Antena 1, sancţiune dură pentru derapajele din emisiunile „Acces direct“ şi „Un show păcătos“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat postul de televiziune Antena 1 cu 100.000 de lei, pentru mai multe derapaje din emisiunile „Acces direct“, „Un show păcătos“ şi „Super Bingo Metropolis“, între care folosirea unui limbaj injurios, reconstituirea unei crime şi exploatarea sentimentelor unor minori, potrivit Mediafax.

Sancţiunea a fost adoptată la propunerea membrului CNA Radu Herjeu, cu opt voturi „pentru“ (Radu Herjeu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Buda, Gabriel Tufeanu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu), în timp ce Radu Călin Cristea a votat „împotrivă“, invocând „vicii de procedură“ în analizarea acestui caz, care au fost sesizate şi de avocatul Antenei 1, Daniel Ionaşcu.

Consiliul a constatat că în emisiunile „Acces direct“, „Un show păcătos“ şi „Super Bingo Metropolis“ monitorizate au fost încălcate mai multe articole din legislaţia audiovizualului, referitoare în special la protecţia minorilor. De asemenea, potrivit lui Radu Herjeu, a fost încălcată legislaţia audiovizualului în emisiunea „Acces direct“, întrucât au fost exploatate emoţiile şi sentimentele unor minori. Totodată, într-o altă ediţie a emisiunii „Acces direct“ a fost făcută reconstituirea unei crime, fapt care încălcă legislaţia audiovizualului.

Pe de altă parte, în emisiunile „Un show păcătos“ şi „Super Bingo Metropolis“ a fost folosit un limbaj obscen şi au fost făcute gesturi obscene.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite