10 momente memorabile din ultimul episod al sezonului şase „Game of Thrones“: teorii confirmate, mistere spulberate şi morţi neaşteptate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cersei s-a dezlănţuit în ultimul episod din Game of Thrones FOTO HBO
Cersei s-a dezlănţuit în ultimul episod din Game of Thrones FOTO HBO

Ultimul episod din sezonul şase al serialului „Game of Thrones“ poate fi descris într-un singur cuvânt: epic. Vă propunem o trecere în revistă a momentelor care au marcat încheierea capitolului, însă vă avertizăm că textul ce urmează conţine multe spoilere şi, pentru că nu vrem să vă supărăm şi să vă spulberăm bucuria de a-l urmări şi de a fi total surprinşi, vă sfătuim să nu citiţi dacă nu sunteţi la curent cu evenimentele.

După fiecare episod din „Game of Thrones“ avem tendinţa să spunem că l-am văzut pe cel mai bun din istoria serialului, însă de fiecare dată producătorii HBO ne dovedesc contrariul, episoadele fiind din ce în ce mai bune. Un lucru e cert: „Game of Thrones“ este cea mai bună producţie de televiziune din ultimii ani.  

Ultimul episod al sezonului şase, „Winds of Winter“, a fost unul complex: teorii confirmate, dezvăluiri şocante, morţi neaşteptate şi multe motive de speculaţii cu privire la ce urmează să se întâmple.

Vă prezentăm 10 momente-cheie ale ultimului episod din sezonul şase:

1. The Mad Queen

„Când te joci de-a urzeala tronurilor câştigi sau mori. Nu există cale de mijloc.“ Cersei Lannister (Lena Headey) s-a folosit de propria filosofie pentru a-şi doborî duşmanii. Şi a făcut-o în stil mare. Într-una dintre cele mai tensionate scene, Cersei s-a folosit de focul sălbatic pentru a prelua conducerea Celor Şapte Regate. Încercarea lui Lancel Lannister (Eugene Simon) de a-i zădărnici planul nu a făcut decât să-l transforme în victimă. Dar nu a fost singurul. Au mai murit Înaltul Septon (Jonathan Pryce), Margaery Tyrell (Natalie Dormer), Loras Tyrell (Finn Jones), Mace Tyrell (Roger Ashton-Griffiths) şi Kevan Lannister (Ian Gelder). Practic, toţi pionii puternici care nu erau de partea reginei regente Cersei. Şi dacă moartea Înaltului Septon părea iminentă, nimeni nu se aştepta ca frumoasa Margaery să moară. Îţi vom simţi lipsa!

   

2. Atacul păsărelelor

Marele Maester Pycelle (Julian Glover) a murit, trădat de Maesterul Qyburn (Anton Lesse) şi înjunghiat în repetate rânduri de propriile „mici păsărele“. O scenă brutală, pentru unii greu de privit, în care bătrâneţea îşi găseşte sfârşitul în mâinile copilăriei. 

image

3. Aterizarea unui Rege

În ciuda încercării reginei Cersei de a-l proteja, baricadându-l în camera sa, Regele Tommen Baratheon (Dean-Charles) s-a sinucis imediat ce a văzut Septul lui Baelor cuprins de flăcări. Aşadar, ultimul copil al fraţilor Cersei şi Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) a murit, împlinind profeţia lui Maggy the Frog. 

image

4. Shame!

Cersei se răzbună pe Călugăriţă, lăsând-o Muntelui să o tortureze. 

image

5. Femeia Roşie a fost pedepsită 

Pedeapsa nu a fost chiar pe măsura crimei comise – a sacrificat-o pe Shireen Baratheon, arzând-o pe rug –, însă Jon Snow i-a ordonat să plece din Nord şi i-a interzis să se mai întoarcă vreodată. 

image

6. Vremea răzbunării

Una dintre cele mai surprinzătoare scene a fost cea în care Arya Stark (Maisie Williams) l-a ucis pe Walder Frey (David Bradley) folosindu-se de un alt chip şi reuşind astfel să-şi răzbune mama, Catelyn Stark, şi fratele, Rob Stark, măcelăriţi de oamenii lui Frey în celebrul episod „Nunta Roşie/The Red Wedding“.

image

7. Un mister spulberat

După interminabile teorii, „Game of Thrones“ a elucidat unul dintre marile mistere ale serialului: cine este mama lui Jon Snow. Surprinzător pentru unii, mama lui Jon Snow este Lyanna Stark, ceea ce înseamnă că Eddard Stark nu este tatăl lui, ci unchiul lui, dar şi că nu este un bastard. Mai mult, cel mai probabil tatăl lui este Rhaegar Targaryen, ceea ce-l face nu doar moştenitorul de drept al Nordului, ci şi al Celor Şapte Regate.

image

8. Regele din Nord

Chiar dacă, cel puţin deocamdată, este considerat un bastard, Jon Snow este desemnat Regele Nordului, cu un mic ajutor din partea micuţei, dar îndrăzneţei Lyanna Mormont. 

image

9. Regina din Sud

Cersei este oficial Regina celor Şapte Regate, cel puţin în viziunea lui Maester Qyburn şi cel puţin până când alţi jucători îşi vor face apariţia.

image

10. Regina din Est

Cel mai puternic jucător este fără îndoială Daenerys Stormborn (Emilia Clarke), care, în sfârşit, călătoreşte spre Westeros, alături de Casa Greyjoy – Theon şi Yara –, Nepătaţi, Dothraki, Varys şi Tyrion Lannister (Peter Dinklage), noua Mână a Reginei. Mai mult, datorită eunucului, Daenerys are de partea ei oamenii din Dorne şi Highgarden.

   

image

Winter is finally here! 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite