Aretha Franklin nu a lăsat testament. Ce avere avea şi cum va fi împărţită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aretha Franklin a murit la vârsta de 76 de ani FOTO Guliver/Getty Images
Aretha Franklin a murit la vârsta de 76 de ani FOTO Guliver/Getty Images

Cântăreaţa Aretha Franklin, care a murit la vârsta de 76 de ani după o luptă lungă cu cancerul, nu a lăsat un testament.

Regina muzicii soul, care a avut o avere de aproximativ 80 de milioane de euro, nu a lăsat niciun testament, scrie TMZ. 

Astfel, în lipsa unui testament, averea regretatei artiste va fi împărţită, în mod egal, între cei patru copii ai cântăreţei, în concordanţă cu prevederile legale. 

Aretha Franklin are patru băieţi: Clarence Franklin (63 de ani), Edward Franklin (61 de ani),Ted White Jr (54 de ani) şi  Kecalf Cunningham (48 de ani), dar şi patru nepoţi. 

Funeraliile cântăreţei de muzică soul vor avea loc pe 31 august în oraşul său natal, Detroit. 

Starea de sănătate a Arethei Franklin s-a deteriorat în urmă cu mai mulţi ani. La 68 de ani, cântăreaţa a suferit o intervenţie chirurgicală după ce a fost diagnosticată cu cancer pancreatic. 

Artista a continuat să urce pe scenă până în 2017, când starea de sănătate i s-a degradat. Ultimul ei show a avut loc pe 2 noiembrie 2017, la New York. 

Toţi cei trei fraţi ai Arethei Franklin au murit din cauza cancerului. Fratele ei Cecil, care era şi managerul artistei, a murit de cancer pulmonar în decembrie 1989. Sora artistei, Carolyn Franklin, a murit cu un an mai devreme, în 1988 din cauza cancerului la sân, iar sora cea mare a cântăreţei, Erma, a murit în 2002, după ce a fost diagnosticată cu cancer la gât. 

  

Aretha Franklin a câştigat 20 de premii Grammy şi a fost supranumită „Regina muzicii soul“

Artista americană este celebră pentru hituri precum „You Make Me Feel“, „Chain of Fools“ şi „Respect“. Deşi cunoscută pentru melodiile ei soul, Aretha a cântat de asemenea jazz, blues, R&B, gospel şi rock.

A câştigat 18 premii Grammy competitive şi două onorifice. Are 20 de single-uri pe locul unu în topul Hot R&B/Hip-Hop Songs şi două pe primul loc în Billboard Hot 100: „Respect“ (1967) şi „I Knew You Were Waiting (For Me)“ (1987), un duet cu George Michael.

Între 1967 şi 1982 a avut 10 albume R&B pe locul unu mai mult decât oricare altă femeie artist. În 1987, a devenit prima artistă femeie care a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. Conform publicaţiei Time, este una dintre cele mai influente femei ale secolului al XX-lea. 

Aretha Franklin a fost căsătorită de două ori: cu Ted White, în perioada 1961- 1969 şi cu actorul şi regizorul American Glynn Turman în perioada 1978– 1984. 

MuzicăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite