Eurovision 2017: cine sunt cei 5 artişti care formează juriul de experţi din România şi care vor evalua prestaţiile concurenţilor în semifinale şi în finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilinca ft. Alex Florea reprezintă România la Eurovision 2017 FOTO Octav Ganea
Ilinca ft. Alex Florea reprezintă România la Eurovision 2017 FOTO Octav Ganea

TVR a ales artiştii care alcătuiesc juriului de experţi din România la Eurovision 2017 şi care îşi vor exprima voturile în cele două semifinale şi în finală pentru toţi participanţii din concurs, cu excepţia reprezentanţilor României.

Rezultatele Eurovision Song Contest sunt decise de public, alături de un grup de experţi care alcătuiesc juriile din fiecare ţară reprezentată în concurs, potrivit eurovision.tv. Fiecare juriu naţional este alcătuit din cinci profesionişti ai industriei muzicale, care vor evalua momentele prezentate de fiecare participant.

Luminiţa Anghel, Mihai Trăistariu, Tavi Colen, Paula Seling şi Cezar Ouatu au fost aleşi în calitate de membri ai juriului de experţi din România la Eurovision Song Contest 2017. 

Juriul trebuie să jurizeze capacitatea vocală a fiecărui interpret, spectacolul, compoziţia şi originalitatea melodiei, precum şi impresia de ansamblu a momentului. Membrii juriului votează pentru fiecare participant în ordinea preferinţelor, în afară de reprezentanţii propriei ţări.

Votul juriului are loc în mod obişnuit în timpul repetiţiei generale, în seara de dinaintea fiecărui show live. Repetiţia le este transmisă juriilor prin satelit, iar rezultatele voturilor acestora sunt păstrate secrete până după încheierea reprezentaţiilor artistice din finală.

Juriile şi votanţii din toate cele 42 de ţări reprezentate în concurs vor vota în finală. Pentru fiecare semifinală, doar juriile şi votanţii prin telefon din ţările care sunt reprezentate în acea etapă vor vota. Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie, precum şi ţara gazdă, Ucraina, vor vota în una dintre cele două semifinale prin tragere la sorţi.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc în perioada 9 - 13 mai, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai. La Kiev, reprezentanţii ţării noastre vor intra în concurs pe poziţia a şasea din cea de-a doua semifinală. România va concura în a doua semifinală cu ţări precum Serbia, Austria, Ungaria şi Israel.

Până în prezent, cea mai bune performanţă a României la concursul Eurovision a fost locul al treilea, obţinut în anul 2005, de Luminiţa Anghel şi Sistem, la Kiev, şi în 2010, de Paula Seling şi Ovi, la Oslo.

În anul 2006, în competiţia muzicală desfăşurată la Atena, Mihai Trăistariu a obţinut locul al patrulea în clasament, iar melodia interpretată de el, ”Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă, este piesa românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision - 172 de puncte.

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite