Ce mai fac concurenţii de la „MasterChef“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi preparatele le-au dat bătăi de cap, bucătarii din al doilea sezon al showului de la Pro TV simt deja efectele emisiunii care le-a adus prestigiul dorit mai repede decât se aşteptau. Concurenţii s-au angajat în restaurante, participă la evenimente culinare şi au început să studieze gastronomia.

În marea finală, Aida Parascan a primit 50.000 de euro şi, la fel ca şi Alexandru Hora care s-a clasat pe locul secund, a fost recompensată cu un curs de şase zile la Academia Barilla din Italia.

A doua câştigătoare „MasterChef“ România va rămâne în ţară până la finalul verii şi, cu toate că în urmă cu doar câteva săptămâni a declarat că este prematur să-şi lanseze o afacere, s-a hotărât să-şi deschidă un restaurant în Buzău.

„E un proiect foarte frumos, eu mă ocup de proiectarea bucătăriei, instruirea personalului din bucătărie şi de conceperea unui meniu“, a spus Aida, după ce a primit numeroase propuneri de a colabora cu restaurantele din ţară.

image

«MasterChef» e cea mai mare realizare a mea pe plan profesional. E o onoare ca am avut posibilitatea să fiu acolo, alături de profesionişti şi să-mi demonstrez atât mie, cât şi celorlaţi că o femeie poate mult. Deocamdată, am decis să stau în România pe toata perioada verii. Vreau să studiez mai mult, dar să fac şi practică. Mi-ar plăcea să fac un turneu culinar prin ţară, sunt convinsă că voi reuşi“, mai spune Aida.

image

După ce s-au împrietenit la «MasterChef », Alex, Nini, Mihai şi Victor au ţinut legătura şi au mers împreună la evenimente culinare. Săptămâna trecută, jucătoarele de la echipa feminină de baschet U Cluj au avut ocazia de a mânca preparatele realizate de Alex Hora, Nini, Mihai Toader şi Bogdan Roman.

image

„Am gătit în aer liber într-un cadrul mirific. Meniul a fost un Bogracs la ceaun, pui Shanghai, salată vietnameză, pulpe de pui şi aripioare marinate la grătar cu sos de usturoi şi desert Zabayone. Ne-am amintit de cantonamentul de la «MasterChef» cu drag, retrăiam efectiv starea de acolo“, spune Alex.


Victor Nemes a avut ideea de a-şi lua colegii la un eveniment de gătit chiar la grădiniţa unde merge băieţelul său. El şi-a chemat prietenii din al doilea sezon „MasterChef“, Nini, Mihai, Alex, dar şi pe Mimi Nicolae, cea care s-a clasat pe locul al doilea în prima ediţie, la „Cultural Celebration Day“, un eveniment ce a serbat diversitatea culturală.

image
image

„Noi am reprezentat România. Am gătit legume la grătar, piept de pui umplut cu spanac, muguri de pin şi mozzarella şi friptură la grătar“, a spus Victor. „Am gătit pentru copiii de la gradiniţă, iar reacţia lor când ne-au văzut a fost de-a dreptul emotionantă. Aproape că nu mai apucam să gătim pentru că roiau toţi în jurul nostru, ne cereau autografe şi doreau să facem poze“, a mai zis pilotul de la „MasterChef“ .


La scurt timp după experienţa „MasterChef“, colegul lor, Traian Galleguillos a urmat cursuri de bucătărie, şi-a luat diploma şi s-a angajat într-un restaurant.

image
image

Emisiunea i-a purtat noroc şi Mariei Secrieriu,, care lucrează în prezent într-un bistro. „Am reuşit să pun pe picioare o frumoasă colaborare, într-un loc chic, unde vă aştept pe toţi cu mare drag să gustaţi din preparatele mele. Mi-aş dori să pot pleca prin ţară într-un turneu marca «MasterChef », împreună cu câţiva colegi, pentru ca toată lumea să poată degusta preparatele unice“, şi-a propus Maria Secrieriu.

image

Colega sa, Maria Pop, s-a dedicat atelierelor culinare pentru copii, mai ales că acasă are doi micuţi cărora le găteşte. „Ideea atelierului de gătit pentru copii a venit din pasiune, m-am gândit că şi copii mei se joacă cu lingurile de lemn, cu oalele, cu vasele“, spune ea. „Mi-am zis să facem şi noi în Baia Mare, ţinând cont că în Romania sunt aproximativ trei ateliere de acest gen. Surpriza a fost să vină dublul numărului de copii anunţaţi iniţial. Aşa am gătit cu 100 de copii pizza magică, un produs pe care îl mănâncă orice copil“, povesteşte cea pasionată de pizza şi de prăjituri încă din copilărie.

image

Somelierul Vlad Muresan a fost invitat sa le găteasca preparate delicioase copiilor de la grădiniţa Ţăndărică din Cluj. „Am acceptat cu drag invitaţia de a găti alături de copii, de a le arata felul în care se transformă ingredientele, de a le povesti câte ceva despre drumul de la ingredientul în stare primă până la produsul final“, spune Vlad Mureşan.  El consideră că echilibrul alimentar este cea mai buna soluţie pentru a-i educa pe cei mici din punct de vedere gastronomic.

image

„De aceea, am gătit pizza cu ei, dar numai cu legume, limonadă şi spumă de capşune. A găti cu copiii e un exemplu al felului în care viaţa mea a început să se schimbe după «MasterChef ». Cu siguranţă, nu m-aş fi simţit în largul meu să accept o astfel de invitaţie acum câteva luni, dar emisiunea mi-a adus mai multa încredere în mine, pentru depăşirea unor bariere mentale şi punerea în practică a unor dorinţe“, a explicat Vlad Mureşan.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite