Acces Direct, încă o amendă de la CNA pentru serialul „Vulpiţa“: „E o industrie de transformare a lor în vedete. Când vor expira, ce personaje veţi mai găsi?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acces Direct a fost amendată de CNA pentru serialul „Vulpiţa“
Acces Direct a fost amendată de CNA pentru serialul „Vulpiţa“

Emisiunea „Acces Direct“ a fost din nou amendată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru mai multe ediţii în care au difuzat secvenţe cu personajele Viorel şi Vulpiţa.

Postul Antena 1 a fost din nou sancţionat cu o amendă de 10.000 de lei pentru mai multe ediţii ale emisiunii Acces Direct, în care s-au difuzat secvenţe cu personajele Viorel şi Vulpiţa, scrie Pagina de Media. 

Propunerea a venit din partea lui Radu Herjeu şi a trecut cu şase voturi. Majoritatea s-a pus de acord că Acces Direct nu a mai încălcat grav legea, însă tot au fost câteva lucruri de sancţionat.

Printre lucrurile amendate au fost şi cele legate de „reperele morale pe care le primesc tinerii.

În urmă cu două luni şi jumătate postul Antena 1 a încasat o amendă de 100.000 de lei, tot pentru emisiunile Acces Direct cu Vulpiţa.

„O campanie de prezentare a acestor personaje pe post de vedete“

„Într-adevăr, dintr-un anumit punct de vedere, ediţiile pe care le-am văzut acum sunt departe de ediţiile de început. Sunt departe de lucrurile care se vorbeau la început, avorturi, sex sau viol. Acum se discută despre două personaje care, din motive care-mi scapă, fascinează milioane de români (...). Astfel de personaje nu au niciun motiv să fie prezentate ca repere morale şi să nu îmi spuneţi că nu le prezentaţi aşa. Simpla lor prezenţă, non-stop, pe al treilea post de televiziune din România (ca audienţă) le transformă în repere morale“, a spus în şedinţă Radu Herjeu, membru CNA.

„Toată această ambalare a lor nu este un simplu reality show, cu o cameră ascunsă în apartamentul unor însurăţei, e o industrie de transformare a lor în vedete. Este o campanie de prezentare a acestor persoanje pe post de vedete. Când aceste două personaje vor expira, şi vor expira, ce alte personaje o să mai găsiţi? Data viitoare ar putea fi şi mai rău...“, a mai spus Herjeu.

Nu a fost singurul membru CNA care a considerat că Vulpiţa este încă o problemă. Dorina Rusu şi Cristina Pocora au criticat, de asemenea, subiectul.

„Nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut. Dacă publicul vrea să-i vadă pe cei doi certându-se, nu înseamnă că trebuie să primească asta. Nimic, în afară de dorinţa de audienţă, nu justifică prezentarea unor asemenea situaţii de două luni zile. Deja s-a depăşit orice limită... În afară de dispariţia a acelor elemente de promiscuitate foarte joasă nu s-a schimbat mare lucru.“, a fost de părere Dorina Rusu.

Cum s-a apărat Antena 1

Antena 1 a avut şi un reprezentant în faţa Consiliului, care a spus, printre altele, că „Acces Direct nu mai promovează lucrurile pe care le-a promovat la început“, în legătură cu subiectul Vulpiţa.  

„S-a schimbat abordarea în cazul Vulpiţa. Nu s-au mai dus în zona de promiscuitate şi imoralitate, ci s-au dus în zona de lucruri normale şi casnice, lucruri educative, în sensul în care se poate educa şi un astfel de om.

Nu cred că se promovează aceleaşi lucruri pe care le-aţi imputat până acum. Aluatul rămâne acelaşi, sunt doi oameni simpli, cu multe probleme, cum sunt şi alţi oameni“, a spus reprezentantul postului.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite