Cine este Paul Damixie, DJ-ul român lăudat în presa străină pentru cel mai bun remix al piesei „Hello“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remixul lui Paul Damixie a fost difuzat şi la un post de radio londonez FOTO Arhivă personală Paul Damixie/ Facebook
Remixul lui Paul Damixie a fost difuzat şi la un post de radio londonez FOTO Arhivă personală Paul Damixie/ Facebook

DJ-ul român Paul Damixie a fost apreciat de editorii unor site-uri străine de seamă datorită remixului foarte bun al piesei „Hello“, primul single lansat de cântăreaţa britanică Adele în ultimii trei ani. Muzicianul a mărturisit pentru „Adevărul“ că reacţiile au fost „total neaşteptate“ şi că este extrem de bucuros de succesul avut.

Remixul lui Paul Damixie a intrat în atenţia editorilor cunoscutului site buzzfeed.com, care i-au sfătuit pe cititori să abandoneze orice fel de activitate şi să asculte „incredibilul remix“.

De asemenea, site-ul themuse.jezebel.com a făcut un top al celor mai bune remixuri ale piesei „Hello“ şi, aşa cum probabil bănuiţi, cel semnat de Paul ocupă locul fruntaş. Autoarea clasamentului, Julianne Escobedo Shepherd, notează: „Ştiu că sunt în minoritate atunci când spun că nu-mi place atât de mult «Hello», dar noul meu «prieten» producătorul român Paul Damixie este un doctor al beat-urilor, iar diagnosticul lui este genial. Acum îmi place.“

Contactat de reporterii „Adevărul“, Paul Damixie a explicat că i-a plăcut foarte mult melodia artistei britanice şi că a durat doar câteva ore până a dat o nouă nuanţă piesei, dorindu-şi un remix cât mai simplu, dar în acelaşi timp mai energic.

„Am aflat de la Feli că a fost lansată piesa nouă a lui Adele. Am intrat să o ascult, mi-a plăcut foarte mult şi m-a inspirat să fac un remix. M-am gândit să îi pun un ritm mai dance, mai rapid şi m-am apucat de treabă. Piesa era lansată de două ore când am început să lucrez la remix, iar la 18.00-19.00 deja îl terminasem. Mi-am propus să fac un remix cât mai simplu, cât mai aproape de piesa originală, dar să fie mai rapid şi mai energic“, a declarat DJ-ul.

Cât despre succesul avut, muzicianul spune că a fost surprins, precizând că Marvin Humes, un DJ foarte apreciat în Marea Britanie, a anunţat că i-a difuzat remixul la postul de radio Capital FM din Londra şi că este un hit.

„Au fost total neaşteptate toată explozia şi toată promovarea ce au urmat. Am urcat seara remixul pe YouTube, iar a doua zi de dimineaţă am avut surpriza să văd că se strânseseră peste 100.000 de vizualizări (însumând vizualizările de pe toate conturile pe care s-a repostat). După încă o zi am aflat că remixul meu a făcut 250.000 de play-uri pe SoundCloud (astăzi ajusese la peste 700.000 de play-uri) şi că a apărut pe Buzzfeed. Din acel moment a fost preluat pe tot mai multe site-uri importante. Un DJ cunoscut din UK, Marvin Humes, chiar a scris pe Twitter că a dat remixul meu pe Radio Capital FM din Londra şi că e hit. Mă bucur foarte tare că remixul s-a dus atât de bine de la sine“, a mai spus Paul pentru „Adevărul“.

Paul Damixie, în vârstă de 27 de ani, este originar din Timişoara şi face parte din proiectul electro-dance Radio Killer, alături de Lee Heart. Radio Killer este primul proiect iniţiat şi dezvoltat de către HaHaHa Production în 2009. Primul contact cu muzica l-a avut la varsta de 11 ani, iar de-a lungul timpului a mixat pe aceeaşi scenă cu Echoman, Hybrid, Andy Fletcher (Depeche Mode), Outwork, Camille Jones, NTFO şi a lansat peste 40 de remixuri în colaborare cu label-uri din Marea Britanie, Italia, SUA şi România, unde se află sub umbrela HaHaHa Production.

Până acum Paul Damixie a făcut remixuri pentru Hy2rogen, NTFO, Sllash & Doppe, Treitl Hammond, Vali Bărbulescu, B-Noise, Allexinno, DJ Optick, Paul Thomas, Kim Fai, The House Moguls, David Deejay, Morris, John Puzzle şi Morandi.

Single-ul „Hello“, primul extras de pe noul album al cântăreţei Adele, a doborât record după record: peste 110 milioane de vizualizări pe canalul YouTube, a devenit cel mai vizionat videoclip de pe VEVO (24 de milioane de vizualizări în primele 24 de ore), detronând-o astfel pe Taylor Swift, piesa a fost descărcată online contr-cost de 450.000 de ori în primele 48 de ore de la lansare, noul album înregistrează vânzări în avans foarte mari chiar dacă urmează să apară abia peste o lună.

BONUS:  

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite