Cine sunt moldovenii de la Eurovision România 2013?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Am ales să particip la ediţia din România deoarece casa şi familia mea sunt aici.“ FOTO TVR
„Am ales să particip la ediţia din România deoarece casa şi familia mea sunt aici.“ FOTO TVR

Mai sunt două zile până la prima semifinală Eurovision România, iar emoţiile concurenţilor cresc cu fiecare minut. Alături de concurenţii din România, vor evolua şi doi reprezentanţi din Republica Moldova – Natalia Barbu şi grupul Edict.

„Adevărul“ a vorbit cu Natalia Barbu, aflată la cea de-a treia participare la Eurovision.

„Adevărul“: Ce te-a determinat să partici din nou?

Natalia Barbu: Piesa „Confession“ m-a determinat să particip. Ne-a plăcut tuturor atât de mult încât am hotărât că merită să încercăm să o prezentăm în concurs.

De ce ai ales să participi la selecţia din România şi nu la cea din Republica Moldova, având în vedere că în trecut ai fost la ambele? Care a fost elementul decisiv?

Am ales să particip la ediţia din România deoarece casa şi familia mea sunt aici. Este locul în care am ales sa-mi continui cariera. Aici vreau să fac lucruri frumoase în muzică.

Care sunt temerile tale în privinţa acestui concurs?

Cea mai mare este să nu fiu răcită în această sâmbătă şi să-mi sune bine vocea. Atâta timp cît vocea îmi va suna bine, mesajul pe care îl transmit în piesă va putea ajunge la inimile românilor, iar rezultatul va fi bun.

Ce părere ai despre faptul că în acest an participă şi artiste veterane precum Luminiţa Anghel şi Elena Cârstea?

Este un lucru foarte bun, deoarece va fi o concurenţă frumoasă, cu multe voci bune. Dacă n-ar mai fi concurenţa, nu ar fi interesant.

Cea de-a doua prezenţă de peste Prut este cea a tinerilor de la Edict, ale căror piese sunt difuzate la posturile de radio din Moldova, România şi Elveţia. Anul acesta ei mizează pe melodia „Buddy Buddy“.

Formaţia abordează genul pop-rock şi, de-a lungul timpului, a mai participat la festivaluri din România, printre care Mamaia şi Cerbul de Aur. Atât Natalia Barbu, cât şi Edict vor concura în prima semifinală, pe 23 februarie.

Concursul va putea fi urmărit de la ora 21:00 în direct la posturile TVR 1, THV HD, TVR Internaţional dar şi pe www.tvrplus.ro.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite