Paula Seling lansează o şcoală de muzică: „Am observat că mulţi oameni talentaţi nu au tehnica de a exprima muzical imaginaţia şi sensibilitatea artistică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paula Seling promite celor care se vor înscrie la cursuri că vor obţine maximul de efect cu minimum de efort
Paula Seling promite celor care se vor înscrie la cursuri că vor obţine maximul de efect cu minimum de efort

Cântăreaţa Paula Seling (37 de ani) face un nou pas important şi deschide o şcoală de muzică, în cadrul căreia îşi doreşte să împărtăşească din experienţa şi cunoştinţele sale pentru a pregăti viitorii artişti ai României.

Într-un mesaj publicat pe contul de Facebook, artista a anunţat înfiinţarea unei şcoli de muzică ce-i va purta numele, povestind şi cum s-a decis să demareze un astfel de proiect. 

„În ultimii ani am fost invitată să fac parte din juriile mai multor festivaluri de copii şi tineret şi am observat că mulţi concurenţi talentaţi nu au tehnica necesară pentru a-şi exprima muzical imaginaţia şi sensibilitatea artistică, sau au fost îndrumaţi incomplet. Aceste lucruri m-au determinat să mă folosesc de experienţa şi cunostinţele pe care le-am acumulat pentru a transmite mai departe celor interesaţi modul pe care eu îl consider corect de a învăţa această artă“, a explicat Paula.

Solista a subliniat că scopul cursurilor este de a obţine maximul de efect – intonaţie corectă, volum generos, dinamică vastă în folosirea lejeră a tuturor registrelor şi a emisiilor vocale – cu minimum de efort şi consum de aer. 

„Pe lângă tehnica vocală vom lucra improvizaţie, compoziţie, citire şi auz, toate într-o metodă inovatoare bazată pe principiul de bază al tratamentelor foniatrice“, a mai adăugat Paula Seling. 

Recent, Paula Seling a lansat alături de Nicu Alifantis piesa de vară „Weekend (cu Alifantis)“, marcând astfel o nouă colaborare a celor doi, după hit-ul „Ploaie în luna lui Marte“, care a apărut în urmă cu două decenii. 

Paula Seling a urmat, încă din clasa I, Şcoala de Arte „Liviu Borlan“ şi a studiat pian şi flaut.

În 1997, a absolvit Colegiul „Gheorghe Şincai“ din Baia Mare, iar din clasa a X-a, s-a înscris şi la Şcoala Populară de Arte din Baia Mare, secţiunea canto, iar apoi la Şcoala Superioară de Jurnalism (SSJ) din Bucureşti. 

A cântat alături de Al Bano, Tony Hawks şi în deschiderea concertelor susţinute în România de Joan Baez, Chick Corea, Michael Bolton, Beyoncé. A obţinut, alături de Ovi, locul trei în finala Eurovision 2010 de la Oslo (Norvegia), cu melodia „Playing with Fire“, iar în anul 2014, a ajuns din nou în finala concursului împreună cu Ovi, unde au concurat cu piesa „Miracle“.

Paula Seling are în palmares Trofeul Festivalului „Mamaia“ (1997) cu piesa „Trurli“; Trofeul Festivalului „Cerbul de Aur“ din Braşov (2002); premiul pentru Cea mai bună voce feminină din România la Premiile Industriei Muzicale Româneşti (2001); şlagărul anului la secţiunea „Şlagăre pop-rock“, la Festivalul Mamaia (1999) cu piesa „Ploaie în luna lui Marte“; Cea mai bună artistă într-un videoclip la Video Music Awards MTV România (2002). A mai primit, în 1996, trofeele „Aurelian Andreescu“ şi „Armonia“ la festivalul pentru copii şi tineret din Bucureşti.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite