Monica Odagiu şi Dan Bittman „stau cu picioarele în apă rece“, la Adevărul Live: „N-am plecat cu pretenţii, să fim în topul radiourilor, dar am fost refuzaţi“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Odagiu şi Dan Bittman au fost prezenţi în studioul Adevărul Live pentru a vorbi despre coaborarea lor, „Stau cu picioarele în apă rece“, piesă ce are toate şansele să devină hit-ul verii 2016. În continuare, cele mai importante declaraţii.

„Stau cu picioarele în apă rece“ este o piesă fresh, de vară, foarte veselă şi cu  un mesaj optimist. Piesa este scrisă de Dan Bittman, cel care a şi produs videoclipul, în care apare şi actorul Vasile Calofir. 

Cele mai importante declaraţii: 

„Adevărul“: Cum s-a născut piesa „Stau cu picioarele în apă rece“?

Dan Bittman: Piesa îmi suna de mult în cap. Îi scrisesem un text şi am căutat fata, că nu era o piesă de băieţi. Dar pentru că nu găseam am lăsat piesa la sertar. M-am întâlnit cu ea şi din vorbă în vorbă i-am spus că am o piesă. Ne-am întâlnit cu chitaristul de la Taxi, am mers pe un lac şi a ieşit piesa asta.

Monica Odagiu: Mi-a zis că nu mai vrea ca el să stea cu picioarele în apă rece, ci eu. 

„Nu aveam nevoie de piţi pentru piesa asta, ci de o fată potrivită“ 

De ce ai ales-o pe Monica? Ai stat să cauţi o fată potrivită pentru piesă?

Dan Bittman: În primul rând, fata potrivită trebuia să aibă o inteligenţă a scenei. Nu aveam nevoie de piţi, cu buze şi tâţe, ci de altceva. Ideea iniţială a clipului trebuia să fie un soi de Madonna cu 100 de bărbaţi în spate fascinaţi de ea. N-am putut... bugetul era micuţ. Totul a fost făcut pe repede înainte ca să nu treacă vara. E greu să găseşti alt tip de fată decât ce se dă acum la televizor. Am zis, „Hai, de ce nu?“, să facem ceva. Clipul l-am făcut într-o zi. Fosta mea producătoare de la Dănuţ SRL m-a ajutat, l-am chemat pe Vasile Calofir. Am găsit locaţia în Vama Veche la Amphora.

Monica Odagiu: Am vrut să fie natural, fresh, adevărat. Ne-am jucat la clip.

Dan Bittman: Piesa asta e o propunere, există oameni care arată şi cântă aşa. Am primit feedback bun, în mare e bine. N-am plecat cu pretenţii, să ajungem în topul radiourilor, unii ne-au refuzat, dar şi asta e o lecţie învăţată. Am oferit ceva de vară. Am avut o echipă foarte în regulă, dar şi locul era şi ofertant.

Cine e Monica Odagiu şi ce face?

Monica Odagiu: Sunt studentă la Actorie, în anul doi. Sora mea, cu zece ani mai mare, e şi ea cunoscută. Am jucat două sezoane în „Pariu cu viaţa“, am fost la „Vocea României“. La Conservator nu am vrut să mă duc, ştiam şi teorie muzicală după 12 ani de pian, iar de cinci ani compun. Am o piesă şi pentru Dan Bittman. Am descoperit că sunt talentată şi la actorie şi am intrat prima cu nota zece! 

image

FOTO Eduard Enea 

Dan Bittman, chemat la „Vocea României Junior“, dar nu mai e dorit la TVR 

Dan o să mai apari la TV?

Dan Bittman: M-au chemat la Vocea României pentru copii, dar cred că au avut nevoie de cineva mai tânăr, aşa că au ales-o pe Inna, în televiziune nu cred că o să mai fiu acum. S-ar putea să facem o emisiune pe internet. M-am simţit bine cu tot ce am făcut în TV. La TVR era o problemă cu banii când făceam Dănuţ SRL, semnasem cu Antena 1, iar în contract puteam să apar la ambele televiziuni. TVR-ului nu i-a convenit şi a zis că Dănuţ SRL era o emisiune scumpă. Plecam de la 0 şi ajungem la 6 puncte de rating. Aveam onorariu pe merit, zic eu.

Monica, te tentează lumea televiziunii?

Monica Odagiu: Pe mine nu ma interesează încă televiziunea, vreau să cânt. În anul I nu aveam voie să merg la casting-uri, dar o să merg de-acum încolo. Am avut debutul la teatru, dar în aer liber, lucru cu care nu sunt neapărat de acord. 

Holograf cântă la Festivalul Dilema Veche 

Ce se mai aude de Holograf?

Dan Bittman: Există Holograf! Dar fiecare e în concediu. O să cântăm la Festivalul Dilema Veche, o să cântăm unplugged. Sper ca lumea să nu fugă de acolo. Va fi şi Marius Baţu! S-au scris cărţi despre Holograf, dar lucrurile pot fi abordate şi din alt unghi. Eu nu vreau să scriu. Nu vreau să cada Guverne, să fie divorţuri (Râde). 

image

FOTO Eduard Enea 

O să te mai vedem în filme?

Dan Bittman: Nu am făcut o pasiune pentru filme, mi-a plăcut experienţa cu Sergiu Nicolaescu. N-am încredere în mine ca actor. Trebuie să fii profund, să ai şcoală. În ultimii 20 de ani toţi s-au făcut actori, moderatori, mie îmi e teamă de ridicol. Mi-am făcut damblaua şi a fost o datorie faţă de Sergiu Nicolaescu după ce mi-a zis că semnăn cu el. Vreo patru ani a uitat ce a zis. Mă trezesc apoi cu un telefon: „Vezi că încep filmările, treci! Dă jos zece kilograme!“. Poate să fac acum un film, „Bătrânul şi marea“ (Râde). Lucrurile bune vin din joacă şi voie bună, ca în noua piesă.

Monica Odagiu: Aveam linia vocală şi textul şi am lăsat-o pe ea să facă restul. A ieşit bine că am construit împreună. L-am sunat de două trei ori şi apoi a acceptat să colaborăm. Dacă iei piesa de-a gata nu simţi că realizezi ceva. 

Holograf nu s-a despărţit 

Un viitor album Holograf?

Dan Bittman: O să merg în Italia la un prieten care m-a ajutat cu orechestrările pentru nişte piese, am nişte idei, sper să se concretizeze. Sper să facem un videoclip pentru „Deschide-mi inima“. Sunt disensiuni atunci când solistul pleacă şi cântă de capul lui, deci Holograf nu a păţit nimic. Aşa a fost colaborarea cu Kazibo. Mi-a plăcut să cânt cu Cristi Minculescu, râdeam amândoi, la un coniac, că toţi cred că suntem certaţi. Lucrurile astea nu trebuie să constituie motiv de suspiciune. Dacă ai idei publicul are de câştigat. Nimeni nu sparge Holograf. Au fost mai multe momente în care ne-am certat, dar suntem băieţi deştepţi şi trecem peste orice moment. În adâncul nostru e o relaţie de 30 de ani care nu poate să fie ruptă. Ne înţelegem bine, mai bine ca nişte fraţi. De ce să strici un lucru care merge bine? Lăsăm orgoliile de-o parte şi găsim o oportunitate să mergem mai departe. Presa vrea să facă un subiect. Dar ce să le spun? 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite