„Despacito“ reuşeşte o nouă performanţă şi egaleză un record vechi de 21 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi, Daddy Yankee şi Justin Bieber, continuă să doboare record după record, cel mai recent fiind al săptămânilor petrecute în fruntea prestigiosului top Billboard Hot 100.

„Despacito“ a stabilit un nou record, dominând de 16 săptămâni clasamentul american al celor mai bine vândute melodii, Billboard Hot 100, potrivit AFP, citată de News.ro

Piesa, în versiunea remixată cu Justin Bieber, a egalat „One Sweet Day“, cântată de Mariah Carey şi Boyz II Men, care a dominat acelaşi top 16 săptămâni între 1995 şi 1996, însă „Despacito“ are mari şanse să depăşească recordul. 

Performanţa este cu atât mai mare având în vedere că melodiile care nu sunt în limba engleză rar domină piaţa muzicală din Statele Unite. Ultimul hit în limba spaniolă care a ajuns pe primul loc a fost „Macarena“, în 1996. 

Mai mult, din 2015, de la „Uptown Funk!“, cântat de Mark Ronson ft. Bruno Mars, niciun cântec nu a staţionat mai mult de 14 săptămâni pe poziţia fruntaşă în prestigiosul top Billboard. 

„Despacito“ a stârnit isterie în toată lumea şi se bucură de un succes fenomenal, reuşind până acum să doboare o serie de recorduri importante: 

  • Videoclipul original al piesei a atins recordul de vizualizări pe YouTube – 3,4 miliarde. 
  • De 17 săptămâni este pe primul loc în graficul de vânzări digitale, cu peste 80.000 de descărcări, atât versiunea originală, cât şi remixul cu Bieber având un preţ de vânzare de 69 de cenţi pe iTunes Store. 
  • În doar şase luni de la lansare, „Descpacito“ a fost ascultată de 4,6 miliarde de ori pe toate platformele de streaming, marcând o performanţă istorică, şi a dominat topul Streaming Songs timp de 16 săptămâni.
  • A rămas în fruntea topului Hot Latin Songs 30 de săptămâni la rând. 
  • Iar în sondajul Billboard „Songs of the Summer“ ocupă primul loc de 13 săptămâni.

Fonsi, un veteran a muzicii pop în Puerto Rico, a creat hit-ul reîntorcându-se la ritmurile reggaeton, asociate cu comunităţile marginalizate din insulă, care are versuri pline de aluzii sexuale, mai notează News.ro. 

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite