Topul Forbes al celor mai bine plătiţi rapperi din lume: P. Diddy, primul loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapperul american P. Diddy ocupă prima poziţie în topul Forbes al celor mai bogaţi artişti hip-hop din lume, surclasându-i astfel pe colegii săi de breaslă, Jay-Z şi Drake. Nicki Minaj este singura femeie clasată între primii zece.

Pe numele său real Sean John Combs, P. Diddy, în vârstă de 45 de ani, a obţinut încasări de aproximativ 60 de milioane de dolari, în perioada iunie 2014 – iunie 2015, potrivit calculelor efectuate de revista Forbes. Banii câştigaţi provin în mare parte din încasările postului de televiziune muzical Revolt, deţinut de P. Diddy, dar şi din promovarea brandului de votcă Cîroc pe teritoriul Statelor Unite. Pe plan muzical, rapperul se prăgeşte de lansarea unui nou album de studio, intitulat „No Way Out II“.

Locul al doilea în topul celor mai bogaţi rapperi din lume este ocupat de Jay-Z, pe numele său real Shwan Carter, în vârstă de 45 de ani. În ultimul an, artistul american a obţinut încasări de aproximativ 56 de milioane de dolari, bani proveniţi din afacerile deţinute în industria muzicală, sport şi alte domenii. Potrivit Forbes, averea sa a crescut substanţial odată cu seria de 22 de concerte pe care le-a susţinut alături de soţia sa, cântăreaţa Beyoncé (34 de ani).

Beyoncé şi Jay-Z FOTO AP

beyonce jay z foto ap

Rapperul canadian Drake (28 de ani) ocupă cea de-a treia poziţie, cu o avere estimată la 39,5 milioane de dolari, încasări din turneele muzicale şi din contractele de imagine cu brandurile Sprite şi Nike.

Pe locul al patrulea s-a clasat Dr. Dre (50 de ani), cu 33 de milioane de dolari. Acesta este urmat de Pharrell Williams (42 de ani), care are o avere estimată la 32 de milioane de dolari.

Cântăreaţa amerciană Nicki Minaj (32 de ani) este singura femeie inclusă în top 10 al celor mai bogaţi artişti hip-hop. Ea ocupă poziţia a noua, cu o avere estimată la 21 de milione de dolari, bani proveniţi, de asemenea, din turnee şi contracte de publicitate.

Nicki Minaj FOTO Getty Images

nicki minaj foto reuters

Forbes Top 10 cei mai bogaţi artişti hip-hop:

1.     P. Diddy (60 de miliaone de dolari)

2.     Jay-Z (56 de milioane de dolari)

3.     Drake (39,5 milioane de doalari)

4.     Dr. Dre (33 de milioane de dolari)

5.     Pharrell Williams (32 de milioane de dolari)

6.     Eminem (31 de milioane de dolari)

7.     Kanye West (22 de milioane de dolari)

8.     Wiz Khalifa (21, 5 milioane de doalri)

9.     Nicki Minaj (21 de milioane de dolari)

10.   Birdman (18 milioane de dolari)

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite