„Thriller“ a împlinit 30 de ani. Legenda Michael Jackson merge mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Jackson şi-a dorit un album care să-l transforme în cel mai mare star al lumii
Michael Jackson şi-a dorit un album care să-l transforme în cel mai mare star al lumii

În urmă cu 30 de ani, Michael Jackson lansa un album care avea să intre în istoria muzicii: „Thriller“, cel mai binde vândut material discografic din toate timpurile. Astăzi, melodiile de pe acest album încă scriu istorie.

Pe 30 noiembrie 1982, Michael Jackson lansa „Thriller“, un disc de nouă piese, născut dintr-o ambiţie uriaşă. Artistul american venea după multipremiatul cu platină „Off the Wall“ şi îşi dorea un material discografic care să-l transforme în cel mai mare star al lumii. Dorinţa lui a devenit realitate.

Produs de legendarul Quincy Jose, materialul a inclus unele dintre cele mai mari hituri din cariera lui Michael jackson şi din istoria muzicii pop: „Billie Jean“, „Beat It“ şi, evident, „Thriller“.

Este cel mai bine vândut album din toate timpurile (cifra estimată este de 110 milioane de exemplare în întreaga lume), a câştigat opt premii Grammy în 1984 (inclusiv râvnitul trofeu pentru Înregistrea anului - „Beat It“) şi a stat 37 de săptămâni în topul Billboard 200.

Michael Jackson ar fi împlinit 54 de ani pe 29 august. Anul acesta, pe 25 iunie, s-au împlinit trei ani de la moartea starului. Artistul a încetat din viaţă în 2009, Los Angeles, la vârsta de 50 de ani din cauza unui stop cardiac ce a fost provocat de o supradoză de sedative.

În ultimii ani din viaţă, Michael acumulase datorii de 200 de milioane de dolari, pe care plănuia să le înapoieze din încasările turneului „This Is It“ din 2009 (primul turneu din ultimii 12 ani ce urma să includă 50 de spectacole). După moartea artistului, averea acestuia a sporit considerabil.

În ultimii doi ani, Jackson a ocupat primele poziţii din clasamentul „Forbes“ al vedetelor cu cele mai mari încasări după deces. Potrivit publicaţiei, averea sa a crescut cu 275 de milioane de dolari numai în primul an şi cu încă 170 de milioane în 2011. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite