Cel mai cunoscut site dedicat Eurovision a analizat piesa României: punctajul şi părerile fanilor străini VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai cunoscut site dedicat concursului Eurovision, unde există un juriu format din fani străini, a analizat piesa României şi i-a oferit un punctaj.

Potrivit Wiwibloggs, site-ul dedicat concursului Eurovision care analizează toate piesele participante, din perspectiva unui juriu necalificat, format din 20 de persoane, reprezentanţii României la Eurovision 2018 au reuşit să impresioneze doar pe jumătate. 

Astfel, piesa „Goodbye“ interpretată de trupa The Humans a obţinut un scor de 4.94 de puncte din 10. Cel mai mare punctaj a fost de 7.5 puncte, iar cel mai mic de 1 punct. .  

Aşadar, părerile au fost împărţite. În timp ce câţiva dintre membrii juriului au lăudat piesa şi au inclus-o în topul favoritelor lor, alţii au fost de părere că piesa nu are nimic special, ba chiar este „uşor de uitat“. 

Cu toţii au apreciat, însă, vocea puternică şi carisma solistei, Cristina Caramarcu. 

„Sound-ul retro al piesei «Goodbye» nu e tocmai pe gustul meu, dar am fost impresionat de interpretarea trupei The Humans din finala Selecţiei Naţionale şi în special de vocea şi carisma Cristinei Caramarcu, care a atras toată atenţia. Trupa a apărut de nicăieri pentru a fura coroana artiştilor cu mai multă experienţă şi mult mai îndrăgiţi de fani, cu un cântec onest, direct despre gânduri suicidale, o alegere îndrăzneaţă pentru Eurovision. Nu aş fi surprins dacă ar face o figură frumoasă la Lisabona“, a fost de părere Bogdan, unul dintre membrii juriului, singurul din România. 

„«Goodbye» are o compoziţie surprinzătoare şi interesantă. Solista trupei, Cristina, are o voce uimitoare şi acompaniază piesa cu emoţie pură, potrivită cu mesajul cântecului. Momentul magic al piesei este atunci când intră chitara electrică, iar cântecul se transformă dintr-o baladă într-o compoziţie pop/rock mult mai puternică“, e de părere Renske, care a acordat trupei cel mai mare punctaj, de 7.5. 

„La început, nu mi-a plăcut deloc «Goodbye», dar după ce am ascultat de câteva ori piesa, mi s-a părut că are ceva, din păcate însă nu suficient cât să o transforme într-o piesă specială. Mi-a plăcut la nebunie interpretarea din finala selecţiei naţionale şi mă aştept ca interpretarea de la Lisabona să fie cel puţin la fel de bună“, scrie Cinan, care a acordat piesei scorul de 6.5. 

La polul opus, unul dintre cei 20 de membrii ai juriului a acordat piesei un singur punct din 10, menţionând că România are şanse să se califice în finala Eurovision 2018 doar datorită faptului că vor evolua în prima semifinală, considerată „mai slabă“ decât cea de-a doua. 

„«La revedere», într-adevăr. Dacă România nu se afla în cea de-a doua semifinală Eurovision 2018, care este mult mai slabă, alături de aliaţii regionali din Moldova, cu siguranţă vor fi spus adio la recordul de calificare în finală, de 100%. La fel cum spun «la revedere» ( n.r. - referinţă la numele piesei românilor) celor trei minute din viaţa mea de fiecare dată când ascult piesa asta. Cântecul conţine elemente de rock care vin mult prea târziu. Această compoziţie e cu siguranţă cea mai slabă intrare a României din ultimii ani, dacă nu dintotdeauna. Cristina este o solistă excelentă, dar tehnica ei vocală şi prezenţa scenică nu o vor duce mai departe în concurs“, e de părere unul dintre membrii juriului, Padraig. 

Scorurile membrilor juriului:

Angus: 4.5/10

Anthony: 5.5/10

Antranig: 5/10

Bernardo: 2/10

Chris: 4.5/10

Jonathan: 6.5/10

Jordi: 4/10

Jovana: 7/10

Kristin: 7/10

Bogdan: 7.5/10

Renske: 7.5/10

Luis: 4.5/10

Robyn: 4/10

Ron: 5.5/10

Cinan: 6.5/10

Steinunn: 5/10

Sebastian: 6/10

William: 2.5/10

Deban: 1.5/10

Padraig: 1/10. 

Pentru a calcula media, cea mai mică notă, 1, respectiv cea mai mare, 7.5, au fost înlăturate. 

Muzică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite