Ce este heli-skiingul, sportul practicat de patronul PRO TV, mort într-un accident de elicopter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petr Kellner, patron ProTV, decedat în accidentul din zona sălbatică din Alaska
Petr Kellner, patron ProTV, decedat în accidentul din zona sălbatică din Alaska

Heli-skiingul este un sport în care schiorii sunt duşi cu elicopterul în zone înalte şi sălbatice. Aceştia coboară munţii prin zone cu zăpadă neatinsă pe care nu sunt amenajate pârtii. Pentru acest sport se afla miliardarul ceh Petr Kellner în elicopterul care s-a prăbuşit într-o zonă sălbatică din Alaska.

Gregory Harms, una dintre victimele accidentului în care şi-a pierdut viaţa şi patronul ProTV,  miliardarul ceh Petr Kellner, este unul dintre primii ghizi din Alaska ce a promovat heli-skiing-ul şi este fondatorul unei companii de heli-skiing ce organiza excursii în toată lumea.

Firma care operează cabana Tordrillo Mountain unde sportivii erau cazaţi spune pe site-ul propriu că este cel mai vechi operator de heli-skiing din Alaska, promiţând zăpadă bună şi trasee neatinse pe unele dintre cele mai bune zone muntoase din lume.

„O aventură alpină fără egal este la doar un zbor cu elicoperul distanţă”, se spune pe site-ul acesteia. Pachetele turistice pentru oaspeţi încep de la 15.000 de dolari de persoană.

Elicopterul Airbus AS350 B3 s-a prăbuşit în apropiere de gheţarul Knik, la circa 80 de kilometri de Anchorage (cel mai mare oraş din Alaska), sâmbătă, la ora 18.35. Cabana se află la circa 97 kilometri nord-est de Anchorage.

Cele cinci victime au fost identificate drept Gregory Harms, 52 de ani, Petr Kellner, 56 de ani şi Benjamin Larochaix, 50 (ambii cetăţeni cehi), şi doi localnici din Alaska - Sean McMannany, 38 de ani şi pilotul Zachary Russel, 33 de ani.  

A existat un singur supravieţuitor, care se află în stare gravă, dar stabilă, potrivit Alaska State Troopers, care a transmis că este investigată cauza accidentului.,

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite