua cea mai bine clasată  jucătoare de tenis din România conform WTA. Ediţia specială #EuSuntRomânia cu Emma Zeicescu şi Parada de la Arcul de Triumf vor putea fi urmărite începând cu ora 10.00, pe TVR 1 şi simultan pe TVR Internaţional şi TVR Moldova.

image

Emma Zoicescu Foto TVR 1

De la ora 12.00, va fi transmisă slujba Te Deum de la Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba-Iulia. Ceremonia va fi oficiată de ÎPS Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia. Slujba Te Deum se transmite simultan la TVR 1, TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

Tot de la Alba Iulia, la TVR 1 şi simultan pe TVR Internaţional şi TVR Moldova, vom putea urmări, de la ora 13.00, şi Parada militară din oraşul istoric. În studioul TVR, Alina Stancu şi istoricul Cosmin Popa vor discuta despre semnificaţia zilei de 1 Decembrie. 

La ora 15.00 (şi de la 16.00, partea a doua) avem întâlnire cu Iuliana Tudor, la Sala Transilvania din Sibiu, unde se desfăşoară spectacolul extraordinar „Noi suntem români“, dedicat zilei de 1 Decembrie. Orchestra „Lăutarii“, condusă de maestrul Nicolae Botgros, este în această zi alături de telespectatorii TVR 1, TVR Internaţional şi TVR Moldova. La fel sunt şi Ansamblul „Cindrelul-Junii Sibiului“, Ansamblul „Ceata Junilor“ şi interpreţii: Nicolae Furdui Iancu, Tudor Furdui Iancu, Nineta Popa, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Ovidiu Homorodean, Cristian Fodor şi alţii. 

noi suntem romani foto tvr

„Noi suntem români“ cu iuliana Tudor Foto TVR 1

FIFA a stabilit cele 4 urne din care se vor alege cele 8 grupe ale Cupei Mondiale. Tragerea va fi difuzată de TVR 1, de la ora 17:00

Tragerea la sorţi, care va avea loc la Palatul de Stat Kremlin, este în direct la TVR 1 şi TVR HD vineri, 1 Decembrie, de la ora 17.00.  Tragerea este făcută cu ajutorul a 9 foşti jucători, aceştia reprezentând ţara gazdă şi cele 8 campioane mondiale.

image

FOTO TVR 1

De la ora 18.30, Radu Andrei Tudor ne duce la Târgul de Crăciun din Bucureşti, care se deschide chiar pe 1 decembrie şi asistăm, în direct, la aprinderea luminiţelor de Sărbători. 

Ionuţ Cristache va avea la „România9“ o ediţie specială, în compania invitaţilor speciali Marius Tucă şi Marius Manole, care vor discuta despre România, de la ora 21.00, la TVR 1.

image

Marius Tucă şi Marius Manole în emisiunea „România 9%“ a lui ionuţ Cristache (dreapta) FOTO TVR 1

„Ce înseamnă 1 decembrie 1918“, care este starea de spirit cu care întâmpinăm Centenarul este „exerciţiul“ pe care îl propune Cătălin Ştefănescu la „Centenarul“, de la ora 22.30, la TVR 1. Provocaţi să răspundă la întrebare au fost atât oamenii întâlniţi întâmplător pe stradă, cât şi o serie de cercetători în istorie şi specialişti în relaţii internaţionale precum Armand Goşu - conferenţiar la Universitatea Bucureşti, Silvia Marton - doctor în ştiinţe politice la Universităţile din Bucureşti şi din Bologna, Cristian Vasile – cercetător ştiinţific în cadrul Institutului de Istorie „N. Iorga“, Ştefan Popescu - doctor în istoria relaţiilor internaţionale al Universităţii din Paris, Constanţa Vintilă-Ghiţulescu - istoric, Cosmin Popa – cercetător ştiinţific.

catalin stefanescu tvr 1

Cătălin Ştefănescu FOTO Tvr 1

„Dincolo de dreptul fiecăruia de a avea o părere, există şi un fel de obligaţie pe care ne-o impune bunul simţ. Aceea de a a accepta că cei care au o părere diferită de a noastră nu sunt lipsiţi de patriotism. Nu sunt răuvoitori. Istoria şi ţara nu sunt doar ale unora dintre noi, ci ale tuturor“, mărturiseşte Cătălin Ştefănescu.

TV


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri