Cine se încumetă să cânte la ceremonia de învestire a lui Donald Trump VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa preşedintelui-ales al Statelor Unite a avut dificila misiune de a găsi un artist dispus să cânte la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. În cele din urmă, a fost anunţat că Jackie Evancho, devenită celebră după participarea în show-ul „America’s Got Talent“, a acceptat să interpreteze imnul Americii, alte două nume sonore din industria muzicală fiind vehiculate pentru marele eveniment.

Jackie Evancho, în vârstă de 16 ani, a anunţat în emisiunea „Today“ că va interpreta imnul naţional american la ceremonia prin care Donald Trump va fi învestit în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, scrie „Huffington Post“.

Tânăra s-a declarat „încântată“ de faptul că a fost invitată să cânte la ceremonia de pe 20 ianuarie şi a mai precizat că va fi extraordinar. Boris Epshteyn, directorul de comunicare al Comitetului de Învestitură Prezidenţială, a spus că adolescenta reprezintă „o sursă de inspiraţie pentru toţi americanii.“

Jackie Evancho a devenit cunoscută publicului larg după ce, la vârsta de 10 ani, a participat la „America's Got Talent“, iar în finala show-ului s-a clasat pe locul secund. În anul 2010, odată cu lansarea primului ei album, „O Holy Night“, Jackie Evancho a devenit artista debutantă cu cele mai mari vânzări de albume în Statele Unite. Pe lângă performanţele vocale remarcabile, Jackie cântă la vioară şi la pian şi îşi compune singură cântecele. Tânăra artistă americană a lansat deja un EP şi şase albume de studio şi a anunţat că va lansa în 2017 un nou material discografic cu piese originale.

   

   

Pe de altă parte, la ceremonia de învestire ar urma să cânte şi Andrea Bocelli (58 de ani), informaţie lansată în presa străină de mama tinerei Jackie Evancho, care a precizat pentru TMZ.com că tenorul italian va cânta în duet cu fiica sa. 

De asemenea, potrivit unor zvonuri rămase deocamdată neconfirmate, şi Kanye West (39 de ani) a fost de asemenea invitat să participe la eveniment. Speculaţiile cu privire la un posibill show al rapperului american au apărut după ce acesta s-a întâlnit cu preşedintele-ales în clădirea Trump Tower din New York.

Mai multe publicaţii au scris că echipa republicanului a întâmpinat probleme în a găsi un cântăreţ de top care să accepte propunerea. Într-o mişcare de a atrage simpatia comunităţii LGBT, Donald Trump şi-ar fi dorit ca Sir Elton John să cânte la ceremonia prin care va fi învestit în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Artistul a exclus însă varianta – „Nu sunt republican nici într-un milion de ani“ –, fiind ştiut şi faptul că acesta s-a înfuriat când Trump a folosit piesa „Tiny Dancer“ în campania electorală. 

De asemenea, Vince Neil a refuzat, iar membrii legendarei trupe Rolling Stones, al cărei mare fun este republicanul, au anunţat dinainte că nu vor accepta o asemenea propunere. Printre cei care l-ar fi refuzat pe Trump se mai numără Steven Tyler, de la Aerosmith, Adele şi Michael Stipe, de la R.E.M. 

Când Barack Obama a fost ales preşedinte al SUA, Beyoncé şi Aretha Franklin au cântat la ceremonia de învestire, iar în timpul campaniei electorale în care a obţinut cel de-al doilea mandat a cântat îndrăgita trupă indie The National.

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite