Eurovision 2015 România. Călin Goia, de la Voltaj: „Dacă vom câştiga în România, vom reuşi să facem atentă toată Europa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupa Voltaj va urca prima pe scenă în finala Eurovision 2015 România FOTO TVR
Trupa Voltaj va urca prima pe scenă în finala Eurovision 2015 România FOTO TVR

Eurovision 2015 România. Trupa Voltaj, care va concura în finala Eurovision 2015 România cu piesa „De la capăt“, a lansat single-ul „All Over Again“, varianta în limba engleză a melodiei din concurs.

Voltaj va deschide finala Eurovision 2015 România din 8 martie, eveniment care va avea loc la Sala Polivalentă din Craiova.

La conferinţa de presă în care au fost anunţaţi finaliştii Selecţiei Naţionale, membrii trupei Voltaj – printre puţinii concurenţi care au o piesă în română – au declarat că vor face şi o variantă în limba engleză, pentru eventualitatea în care ar câştiga pe plan local şi ar urma să reprezinte România în competiţia internaţională de la Viena, „pentru ca mesajul cântecului lor să fie înţeles de toată lumea“.

Single-ul „All Over Again“ este compus şi produs de membrii trupei Voltaj împreună cu Deepside Deejyas, Monica Stevens şi Andrei Leonte (primul câştigător „X Factor“), iar videoclipul, regizat de Dan Petcan, reuneşte cadre din scurtmetrajul „Calea Dunării“. Piesa, în ambele variante, trage un semnal de alarmă asupra situaţiei tuturor copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Eurovision 2015 România. Ordinea intrării în concurs

Trupa Voltaj, prin participarea la Selecţia Naţională Eurovision 2015 România, vrea să ducă mesajul campaniei la un alt nivel şi să facă cunoscută şi pe plan internaţional cauza copiilor ce nu se pot bucura de atenţie şi implicare din partea părinţilor care fie sunt plecaţi la muncă în străinătate pentru a le asigura un trai decent, fie petrec multe ore la locul de muncă şi astfel pierd etape importante din viaţa acestora.

„Când am compus şi am lansat piesa şi campania «De la capăt», nu ne-am gândit că vom participa la Eurovision. Dar ne-am dat seama că acest concurs poate să ne ajute să facem cunoscută campania şi pe plan internaţional. Suntem convinşi că, dacă vom reuşi să câştigăm în România, vom reuşi să facem atentă toată Europa“, a declarat Călin Goia, solistul trupei Voltaj.

Emoţiile vor fi mari pentru trupa Voltaj, care va deschide competiţia cu piesa „De la capăt“. În concurs, vor evolua, în ordine: trupa Băieţii („Dragostea în lanţuri“), Tudor Turcu („Save Us“), Aurelian Temişan şi Alexa („Chica latina“), Rodica Aculova („My Light“), Blue Noise („Love Won’t Run Away“), Ovidiu Anton („Still Slive“), Lara Lee („Superman“), Super Trooper („Secret Place“), Luminiţa Anghel („A Million Stars“), Cristina Vasiu („Nowhere“) şi CEJ („We Were In Love“).

Aici puteţi asculta toate melodiile finaliste.

Selecţia naţională Eurovision 2015 România va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pewww.tvrplus.ro, pe 8 martie, de la 20.30.

Eurovision 2015 România. Cum se votează

Reprezentantul României la Eurovision 2015 va fi decis în urma televotingului (50%) şi a votului unui juriu de specialitate (50%).

Melodia care va primi cel mai mare punctaj duminică seară va reprezenta România la faza internaţională Eurovision, la Viena, mai întâi în semifinala din 19 mai şi, dacă se va califica, şi în marea finală, din 23 mai.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite