Cine este Aida Parascan, marea câştigătoare „MasterChef“ 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mamă a trei copii, concurenta de 32 de ani a muncit în Italia pentru a-şi întreţine familia. Admirată de unii colegi şi criticată de alţii, Aida Parascan a recunoscut că a avut o viaţă dificilă şi că trofeul „MasterChef“ reprezintă încununarea eforturilor personale.

Concurenta din Buzău s-a născut pe 30 iulie 1981 şi a fost crescută de bunică până în adolescenţă. Pe la 14-15 ani a început să gătească pentru fraţii mai mici de care trebuia să aibă grijă atunci când părinţii nu erau acasă. Deoarece nu avea timp să muncească pentru a-şi întreţine familia, ea a renunţat la studii, însă a făcut acest pas pentru că familia a fost cea mai importantă. „Am muncit toată viaţa. Nu am terminat liceul pentru că provin dintr-o familie modestă şi părinţii nu aveau bani să plătească chiria“, a recunoscut Aida Parascan.

În adolescenţă, Aida a devenit mamă, însă pe când avea 19 ani tatăl copilului a murit într-un accident de maşină. Pentru a munci, ea s-a mutat în Italia, unde a lucrat ca ospătar şi locuieşte de zece ani. Tot acolo l-a cunoscut şi pe actualul ei soţ şi şi-a extins familia cu încă doi copii.

[Aida şi fiica ei. FOTO Facebook]

image

„Sunt foarte fericită pentru familia pe care o am. Am vrut întotdeauna să am o familie. Dacă n-ai o familie,cred că eşti sărac“, a spus cea care s-a emoţionat în finală atunci când a gătit pentru cei trei micuţi. De altfel, în viaţa de zi cu zi, ea este o mamă atentă şi prepară mai mult hrană bio pentru cei trei copii, Gianina (11 ani), Samuele (5 ani) şi Emilia (2 ani).

Departe de ţară, Aida a fost nevoită să ia lucrurile de la capăt. „În Italia a fost foarte dificil pentru că nu ştiam limba şi am pătruns în ţară cu permis de turist, nu aveam acte. Nicăieri nu-i mai bine ca acasă“, a recunoscut cea care s-a înscris în concurs cu dorinţa de a reveni în România.

aida parascan masterchef

Deşi colegii nu au crezut în participarea sa la „MasterChef“, Aida a fost suficient de sigură de sine pentru a se înscrie în competiţie. „Întotdeauna a trebuit să arăt ceea ce ştiu şi pot, iar câştigul e o realizare foarte mare pentru viaţa mea. Când am venit în concursul ăsta, nimeni nu a crezut în mine. Sunt o luptătoare, nu mă dau niciodată bătută“, a recunoscut ea.

aida parascan

Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu i-au dat dreptate. „Aida este o luptătoare”, a apreciat-o Sorin Bontea. „Mi s-a părut cea mai puternică dintre toţi, în ceea ce priveşte livratul mâncării”, a apreciat-o şi Florin Dumitrescu, pentru proba în care a servit vedetele în restaurant, iar chef Scărlătescu a comparat-o cu „un bărbat în corp de femeie“, pentru că s-a descurcat în multe situaţii stresante.

În finala din al doilea sezon al showului culinar de la Pro TV, Aida Parascan i-a convins pe cei trei chefi că merită titlul MasterChef şi cecul de 50.000 de euro. Concurenta a gătit „cel mai bun peşte din concurs“, după cum a apreciat chef Sorin Bontea, la care a adăugat broccoli, camembert, piure de fenicul şi sofran. Pe lângă acest meniu, Aida Parascan a mai preparat miel cu ceapă caramelizată cu oţet balsamic şi muşchi de porc marinat cu ierburi provensale.

aida parascan

Bucătarii experţi nu i-au apreciat doar îndeletnicirile culinare, ci şi trăsăturile de personalitate, printre care capacitatea de adaptare, viteza de reacţie şi rezistenţa la stres, calităţi ce au ridicat-o pe Aida la rangul de profesionistă. 

Aida, însă, a creat şi antipatii în rândul celor care nu au considerat-o foarte prietenoasă. Aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul precedent, când Petru Buiucă a recunoscut că nu a participat la MasterChef pentru a lega amiciţii, ci pentru a face performanţă, câştigătoarea din 2013 a declarat pentru Pro TV că trofeul reprezintă o victorie personală şi că nu crede în prieteniile formate într-o atmosferă de concurs. „E o experienţă unică. «MasterChef» a fost singurul lucru pe care l-am făcut pentru mine. Aici am evoluat extraordinar de mult. Presiunea m-a făcut să evoluez pentru că trebuia să gândesc în fracţiuni de secundă”, a spus câştigătoarea care îşi doreşte să aibă propria emisiune culinară. Bucuria ei a fost cu atât mai mare cu cât a dovedit că o femeie poate câştiga titlul „MasterChef“ .

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite