Publicul iubeşte ploaia la Electric Castle. Câţi oameni au venit anul acesta pe domeniul Banffy VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A patra ediţie a festivalului Electric Castle a debutat la Bonţida vineri seară, dar a avut şi o "zi zero", în care publicul a fost prezent, făcându-şi "încălzirea" pentru acest weekend, în ciuda faptului că vremea nu este prietenoasă odată cu lăsarea serii.

Dacă miercuri au fost aproximativ 8.000 de oameni pe domeniul Banffy de la Bonţida, joi numărul spectatorilor a trecut de 23.000, depăşind aşteptările organizatorilor, care consideră că această ediţie va avea parte de un public mult mai numeros decât cea de anul trecut. 

Vineri, la Electric Castle au ajuns peste 27.000 de oameni, un nou record de participare pentru acest eveniment, cu un total de 50.000 de spectatori.

Chiar dacă odată cu primele recitaluri de la scena principală Beck's a început şi ploaia, publicul s-a distrat, a dansat şi a cântat împreună cu artiştii preferaţi, cei mai mulţi dintre participanţi fiind deja pregătiţi pentru vremea ploioasă cu cizme de cauciuc, pelerine sau umbrele. De altfel, organizatorii au luat măsuri speciale, construind poteci placate cu lemn sau material plastic, alei pietruite şi amenajând spaţiile dedicate campingului.

De altfel, numele de pe afiş au fost şi cele care i-au atras pe spectatori la scena principală, printre artiştii care au evoluat până acum numărându-se Sigur Ros, Slow Magic (la a doua vizită în festival), Camo & Krooked, De Staat, Dilated Peoples, mult-aşteptaţii Enter Shikari, Paul Kalkbrenner şi Rusko.

La scena Red Bull Music Academy, după lăsarea întunericului, muzica a fost însoţită de efecte vizuale şi video maping special gândite pentru castelul Banffy. Pentru cei care vor distracţie la orice oră din zi şi din noapte, scena din cadrul Booha Mansion funcţionează non-stop şi are o capacitate de 1.000 de persoane.

La Electric Castle a început ieri şi un un turneu open din circuitul naţional de volei pe plajă, organizat de Federaţia Română de Volei. La castel vor avea loc, până duminică, meciuri oficiale susţinute de echipe profesioniste, dar iubitorii acestui sport se pot înscrie şi ei pentru meciuri amicale, în echipe de 4 jucători.

De asemenea, fostele grajduri ale castelului Banffy fac un pas în viitor: anul acesta, ele găzduiesc Tech World, zona dedicată tehnologiei în care publicul poate testa un simulator de zbor, poate încerca să evadeze din cele două Escape rooms sau să intre în realitatea virtuală prin intermediul jocurilor – câştigând, în acelaşi timp, premii oferite de partenerii festivalului.

Festivalul Electric Castle şi publicul său fidel 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite