Eurovision 2019 va avea loc la Tel Aviv, în ciuda controverselor: organizatorii au anunţat şi perioada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurovision 2019 va avea loc la Expo Tel Aviv - International Convention Centre, potrivit anunţului Uniunii Europene a Radiodifuziunii (EBU). Decizia vine după ce mai multe voci au anunţat că vor boicota evenimentul în cazul în care Israel va fi ţara gazdă, în contextul tensiunilor politice.

Cea de-a 64-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura în perioada 14-18 mai 2019, în Israel. Decizia a fost luată de consiliul concursului, Eurovision Song Contest Reference Group, după ce KAN, televiziunea publică din Israel, a fost rugată să prezinte cel puţin două oraşe potenţial candidate, pe listă fiind oraşele Tel Aviv şi Ierusalim, scrie News.ro 

Semifinalele vor avea loc la Tel Aviv, pe 14 şi 16 mai, iar marea finală pe 18 mai, iar biletele vor fi puse în vânzare la sfârşitul anului. 

„Suntem nerăbdători să lucrăm cu KAN pentru a realiza concursul la Tel Aviv pentru prima dată. Sperăm să primim garanţii de la prim-ministru săptămâna aceasta privind securitatea şi accesul tuturor celor care vor veni la eveniment. Aceste garanţii sunt imperative pentru a merge mai departe cu planificarea evenimentului şi pentru a asigura valorile diversităţii competiţiei muzicale“, a declarat Frank-Dieter Freiling, preşedintele comitetului director al concursului Eurovision.

Vestea vine după ce 140 de artişti din întreaga lume, printre care celebrul muzician Roger Water, au semnat o scrisoare în care se cerea ca Eurovision 2019 să fie boicotat dacă ţara gazdă este Israelul. 

Gazda Eurovision 2018 a fost capitala Portugaliei, Lisabona, şi ediţia a fost câştigată de reprezentanta Israelului în concurs, Netta Barzilai, care a interpretat piesa „Toy“. Faptul că Netta Barzilai este câştigătoarea reprezintă motivul pentru care Israel va găzdui pentru a treia oară concursul internaţional de muzică. Din anul 1973, până în prezent, Israel a participat de 42 de ori în concurs.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite