Grimus, concert aniversar la Arenele Romane: „Zece ani înseamnă un ocean de amintiri şi multe nopţi nedormite“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vali Raluca a explicat ce au însemnat cei zece ani de activitate a trupei Grimus
Vali Raluca a explicat ce au însemnat cei zece ani de activitate a trupei Grimus

Trupa rock Grimus aniversează zece ani de la înfiinţare printr-un concert ce va avea loc la Arenele Romane din Bucureşti, pe data de 26 februarie.

Cei şase clujeni (Vali, Bogdan, Cristi, Lehel, Tamas şi Titus) vor avea alături invitaţi, artişti şi trupe prietene cu care au împărţit scena de-a lungul celor zece ani, dar şi foşti membri care au ajutat la clădirea formaţiei.

Biletele pentru concertul aniversar Grimus ce va avea loc în cortul încălzit de la Arenele Romane sunt disponibile în reţeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.AmBilet.ro, la preţul de 30 lei. În funcţie de numărul de bilete rămase, acestea vor fi disponibile şi la intrare, în seara evenimentului, la preţul de 40 lei. Totodată, organizatorii au anunţat că vor pune la dispoziţia publicului un spaţiu special amenajat pentru fumători. 

Despre ceea ce înseamnă Grimus după zece ani de poveste indie-rock, principalul compozitor al trupei, Vali Rauca, a declarat: „Zece ani de Grimus înseamnă un ocean de amintiri, milioane de kilometri de drum, sute de mii de terawati de curent electric, şase bătăi de inimi sincronizate în timpul tonelor de playlisturi parcurse, o pădure de beţe de tobe rupte, un fir care înconjoară pământul din sârma de corzi de chitară schimbate, câţiva ani de nopţi nedormite, un zgârie-nori de camere de hotel diferite, prieteni cam cât demografia Indiei, o bătaie cu extinctoare, o ţuică fiartă cu Salman Rushdie, o poveste cu macaci, două continente, zeci de mii de metri altitudine, dar şi picioarele pe pământ. Sunt zece ani care au zburat cu o viteză mai mare decât cea a vânturilor de pe Saturn“ .

Grimus a creat şi un cadou muzical, o serie de piese în limba română, dedicate fanilor care le-au fost alături în aceşti zece ani. La sfârşitul anului trecut clujenii au lansat piesa „Ultima oară“, iar acum a venit momentul să ofere încă un cadou publicului: „Vom lupta“ este noul single Grimus, lansat în această săptămână, pe care cei ce îi vor însoţi la Arenele Romane vor avea ocazia să îl asculte live.

Despre „Vom lupta“, Vali spune: „«Vom lupta» a fost scrisă într-un decor rustic, într-o perioadă în care ne-am refugiat la munte pentru a compune piese şi a descompune tensiuni. A ieşit ascuţită ca stâncile, repetitivă ca acele de pin şi mocnind de violenţa a şase călători care au ales să piardă cărarea pentru a regăsi puterea grupului. E despre adrenalină, inconştienţă, conflict, exaltare, victime şi nou-nascuti. E despre Grimus.“

Povestea trupei din Cluj a început în anul 2006, iar istoria i-a purtat pe cei şase muzicieni prin locuri care mai de care mai neaşteptate, trecând astfel prin întâmplări artistice cu final neprevăzut şi incursiuni creative. Rezultatele au fost, printre altele, trei albume („Panikon“, „Egretta“ şi „Emergence“), participări la festivaluri internaţionale precum Sziget (Ungaria), EXIT (Serbia),  Rock for People (Cehia), Eurosonic (Olanda), Arezzo Wave (Italia), Waves Viena (Austria) şi Saraang (India), dar şi concerte în deschiderea unor trupe ca Red Hot Chili Peppers, Placebo, Hurts, Deep Purple şi Roxette.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite