Videoclipul piesei „Thriller“ a lui Michael Jackson va fi lansat în variantă 3D

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din videoclipul „Thriller“, al lui Michael Jackson FOTO Arhivă personală/ Facebook
Imagine din videoclipul „Thriller“, al lui Michael Jackson FOTO Arhivă personală/ Facebook

Videoclipul piesei „Thriller“ a cântăreţului american Michael Jackson, lansat în 1983, va beneficia de o variantă realizată în 3D, care va fi făcută publică anul viitor, după ce regizorul clipului din anii 1980, John Landis, a ajuns la o înţelegere cu familia Jackson.

Clipul piesei „Thriller“ este un scurtmetraj de aproape 14 minute, iar înregistrarea originală va fi folosită de către regizorul John Landis, care a realizat scurtmetrajul, pentru ca o variantă în 3D să poată fi publicată în format Blu-Ray şi chiar difuzată în cinematografe, potrivit contactmusic.com.

Landis a ajuns la o înţelegere cu reprezentanţii familiei Jackson, în urma unui proces care a durat mai mulţi ani. „Procesul a durat atât de mulţi ani, dar ne-am înţeles şi m-au plătit în cele din urmă. Aşa că acum chiar se întâmplă ceva cu (videoclipul pentru piesa - n.r.) «Thriller». Va apărea într-un format mult mai bun, mai curat, şi în 3D, lucru care se va vedea minunat pe marele ecran“, a declarat regizorul John Landis.

Un apropiat al familiei lui Michael Jackson a declarat că lansarea în variantă 3D a videoclipului a făcut parte din planul pe care cântăreţul l-a avut în legătură cu turneul „This is it“, la care lucra înainte de a muri în urma unei supradoze de propofol, în iunie 2009.

Reprezentanţii lui Michael Jackson intenţionează să transforme „Thriller“ într-o franciză, existând ideea lansării, în viitor, a unui joc video.

Videoclipul piesei „Thriller“ a costat circa 500.000 de dolari şi este primul clip inclus, în 2009, în National Film Registry din Statele Unite ale Americii, instituţie care recunoaşte operele care au o importanţă „culturală, istorică sau estetică“ semnificativă.

   

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour“, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

În 2009, Michael Jackson dorea să revină pe scenă, în special pentru a evita falimentul, la cinci ani după ce fusese achitat în procesul de pedofilie, un scandal care îi afectase serios cariera.

Înainte de moartea sa, starul acumulase datorii de 500 de milioane de dolari, dar, după 2009, fondul care administrează averea megastarului - Michael Jackson Estate - în numele mamei şi al celor trei copii ai cântăreţului, a reuşit, graţie unor afaceri prospere, să încaseze peste 700 milioane de dolari, potrivit unei cărţi despre imperiul Jackson, intitulată „Michael Jackson Inc.“, lansată recent în Statele Unite.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite