Campania „Crede în bine! Arbitrează-le destinul!“: Bobi, copilul pentru care mingea este singura jucărie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bobi visează să devină un mare fotbalist pentru a-şi putea scoate familia din sărăcie FOTO Prima TV
Bobi visează să devină un mare fotbalist pentru a-şi putea scoate familia din sărăcie FOTO Prima TV

Prima TV va prezenta în fiecare duminică, la principalul jurnal de ştiri al postului, cazurile mai multor copii din cadrul Şcolii Sociale Sportive, ca partea a campaniei „Crede în bine! Arbitrează-le destinul!“. Prima poveste pe care telespectatorii o vor afla este cea a lui Bobi, un puşti de 12 ani.

Campania desfăşurată de Prima TV, „Crede în bine! Arbitrează-le destinul!“, prezintă în fiecare duminică, de la ora 18.00, la principalul jurnal Focus, cazurile mai multor copii care merită o şansă la o viaţă mai bună. Astfel, telespectatorii sunt încurajaţi să facă o donaţie în valoare de 2 euro prin intermediul unui mesaj la numărul 8834 (până pe data de 15 mai) sau direct în contul bancar – RO56 BACX 0000 0007 3135 9036 – deschis la Unicredit Bank, Sucursala Norilor, beneficiar Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor.

La 12 ani viaţa lui Bobi e sinonimă cu sărăcia. Ştie că mama nu-i poate oferi mai nimic, aşa că nu îndrăzneşte să ceară şi se mulţumeşte cu puţin. Tot ce poate să facă mama lui pentru el este să încerce să îi asigure măcar o masă pe zi, dar nu-l are numai pe el, ci încă trei copii care au nevoie de ea, dar şi un nepot pe care îl creşte. Cu toţii se învârt într-un cerc al sărăciei foarte greu de spart. În ciuda neajunsurilor, Bobi îndrăzneşte să viseze că într-o zi va fi un mare fotbalist şi va putea oferi familiei o viaţă mai bună. Până atunci, Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid e locul în care îşi face „încălzirea“. Bobi nu are jucării şi spune că mingile sunt singurele sale jucării şi că şi-ar dori o maşină pe telecomandă. 

crede in bine
crede in bine

Fotbalul este pasiunea lui Bobi şi este înscris în programul Şcolii Sociale de Fotbal, un proiect al Fundaţiei Dezvoltarea Popoarelor în parteneriat cu Fundaţia Real Madrid. De două ori pe săptămână merge la antrenamente. În sala de sport Bobi este fericit. Zâmbeşte şi se bucură de timpul petrecut alături de alţi copii, dar şi de antrenori. Nu lipseşte niciodată şi îi place foarte mult. Copilul şi-a propus să ajungă un mare fotbalist, de fapt, e cel mai mare vis al său. Pentru Bobi, dar şi pentru alţi 44 de copii care provin din familii nevoiaşe, Şcoala Socială de Fotbal a Fundaţiei Real Madrid reprezintă aripile de care aceşti copii aveau nevoie. Aşa îndrăznesc să-şi creioneze nişte visuri, să-şi croiască aşteptări şi să spere. Să spere că viaţa mai poate lua şi întorsături frumoase.

crede in bine
crede in bine

Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) a pus în practică proiectul Şcolii Sociale Sportive în anul 2012. În acest moment, 45 de copii învaţă în cadrul acestui program, care are la baza metodologia Fundaţiei Real Madrid, ce înseamnă motivaţia, spiritul de echipă, fair-play-ul, autostima, autonomia, respectul şi pasiunea pentru activitatea desfăşurată. Copiii au găsit la antrenamente persoane care le redau încrederea în sine, le susţin speranţa şi îi conving că prin şcoală şi educaţie vor avea o şansă în viaţă.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite