REPORTAJ Steve Aoki şi prima experienţă alături de „noii prieteni români“: „Mă simt norocos să fiu în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concert Steve Aoki. Steve Aoki, nebunul DJ american cu origini japoneze, în vârstă de 38 de ani, a produs un show electrizant şi captivant în a doua seară a festivalului ZUtopia. DJ-ul a aruncat cu torturi în „noii lui prieteni români“, a chemat fanii pe scenă şi a mulţumit că a avut ocazia să pună muzică pe o scenă din România.

Dacă Rihanna a venit, a cântat şi a plecat, al doilea mare nume din cadrul Festivalului ZUtopia a venit pregătit să îi uimească pe români, dar şi să le lase amintirea unui show de senzaţie. Aflat pentru prima oară în România, Steve Aoki a fost primit cu căldură de sutele de fani adunaţi în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pentru a doua zi a festivalului ZUtopia. Cu 15 minute întârziere faţă de ora stabilită, la 20:45, americanul cu origini japoneze a dat drumul ritmurilor electro specifice pentru care este cunoscut, transmiţându-le celor din faţa lui toată energia.

„Bună seara, România! E prima dată când sunt în România, vă apreciez şi vă mulţumesc“, au fost primele cuvinte ale DJ-ului către români, care au răspuns cu aplauze. Aoki a dat startul muzicii şi a îndemnat românii să strige şi să îşi mişte mâinile în ritmurile electro. „România, fă gălăgie“, a strigat Aoki, iar fanii i-au răspuns apelului în timp ce în aer zburau flăcări, confetti şi artificii. DJ-ul a venit cu lecţia învăţată de acasă şi a ţinut să precizeze că se simte mândru că poate să pună muzică în faţa Casei Poporului, despre care a spus că este „a doua cea mai mare din Europa“. De fapt, este  a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafaţă din lume, si cea mai scumpă clădire administrativă din lume şi cea mai grea clădire din lume. Dar, nu asta trebuia să ştie Aoki, ci să reuşească să transmită vibraţiile şi ritmurile pieselor mixate din faţa scenei până în capătul gardului Casei Poporului. Sonorizarea l-a ajutat, la fel ca fanii care i-au răspuns cu urale la fiecare cerere. 

image

FOTO Ionuţ Bunescu 

Steve Aoki a făcut spectacol la primul său concert în România

Sursă video: Alexandru Răzvan 

Tricolorul pe scenă cu Steve Aoki 

Steve Aoki s-a cocoţat de câteva ori pe masa de DJ şi a dansat frenetic, iar într-una dintre ocazii i-a invitat pe români să facă parte „din povestea mea de pe Snapchat“. Ştiind, probabil, că România este recunoscută pentru fetele frumoase, DJ-ul a dedicat o piesă către fetele aflate în Piaţa Constituţiei, ca mai apoi să facă un apel inedit: a invitat pe scenă trei fani norocoşi care să îi stea alături în timp ce mixează. După ce şi-a ales fanii, lângă Aoki, preţ de câteva minute, au stat o româncă, o italiancă şi o americancă.

Cel mai probabil, Steve Aoki a resimţit enegia transmisă de public şi s-a adresat celor din faţa lui cu sintagma „noii mei prieteni români“. „Muzica e motivul pentru care suntem împreună“, a strigat el în microfon, reproducând versul uneia dintre piesele lui. Aoki a vrut ca şi restul lumii să vadă cât de bine se înţelege cu românii de la primul lui show, şi-a scos telefonul şi, aşa cum se vedea de undeva din depărtare, a transmis live o parte a spectacolului. „Vreau ca lumea să vadă cum ne distrăm noi la Bucureşti“, a zis el, ca mai apoi să apară cu steagul tricolor al României şi să îl fluture în faţa sutelor de fani extaziaţi de gestul lui. 

Aoki a aruncat cu torturi în români 

Aoki nu a putut să nu îşi lase o amprentă dulce asupra spectacolului. S-a dezbrăcat la bustul gol şi a început să arunce în stânga şi în drepta cu mai multe torturi, spre amuzamentul fanilor aflaţi în partea din spate. Dacă cei din faţa scenei au avut parte de o porţie zdravănă de tort în frunte, pe ochi sau în par şi pe haine, fanii din spate au râs şi au imortalizat momentul  cu telefoanele mobile. „Ştiu că aţi aşteptat acest moment, mai ales voi, cei din faţă“, a fost replica lui Aoki înainte de a arunca cu torturile.

„Mă simt norocos să fiu aici, în România“, a fost una dintre replicile de final ale lui Aoki, care, pe tot parcursul show-ului, a conversat cu publicul şi l-a îndemnat mereu să se mişte şi să ţipe. Aoki s-a mai cocoţat de câteva ori pe masa cu platane, a dansat la bustul gol, şi-a fluturat părul distinct, lung şi negru cabanos în ritmul muzicii şi s-a bucurat de prima experienţă a sa în România. După ce muzica s-a încheiat, cam după două ore de mixat, Aoki a mers pe lângă gardul ce despăţea publicul de scenă şi s-a îmbrăţişat cu fanii, în timp ce aceştia din urmă au început să-i strige numele şi să îl aplaude. Printre piesele care au răsunat în boxele scenei din Piaţa Constituţiei s-au numărat „Boneless“, „How Else“, „I Love It When You Cry“ sau „Cakeface“. 

image

FOTO Facebook The Beautymist by AnaTimofte

Un vis împlinit 

Dacă pentru unii concertul a fost doar un prilej de a marca încă un artist, pentru un fan al lui Steve Aoki a fost împlinirea unui vis. Viitorul inginer Alexandru Răzvan a trăit alături de reporterul „Adevărul“ şi de o reporteră de la România TV momentele de glorie ale lui Steve Aoki la Bucureşti. 

image

Un vis împlinit pentru un fan devotat FOTO Facebook 

*Concertul a fost organizat de D&D East Entertainment şi a dat startul festivalului ZUtopia, în cadrul căruia concertează, printre alţii, Rihanna, Sia şi Selah Sue (detalii aici).

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite