Antena 3, amendată de CNA pentru atacurile la Augustin Lazăr. Ce emisiuni au fost vizate şi ce afirmaţii s-au făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antena 3, sancţionată de CNA FOTO Pagina de Media
Antena 3, sancţionată de CNA FOTO Pagina de Media

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat Antena 3 pentru mai multe emisiuni difuzate în perioada 1 - 15 aprilie, în care au existat atacuri la fostul procuror general al României, Augustin Lazăr.

CNA a sancţionat Antena 3 cu 5.000 de lei pentru atacuri la Augustin Lazăr, în mai multe emisiuni difuzate de post în perioada 1-15 aprilie, scrie Pagina de Media. 

Augustin Lazăr şi-a încheiat mandatul de procuror general al României la data de 27 aprilie 2019. 

Sancţiunea a ţinut cont în special de o ediţie a emisiunii „Punctul de întâlnire“ din 3 aprilie, în care deputatul Daniel Zamfir a spus, printre altele, că Augustin Lazăr e torţionar şi că „a băgat oameni nevinovaţi în puşcărie“, după cum a subliniat Radu Herjeu, membru CNA, cel care a şi propus sancţiunea. 

„Cele mai grave mi se pare afirmaţiile lui Daniel Zamfir, la care Radu Tudor nu a avut nicio reacţie. Cum poţi să spui că Augustin Lazăr a băgat în puşcărie oameni nevinovaţi? Nu poţi să spui aşa ceva“, a spus Radu Herjeu.

„Când a ieşit în spaţiul public povestea cu Lazăr, fanii lui s-au agăţat de faptul că a fost făcut torţionar şi nu ştiu ce. Nu s-a mai discutat de faptul că el pur şi simplu n-a eliberat un om din închisoare, deşi acela avea dreptul“, a mai adăugat Herjeu.

CNA a analizat, la pachet, reclamaţiile primite de for pentru Antena 3, în perioada 1 - 15 aprilie. Şase emisiuni au fost reclamate, însă forul a considerat că sunt încălcări doar în patru: 

„Punctul de întâlnire“ din 3 aprilie; 

„Iată, avem un procuror care nu numai că a fost comunist ci iată, a băgat oameni în puşcărie, oameni nevinovaţi, oameni care vorbeau urât despre regimul communist“, a spus Daniel Zamfir, fără ca moderatorul să intervină şi să-i ceară să probeze afirmaţiile. 

„Sinteza Zilei“, din 3 aprilie, pentru acuzaţia Oanei Zamfir că preşedintele României ar avea nevoie de Augustin Lazăr „să-i protejeze dosarul“. 

„Esenţial“, din 12 aprilie, pentru burtiera şi acuzaţia omului de afaceri Adrian Porumboiu că „Victor Ponta este căpitan SIE.“ 

Ediţia specială din 3 aprilie, pentru afirmaţia prezentatoarei Cătălina Porumbel că fostul membru PSD Marian Neacşu ar fi făcut la DNA un denunţ în dosarul trezorierului PSD Mircea Drăghici. În fapt, acesta ar fi fost chemat în calitate de martor.

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite